Yeni Alinan Bitki Hakkında


tolgayilmaz09Çevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2015
İl: Aydin
Mesaj: 17
tolgayilmaz09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2015 11:24
Merhaba arkadaşlar
Yeni aldığım bitkileri akvaryuma koymadan önce dezenfekte etmek istiyorum salyangoz sorunu çıkmaması için bunun için aquatan veya mikrofish koysam zararlı bakterileri yok eder mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2015 12:42
Mikofish içerdiği nitrofurozan nedeniyle bitkilere zarar vermektedir. Dezenfetkan olarak oksijenli su kullanabilirsiniz. Salyangoz öldürmek için genelde saf çamaşır suyu (kokusuz) su ile %5 oranında bir karışım elde edliecek şekilde oluşuturulur (mesela 1 bardak çamaşır suyuna 19 bardak su) ve bitkiler buna batırıldıktan sonra 2 dk bekletildikten sonra (5 dkika ya kadar bekleten de var) bol su ile durulayarak klordan arındırma işlemi yapılır. Bu aynı zamanda diğer zararlıları da öldürür. Uzun süre bitkilerinizi bu karışımda bırakırsanız bitkiler zarar görmeye başlarlar. Bu işlem salyangoz yumurtlarını da öldürür. Klordan arındırdığınızdan emin olun: kalan klor balıklarınıza zarar verir.

Açıkçası salyangozlardan kurtulma taraftarı olmayanlardan biriyim: fazla yiyecekleri tükettikleri gibi ölen balıklar, ölen bitkileri de tükettiklerinden (ani) amonyak/nitrit artışlarını engellerler ve nüfüsları tankta sorunların varlığına işaret olur (nüfus artışı= fazla yiyecek; eğer ben vermiyorsam bir yerlerde bir şeyler ölüyordur).[EDIT]hobiciakvarist,2015-08-14 12:42:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir