Yeni aldığım akvaryumun hikayesi


TANER YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 103
TANER YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 00:29
Arkadaşlar 2 ay önce yeni bir akvaryum aldım. Almadan önce uzun süre araştırma yaptım. Yer meselesi nedeniyle alternatiflerim çok değildi çünkü kaliteli bir şey arıyordum. En sonunda kafama uygun orjinal alman malı bir akvaryum buldum. Ama almadan önce tereddütlerim vardı. Çünkü seçtiğim Juwel marka Lido 120 serisi akvaryumu sadece açık mağaza ismi yazmıyacağım, eskiden maltepede dükkanı olan fakat şimdilerde sadece internet satışı bir firmada buldum. Oldukça şikayet alan bir yer bilenler tahmin etmiştir zaten. Neyse firmayı aradım ellerinde olduğuna dair teyyit aldım. Sipariş verdim. On kere telefon ettikten sonra 2 hafta geçikmeyle teslim ettiler.
Esas olay bundan sonra başlıyor.1ay Hazırlık evresinden sonra akvaryumu bitkili bir şekilde kurdum. 2 saat sonra hoop ışıklar söndü. Işık ünitesi olarak yüksek kalite 2x24w t5 florasan var. Bir sürü bitki almıştım öylece kaldım. Ertesi gün firmayı aradım.
Bana cevap olarak akvaryumu komple geri gönderin bakalım denice kafayı yicektim.
İçinde dünyanın malzemesi 120lt su komik :-) Bende sadece ışıklandırma ünitesini göndersem olmazmı diyince bir ithalatçısına soralım dediler. 2 saat sonra aradılar. İthalatçı bulgaristandaymış bir hafta sonra sizi ararız dediler. Ben anladımki burdan bana bir fayda sağlanmaz. Hemen gittim perpadan elek. balast aldım. Ünite tamamen su geçirmez olduğu için yabancı forumlardan tüyo alarak biraz parçalama birleştirme ile değiştirdim. Işığım oldu fakat bulduğum balast orjinalinin kalite ve verimliliğin yanınana bile yaklaşamaz. Kendim elektronik mühendisi olduğum için bu konuları iyi bilirim. Ama hırsım geçmedi ve juwelin almanya merkezine mail atıp yaşadıklarımı yazdım. Adamlar acayip şaşırdı. Bu akvaryumu Türkiyede nasıl temin ettiğimi anlamadılar. O an anladım ki ben illegal alım yapmışım çünkü adamların türkiye distübitörü yok. Bana dedilerki satan firmadan cevap bekleyin onlar çözmez ise faturanızı mail atın biz çözücez. Tabiki bizim firma çözmedi. Bende tekrar almanlara yazdım. Adamların esasında hiçbir zorunlluğu olmadığı halde koca ışıklandırma ünitesini bana ta almanyadan kargo ile gönderdiler. 2 günde elime ulaştı.
Çok uzun oldu ama hikayenin sonu oldukça ilginç. İşte şirketler aradındaki fark.
Bide iyi tarafı var 48w ışıklandırmam varken şu an 96 w ışıklandırmam oldu :-) Bakalım bu kadar uzun yazıyı okiyan çıkıcakmı!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BoratayÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 77
BoratayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 00:34

   Merhaba , 

  İlk önce azminizden dolayı tebrik ederim.İlgniç bir hikaye umarım sağlıklı canlılar yetiştirirsiniz.Ayrıca sizin yaptığınızı herkes yapmazdı.
  Bir çok ülke yaptığı işe sahip çıkıp "müşteri memnuniyeti" kavramını çok iyi benimsiyor.Ülkemiz bu konuda malesef çok geri,işimizi düzgün içimizin sindiği gibi yapmıyoruz malesef...

  Tebrik ederim...İyi akşamlar ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 00:34
Ben okudum Firmayı biliyorum bende dış filtre için yaptıkları kampanya iyi olmasına rağmen güvenemediğim için gittim Başka bir yerden aldım dış filtreyi .  Alırken bu firmanın yaptığı kampanyadan bahsettim ellerinde malzeme  yokki dedi akvaryumcu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NerviosoÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Karabük
Mesaj: 184
NerviosoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 00:46
Okudum ama elektronik mühendisi olmanız daha çok ilgimi çekti bende bir elektrik elektronik mühendis adayı olduğumdan sanırım :)
Size bir soru soracağım daha doğrusu biri sormuş forumda. şimdi 100 watt ve 200 watt 2 ısıtıcı mı daha iyi yoksa 300watt bir ısıtıcı mı daha iyi olur fatura yönünden ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TANER YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 103
TANER YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 00:52
Akvaryuma hobisine küçükken gönül vermiştim. 7 sene devam ettim. Üniversiteye gidince öylece kaldı.
Ama  sizi mutlaka yeniden buluyor.
 İşim gereği bütün gün istanbulda dolaşırım. Aralarda akavaryumculara giderim bazen. İşini iyi ve severek yapanlar var. Bir o kadar da karşıdakini nasıl cebini boşaltıırım mantıklı insanda var. Ve bazıları çok bilgisiz. Bir insan mutlaka işini iyi öğrenerek yapmalı. Hem kendi memnun olur hemde karşıdaki. İnşallah böyle firmalar artar. Bazen yabancı sitelerdeki akvaryum satış noktalarını görüyorum insan kıskanıyor. Akavaryum sevenler artarsa pazar payı büyürse belki ileriki zamanlarda bizde böyle yerler görürürüz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir