yeni akvaryumum


Kesh5534Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1897
Kesh5534Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 02:30
[QUOTE=kayiboyu1]Cihan Kardeşim yanlış anlamam asla, ben dış filtreyle iç filre arasındaki farkı biliyorum, birinin biyolojik ve mekanik diğerinin sadece mekanik temizlik yaptığınıda biliyorum. Dış filtre uygun ölçüde alınırsa hem biyolojik hemde mekanik temizlik yapar. Bende sana şu kadar söyleyeyim 7-8 yıldır iç filtreyi kullanmıyorum, Çok sıkışırsam minik bir tane var onu küçük akvaryumumda falan kullanıyorum hava vermesi için.
Bu arada 1200 liralık balık nasıl kaybedilir kısaca anlatayım. Akvaryumda temizlik yaptıktan sonra yanlışlıkla hava motorunun içine su kaçırılır, ve iç filtreye güvenilir. (Büyük iç filrelerdendi). Sonra hava motoru kurusun diye beklemeye alınır. Ertesi gün göreve gidilir ve 2 gün sonra eve gelinir. Bizim iç filtrenin vantuzları kaymış ve akvaryum tabanına oturmuştur. dolayısıyla o kadar derinde hava verememiştir. (hepsi böyle olacak diye kaide yok) 42 adet damızlık malawi yok olmuştur. Apartmanın kedisi hayatının en pahalı yemeğini yemiştir ve bende sadece 2 tane vatoz kalmıştır. O günden sonrada bu adam hiç iç filtre kullanmamıştır.  [/QUOTE]

Kötü bir anı olmuş abim adına üzüldüm.Ama mesela imzamdaki tankta iç filtre mevcut vantuzu elimle zor ayırıyorum.Ayrıca ayrılsada pek aşağı düşemez kablo yetmiyor.Pirizdende çıkma ihtimali yok herşey tam takır. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir