Yeni akvaryumum


arudacoolÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 95
arudacoolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 23:06


Boyut (cm):100*40*50
Kapasite (litre):200
Canlılar:henüz yok

Malzemeler:jebo dış filtre,300 wat ısıtıcı,2x39 watt t5 aquastar,1x39 watlık t5 grolüx,40 kg hagen siyah kum,mayalı co2

Akvaryum Bakımı:haftada %25 su değişimi

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:tunç beye ait potasyum, micro element gübresi ve misket gübre

merhaba forumun değerli üyeleri; yaklaşık bir buçuk aydır sizlerin tavsiyeleri ve tecrübeleriyle her şeyini kendim yaptığım bir akvaryum kurdum.(akvaryum ve kapak). sizlerin beğenisine sunmak istedim. Şimdiye kadar hep sizlerin tavsiyeleri ile yaptım. Sizden görünümü, dizaynı ve bundan sonra nelere dikkat etmem konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Mangrow kökünü batırmayı başaramadım ( iki kere kaynatmama ve 3 kerede bulaşık makinesinde yıkamama rağmen ) üzerine iki adet kum dolu kül tablası koydum bende . Akvaryumda canlı doğuran cinsleri ve karides,salyangoz koymayı düşünüyorum. balık önerilerinizide belirtirseniz şimdiden hazırlık yapayım. Malum hayatımda ilk defa bir akvaryum kuruyorum ve deneme yanılma çok oluyor. hayvanlara bir zarar gelmesini istemem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 00:29

Arka fonunuz düz siyah olsa daha iyi duracağı kanısındayım.Birde; akvaryuma,  kapakla aynı desende 4 tane tahtadan oluşan bir alt çerçeve yaparsanız uyum içinde görünür.Parvulalar çok güzel ekmişsiniz ellerinize sağlık.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 08:51
Güven bey bitkili dünyasına hoş geldiniz

İlk kurulum için ışıklandırmanızın fazla olduğunu düşünüyorum. Mevcut tabana misket gübre de eklediyseniz gübrelemenize dikkat edin. Haftalık su değişimlerini aksatmayın ve ışıklandırma sürenizi bir süre 3-3-3 açık kapalı şekilde fasılalı olarak toplamda günlük 6 saat yapın. Bitki yoğunluğunuz zaten az bence mikro elementi ilk 1 ay vermeyin + demir gübresi tabiki. Tankı anladığım kadarıyla low-tech olarak idame ettireceksiniz inşallah parvulalar adaptasyon sürecinde sorun çıkartmazlar.

Bu arada tankı koyduğunuz masa sanki çok sağlıklı değil gibi, dikkat edin şakaya gelmez birde tankın altına starafor koydunuz mu?

Başarılar.
hedayse2012-01-24 08:52:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arudacoolÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 95
arudacoolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 20:58
Yunus bey yorumunuz için çok teşekkür ederim siyah arka fonu deneyeceğim.
 
Hakan bey ışıklandırmanın hepsini açmıyorum sadece bir tane 39 watt 3+4 şeklinde yakıyorum şimdilik. Tek korktuğum parvulalar onuda forumdan incelediğim kadar yaptım inşallah sorun çıkmaz. Masayı hususi bir kısmını boş bıraktım. Her tarafı kapatınca kutu gibi duruyordu.Bende içine profil demir koydum. dıştan bakınca sadece mdf görünüyor ancak iç kısmı profil destekli. Bir nevi profili giydirdim sayılır. Tankın altına strafor koymadım. Gerekli olduğunu bilmiyordum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir