Yeni Akvaryum Kurulumu, Tavsiye.


mmuratfatihÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2016
Mesaj: 10
mmuratfatihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2016 10:58
Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 1 ay önce 30 lt ile başlamış olduğum hobiyi biraz daha geliştirmeye karar verdim. Bir akvaryumcuda 80cmlik bombeli bir akvaryumun uygun fiyata 2. el satışına denk geldim ve dibinde eski sahibinin birlikte verdiği midye kırığı kum ile birlikte 65 tl gibi bir rakama aldım. Akvaryum durumu gayet iyi, biraz kireç lekesi vardı araştırmalarım sonucunda kimyasal kullanmadan limon ve jilet yardımı ile temizledim, pırıl pırıl oldu.

Şu an aktif kullandığım ve 30 lt olan akvaryumumda 2 albino vatoz, 4 çöpçü, 20den fazla lepistes ve bir o kadar da yavrusu bulunuyor. İç filtre olarak 670lt/saat yazan bir adet iç filtre, 200w smart ısıtıcı ve siyah quartz kum , yapay bitki var, aydınlatıcı olarak da pembe led ışığım var. Yem olarak tetra chickled ve ahm granül yem kullanıyorum.
Şu anki akvaryumumda yosun problemi yaşıyprum ve konu ile ilgili olarak karartma yapmama ve ilaç kullanmama rağmen yosun azaldı berrak bir hal aldı ama yeşil renk devam ediyor.

İlk akvaryumumda sizlere danışmadan kurulum yapmış ve pişman olmuştum, bu yüzden ikinci akvaryumumda sizlere danışmadan ve araştırmadan kuruluma geçmek istemedim.

İlk olarak dış filtre kullanmaya karar verdim, lifetech şu an hepsiburada'da indirimde ve 838 modeli ile 835 modeli arasında 6 lira fark olduğu için ilerde daha büyük bir akvaryuma geçme ihtimali yüzünden 838 modelini sipariş verdim.

Isıtıcı olarak 200w smart ısıtıcı düşünüyorum.

Kum konusu en çok ikilemde kaldığım konu, midye kırığı konusunda genel olarak ph değeri açısından şikayet ediliyor, canlı bitki beslemek istiyorum ve o yüzden bu kumu kullanıp kullanmama konusunda çok kararsız kaldım. Sizden gelecek tavsiyeye göre ya kullanacağım ya da yeni bir kum alacağım. İşi şansa bırakmak istemiyorum :)

Aydınlatıcı olarak yine led ışık kullanmayı düşünüyorum, 50 cmlik bir led yeterli olur sanırım.

Elodea ve tilki kuyruğu yetiştirmek istiyorum, daha kolay ve az uğraştırıcı olacaktır diye tahmin ediyorum.


Sizden özellikle kum konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum, ayrıca yanlış yaptığım ve gözünüze çarpan bir nokta varsa lütfen belirtmekten çekinmeyin. Zamanım ve sabrım var, acele etmek ve hata yapmak istemiyorum :)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir