Yeni Akvaryum Kurdum


twistedfateÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2015
İl: Bursa
Mesaj: 526
twistedfateÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2015 20:29
Merhaba arkadaslar,
Ben yeni akvaryum aldim,
150x50x70cm yuksekliginde
Icinde sari prenses besleyecegim suan su doldurdum, hava tasi ve filtre calistiriyorum, klor ucsun diye 3 gun sonra aquatan ve nitrivec ekleyecegim.
Sonra baliklari koymayi dusunuyorum.

Kalsiyum karbonatli 1 mm kum var,

Dis filtre sepetinde
4. Sepette bio seramik ve eheim bio ball var
3. Sepette zeonit ve aktif karbon keselerde bir arada
2. Sepette eheim substrat pro var
1. Sepette genis delikli sunger ve elyaf var.
Yanlisim var midir yada daha iyi yapmak icin ne yapmak lazim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CemilALÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2015
İl: Izmir
Mesaj: 66
CemilALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2015 20:44
Hayırlı olsun, ilerledikçe eminim seyri çok hoş olacaktır. Bitki eklemeyi düşündünüz mü? Akvaryum sadece kum ve balık mı olacak? Diğer Malawi cichlidlerini düşünür müsünüz, veya başka uyumlu türleri? Tek tür mü besleyeceksiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twistedfateÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2015
İl: Bursa
Mesaj: 526
twistedfateÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2015 21:14
[QUOTE=CemilAL]Hayırlı olsun, ilerledikçe eminim seyri çok hoş olacaktır. Bitki eklemeyi düşündünüz mü? Akvaryum sadece kum ve balık mı olacak? Diğer Malawi cichlidlerini düşünür müsünüz, veya başka uyumlu türleri? Tek tür mü besleyeceksiniz?[/QUOTE]

Cok teşekkurler cemil bey,
Bitki eklemeyi dusunmuyorum kum ve kayadan ibaret olacak. Oyuklu buyuk kayalar yada peyzajcilarda satilan beyaz taslardan koymayi dusunuyorum. (Iki yana yumruk beyaz tasin ustune bir ince beyaz tas) seklinde 3 yada iki yana bolge yapip 2e 6d yada 8d sari prenses bakmayi dusunuyorum. Aslinda amacim yavru almak ve kusturmadan alip buyutmek, ve akvaryumu kendi yavrularimla doldurup onlari buyutmek istiyorum. Tabi belli bir boya kadar 10 lt akvaryumda yavrulari bakicam.
O yuzden ikinci turden emin degilim.
Daha once uretimcilik yapmis bir abi
2 tur olursa disilerden rahat yavru alinmiyor demisti.
Ama baksam kafali yunus bakardim sanirim. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda sizce farkli turlerin bir arada oldugu akvaryumda yavru almak nasil olur ?
[EDIT]twistedfate,2015-08-05 21:34:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CemilALÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2015
İl: Izmir
Mesaj: 66
CemilALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2015 22:37
Üretim yapıp satmak ise amacınız kalabalık olmaması daha iyi tabi ki ancak ben o amaçla kurmak istemediğim için pek sıcak bakmıyorum. Akvaryumunuz gerçekten büyük, az bile gelebilir 8 tane, ben karma akvaryumlardan hoşlandığım için size de karma önereceğim doğal olarak. [:D] Malawiler ile yaşayabilecek balıklar mevcut, hele ki o boyutlarda. Bitkisiz akvaryum fikrini bence gözden geçirmelisiniz, kendi yavrularınızı en doğal şekilde büyütmek isterseniz iyi olacaktır, karma akvaryum yapmayı düşünürseniz de balıklar rahat edecektir. Doğal hallerine bırakıp gerekli balımı yaparsanız yavru elde edebilirsiniz, bazıları ölür bazıları yenir ama doğal olanı zaten bu olduğu için can sıkan bir durum olmaz. Boş akvaryumda bir sürü yavrudan ziyade karma akvaryumda yavrularıyla ilgilenen balıklar tercih ederim. diğer balıkları yaklaştırmamaları, uzaklaşan yavruları yakalayıp getirmeleri gerçekten izlemeye değer. Bu hobinin amacı zaten bu değil mi, olabildiğince doğal yaşamı gözümüzün önüne getirmek. Bakım kaliteli olduğu sürece ekosisteminizin yettiği kadar balık zaten alırsınız çiftlerden. Alamıyorsanız sorun vardır muhakkak.

Tercih meselesi.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=eoseL8AET7s[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=rRgENeBbu9k[/VID]

Bu arada her sade akvaryum kurana öneriyor gibi oldum ama iwagumi yi bir araştırın bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twistedfateÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2015
İl: Bursa
Mesaj: 526
twistedfateÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 12:31
[QUOTE=CemilAL]Üretim yapıp satmak ise amacınız kalabalık olmaması daha iyi tabi ki ancak ben o amaçla kurmak istemediğim için pek sıcak bakmıyorum. Akvaryumunuz gerçekten büyük, az bile gelebilir 8 tane, ben karma akvaryumlardan hoşlandığım için size de karma önereceğim doğal olarak. [:D] Malawiler ile yaşayabilecek balıklar mevcut, hele ki o boyutlarda. Bitkisiz akvaryum fikrini bence gözden geçirmelisiniz, kendi yavrularınızı en doğal şekilde büyütmek isterseniz iyi olacaktır, karma akvaryum yapmayı düşünürseniz de balıklar rahat edecektir. Doğal hallerine bırakıp gerekli balımı yaparsanız yavru elde edebilirsiniz, bazıları ölür bazıları yenir ama doğal olanı zaten bu olduğu için can sıkan bir durum olmaz. Boş akvaryumda bir sürü yavrudan ziyade karma akvaryumda yavrularıyla ilgilenen balıklar tercih ederim. diğer balıkları yaklaştırmamaları, uzaklaşan yavruları yakalayıp getirmeleri gerçekten izlemeye değer. Bu hobinin amacı zaten bu değil mi, olabildiğince doğal yaşamı gözümüzün önüne getirmek. Bakım kaliteli olduğu sürece ekosisteminizin yettiği kadar balık zaten alırsınız çiftlerden. Alamıyorsanız sorun vardır muhakkak.

Tercih meselesi.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=eoseL8AET7s[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=rRgENeBbu9k[/VID]

Bu arada her sade akvaryum kurana öneriyor gibi oldum ama iwagumi yi bir araştırın bence.[/QUOTE]

Soyleki cemil bey amacim uretim yapmak fakat satmak degil, ticari bakmiyorum oyle olsa ya tropheus, frontoza bakardim yada malawiden kafali yunus kesesi kaybolmamis yavrunun alicisi oluyor [:D]
Sari prenses den TL olarak daha da değerliler.

Once kendi akvaryumumu dolduracak kadar uretmek, sonra koloni fazlasi erkek disileri yem karsiligi satabilirim
Yada cok daha sonra toplu satip yada takas yapip farkli tur alabilirim.
Islerimin yogunluğundan dolayi cok ilgilenemeye bilirim bu durumu tolere edebilecek balik olsun istedim.
Otomatik yemleme makinesi yemi verir
Otomatik priz isigi acar. Haftada bir gun %20 su degisimi yaparim. Isler yurur gider diye dusundum. Tabi gelecegi yanliz Allah bilir, bekleyip gorecegiz [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir