Yeni Akvaryum


brkshnÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 1
brkshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2012 20:47
Öncelikle daha önce hiç akvaryum yapmadım. Ailede hastaları var ama ben izlemeyi tercih ettim hep (:
Birkaç gündür ne hikmetse akvaryum hastalığı başladı bendede sanırım genetik birşey bu ailede (:
Şimdi öncelikle araştırdım ve şu balıklarda karar kıldım;
 -  Sarı prenses
 -  Beyaz prenses
 -  Iceman
 -  Demasoni
 -  Vatoz
 -  Çöpçü

Şimdi öncelikle bunlar bir arada yaşarmı ? Birçok yerde baktım kimisi yaşar kimisi yaşamaz diyor. Sarı ve Beyaz prenses ile Iceman kesinlikle olsun istiyorum. Ki bunlarda sorun olmuyor.Demasonide farklı bir hava katar diye istedim ama sıkıntı demansonide heralde. Demasoniden önce çoğu kısmı kırmızı renkli bir balık arıyordum bulamadım. Öneriniz varsa söyleyin kırmızı balıkda.

Yaşadıklarını kabul ederek, sonrasında da miktarları ne olmalıdır ? Benim önceliğim güzel görüntü olması. Yani üretme felan değil. İsterse yavrular ölsün umrumda değil. Yavrular ilerisi için öncelik teşkil ediyor. Ha yavrularsa bende becerebilirsem bakarız artık napalım (: Benim baktığım kadarı ile 1e 3d şeklinde olmaları uygun olurmuş rahat yaşamaları için. Vatoz ve çöpçülerden kaçar tane olması gerekir bu popülasyonda ? Benim tahminim 4 tür 16, vatoz+çöpçü 6 toplamda 20.

Ve son olarak akvaryum kaç litre olmalı en az? Bu soruda önemli zira çok çok büyük olması sıkıntı yaratır. Olmadı balıkların birinden vazgeçerim.

Aklımdaki akvaryumu da açıklamak gerekirse; Sarı, Beyaz, Mavi ve Kırmızı Yada 2 Renkli Malawi balıklarından oluşan, Bitkili ve Kayalıklı ,Beyaz kumlu, Kum Şelaleli bir akvaryum. Ama bu Şelale kısmında kafam karışık. Şelale en güzel, derinliği olan akvaryumda (yayvan değil dikey) güzel oluyor gibi bana göre ancak bu şekilde bir akvaryumda bu türler rahat edermi ? Genelde iceman yüzeye yakın prensesler orta bölümde yüzen balıklarmış. Teknik olarak oluyorda pratikte nasıl olur bilemedim (:



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2012 21:17
1-Hocam iceman ile vatoz biraz sıkıntılı,neden derseniz iceman lar çok meraklı hayvancağızlar olduklarından vatozların gözünü zandımca yem sanıp çıkarıveriyorlar.Yani iceman illede olsun diyorsanız vatozu aradan çıkarmanız gerekebilir.
2-Chiclid ile birlikte yaşayan çok az çöpçü türü var,olanlarda zaten pahallı vede piyasada az bulunuyor,ayrıca bana sorarsanız şartta değil.
3-Sarı prenses,beyaz prenses,2 adet cüce vatoz ve birkaçtane de demasoni karma yapabilirsiniz fakat bence vatozla birlikte en fazla 3 tür koyarsanız daha sağlıklı olacaktır.


Not:Tankın boyutlarına göre balık sayısını ayarlamanız hayvanların saklanabileceği kayalardan mağaralar yapmanız tavsiyemdir.Birden fazla tür olacağından akvaryumda yer savaşı çıkacaktır kargaşanın önüne geçmek adına bunları yapmanız yararınıza olacaktır.1 m standart bir akvaryum alırsanız toplamda 20 adet canlıya rahatlıkla yetecektir diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esko3458Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 288
esko3458Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 00:13
Ben beyaz prensesi kesinlikle tavsiye etmem çok agresif bir balık...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burhan50Çevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2012
İl: Nevsehir
Mesaj: 39
Burhan50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 00:20
Icemanla vatoz yaşar ama vatozunuz buyuk olmalıdır.ben besledım hıcde gozunu cıkardıgını gormedım.
Bence Yunus Sarı prenses ve Iceman beslersenız cok guzel bır akvaryum olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir