Yeni Akvaryum Damla Tavsiyesi


refikgnlÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 40
refikgnlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2018 11:24
Merhaba arkadaşlar bu hobide yeniyim. 35 litrelik japon akvaryumumu kuruyorum şu an elimde tek eksik olan balıklar. Akvaryumu 3-4 gün boş olarak çalıştırmayı planlıyorum. Merak ettiğim konu akvaryumda hangi damlaları kullanmalıyım boş olarak çalıştırırken. Şu an elimde mavi metilen, dezenfektan ve bakteri kültürü var. Canlı olarak 2 japon 2 çöpçü düşünüyorum belki 1 de cüce vatoz. Balıklarımın boyutlarını küçük düşündüğüm için şimdilik hacim sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Büyüdüklerini hissettiğimde yeni bir tank sahibi olucam. Bitki olarak anubias koyucam. Kum olarak hagen siyah kum ve arkaya siyah arka plan düşünüyorum. Dekor olarak henüz karar vermedim. Sizlerden isteğim damlalar konusunda beni aydınlatmanız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

solaytekinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 945
solaytekinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2018 11:31
Akvaryum boşta en az 1 hafta çalışmalı ve içine varsa bakteri kültüründen başka bir şey atılmamalıdır.

Japon bakmaya kararlı iseniz bence o akvaryumu hiç kullanmayın,gidin direk en az 100 litre bir akvaryum alın,100 litrenin aşağısında japon bakılmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetindemirpenceÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2018
İl: Gaziantep
Mesaj: 26
cetindemirpenceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2018 11:36
Damla kullanmak diye bir zorunluluk yoktur. Genel kanının yanı sıra "Metilen Mavisi" denilen dezenfektan karantina ve hastalıkta kullanılmalıdır. İlerleyen zamanlarda vitamin belki. Şuan 30Lt için çay kaşığı ile silme olarak kaya tuzu ekleyip, filtrasyonu çalışır halde dinlendirin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaramansÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2018
İl: Bursa
Mesaj: 166
KaramansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2018 11:52
[QUOTE=refikgnl]Merhaba arkadaşlar bu hobide yeniyim. 35 litrelik japon akvaryumumu kuruyorum şu an elimde tek eksik olan balıklar. Akvaryumu 3-4 gün boş olarak çalıştırmayı planlıyorum. Merak ettiğim konu akvaryumda hangi damlaları kullanmalıyım boş olarak çalıştırırken. Şu an elimde mavi metilen, dezenfektan ve bakteri kültürü var. Canlı olarak 2 japon 2 çöpçü düşünüyorum belki 1 de cüce vatoz. Balıklarımın boyutlarını küçük düşündüğüm için şimdilik hacim sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Büyüdüklerini hissettiğimde yeni bir tank sahibi olucam. Bitki olarak anubias koyucam. Kum olarak hagen siyah kum ve arkaya siyah arka plan düşünüyorum. Dekor olarak henüz karar vermedim. Sizlerden isteğim damlalar konusunda beni aydınlatmanız.[/QUOTE]
Petshoplarda satılan Sera Aquatan alabilirsiniz ve litrenize uygun şekilde damlatabilirsiniz Sera Aquatan su düzenler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir