Yemleri rutubetten korumak için


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 02:22
   Malum yaz geldi, kimi bölgelerimizde nem oranları şimdiden tavan yapmış durumda. Özellikle sıcak ve rutubetli yörelerde yaz aylarında yemlerin rutubetten olumsuz etkilendiği görülebilmektedir. Bunun için benim kullandığım bir yöntem var. Bildiğiniz gibi kimi bilgisayar ve elektronik aygıt parçalarının kutularında, efervesan ilaçların(Kalsiyum sandoz vb.) kutularında nemi bünyesine hapseden malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemelerin arasında en etkilisi silika jelidir. Nemden korumak istediğiniz kabın içine bu jellerden koyabilirsiniz. Bu sayede yemler rutubetten etkili şekilde korunabilmektedir.



   Fakat bunu yaparken de yemin içine direk olarak silika jeli atılmamalıdır. Bu yöntemi en etkili şekilde kullanmak için tavsiyelerim şunlardır:

   1) Silika jeli her zaman nemi geçirebilen koruyucu bir kılıf içinde olmalı, asla yem ile beraberakvaryuma atılmamalıdır.

   2) Kullanılan kap mümkün olduğunca küçük olmalı, yem konduktan sonra fazla hava kalmamalıdır. Çünkü ne kadar fazla hava, o kadar çok miktarda nem demektir. Havaboşluğu az olursa jel çok daha verimli kullanılmış olur.

   3) Kullanılan kabın ağzına konan kapak hava geçişini mümkün olduğunca iyi engellemeli, delikli olmamalı, tercihen plastik vb. nem geçirmeyecek malzemelerden yapılmalıdır.

encort2007-06-17 02:23:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engintunabasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 344
engintunabasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 02:31
Onur Bey bende sizin bilgilerinize ek olarak şunu ekleyebilirim.
Küçük gözenekli keseler yaparak (file şeklinde) ve bunların içlerine pirinç veya bulgur koyarakta bu nem alma ünitelerini yapabiliriz.
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 15:17

Gerektiği kadar yem almak her zaman daha iyidir ama çoğumuz ucuz olduğu için kovadan yem alıyoruz.Ben, aldığım yemleri uygun kutular içersinde silica jel kullanarak buzlukta saklıyorum.Böylece hem nemden hemde bayatlamaktan korumuş oluyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir