yemin besin değerini nasıl koruyabiliriz


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2008 18:18
[QUOTE=unotim123][QUOTE=E-ERDEM]Selamlar,
Yapılan ölçümlerde yem ağzı açık halde 1 sene bekletilmediği sürece değer azalmasında kayde değer bir eksilme yaşanmıyor. tabi bu dediğim kaliteli yemler için geçerli. Eğer saklamak istediğiniz yemi 1 sene içerisinde kullanacaksanız fazla özen göstermenize gerek yok. Fazla güneş görmeyen, ağzı kapalı, serin bir yerde tutun. Burdaki amaç yemin değerinin azalması değil nemlenmenin önlenmesidir. Nemlenme yemin bozulmasına yol açar.
Saygılar...
[/QUOTE]
Vitaminlerin havayla temasında çabuk bozulduğu bilinmektedir.bu yüzdendir ki 1 sene dikkat etmemek kısmına katılmıyorum.Her daim dikkat etmeli,yapabiliyorsak eğer havayı herhangi bir şeyle boşaltmalıyız.Protein veya karbonhidratı aşağı yukarı her yem belirli oranda karşılar ancak,vitaminlerin balıkların gelişimindeki rolü kaçınılmazdır bu nedenle onları kaybetmeyi göze alamayız.
Saygılar...
[/QUOTE]
Onur Bey ben yapılan ölçümlere göre yorum yapmıştım.Zaten yemi ne kadar kapalı bir alanda tutsakta yine de ister istemez vitamin kaybı yaşanıyor. Demek istediğim istesekte istemesekte kusursuz bir saklama yapamayız. Mecburen bir kayıp yaşanacaktır.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furk4n3535Çevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 170
furk4n3535Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 00:34
Arkadaşlar benim yemlerim kapalı bir kavanozda.Kavanozda akvaryum dolabimda yani ışık görmüyor.Unutmayın ki " Cam sağlıktır."(Paşabahçe)
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir