Yemi Balık Ölüm Nedenleri


cagataycÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2022
İl: Ankara
Mesaj: 77
cagataycÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2023 08:59
Geçtiğimiz hafta fiyatı uygun geldi 7 adet neon tetra alayım dedim. Aldığım balıklar yavrudan hallice ~1-1.5cm boyutlarında. Poşeti kendi akvaryumuma koydum baktım büyükler poşeti didikleme huyunda, direk koyarsam yem olurlar diye 35lt lik bir akvaryumum vardı, onu geri kurarak pipo filtre ve ısıtıcı bağladım. Bakteri kültürü hızlansın diye 5lt kendi akvaryumumdan kalanı da ozmozdan olmak üzere suyu doldurdum. Su 24-25 dereceye gelince 2 günde 1 %30 değişir, balıklar büyüyünce büyük akvaryuma alır hedefiyle neonları bu akvaryuma aldım. 3. Gün bir tanesi öldü. Sonra neyse dedim olur 7 adet daha aldım. Bir tanesi piponun altına girmiş sıkışıp ölmüş onu geçtim. Dün de kurutulmuş tubifex attım afiyetle yediler. Sabah baktım 1 adet daha ölmüş. 1i kaza 2 si belirsiz olarak 3 adet neon kaybettim. Büyük akvaryuma da ~100 civarı ramshorn atmıştım olurda katiller neslimi hemen tüketmesin diye 5 6 tanesini de ufak akvaryuma eklemiştim hem de artıkları yesinler diye. Yani en fazla 3 günde bir su değişen sürekli havalandırılan ve ısısı sabit stressiz akvaryumda 3 balık kaybetmek canımı sıktı. Nedenini de çözemedim. Test kitim yok ama kokusundan falan amonyak olmadığını düşünüyorum. Pipo filtre ikili olanlardan. Su seviyesinden havalansın diye uzunlamasına akıntı yapıyor neonlarda zeminde akıntıya karşı duruyor ama o sebeple yorulabilecekletini sanmıyorum. Tahmin ve önerileriniz nelerdir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuMertÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2020
İl: Ankara
Mesaj: 267
BatuMertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2023 09:46
Hocam öncelikle merhaba, bu durumda birkaç şey akla geliyor . Öncelikle zaten küçüklerse şu değişimine dayanamamış olabilirler . 2. Bir ihtimal alındıkları yerde zaten hasta olanlar ölmüş olabilirler. Bir diğeri de zeminde duruyor demişsiniz onu pek anlayamadım. Neonlar çok zemine yakın yaşayan balıklar değiller normalde. İyi hobiler[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagataycÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2022
İl: Ankara
Mesaj: 77
cagataycÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2023 10:00
Zemin derken yerde oturma değil zaten. Akvaryum ufak olduğundan karşı cama vuran akıntı alta doğru yönleniyor ona kafa tutar tarzda zemine yakın diziliyorlar. Evet aldığımda hasta gibi olabilirler ancak dün tubifex yerken gayet hareketli olup sabah cenazeyle karşılaşmak garip geldi. Çünkü hasta olan zaten genelde belli ediyor yetişkinlerde belki yavrularda bir anda olmjş olabilir. Zaten yarım santim daha büyüseler büyük akvaryuma alıp sadece ramshorn için kullanacağım akvaryumu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir