Yem konusunda istikrarı sağlayamadım


UnleasheaDÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2007
İl: Adana
Mesaj: 329
UnleasheaDÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 14:08
Su anda akvaryumda 1 adet 5 cm green terror 1 adet 7 cm zebra 2 adet 10 ar cm tinfoil barb var. Bütün balıklar 1 haftayı geçkindir akvaryumda. Ancak yem olayında istikrarı sağlayamadım tinfoiller zaten hiç cichlid yemlerinden yemiyor. Zebra da sadece canlı yem yiyor kuru yem kabul etmiyor(3-4 cins yem denedim). Sadece green terror arada bir kuru yem yiyor onda da green terror nerdeyse oraya atmaya calıscam felan filan. Halbuki böyle olmaması lazım ben attığım anda hepsinin yeme dalması lazım. Elimde 3 tane akvaryum var. İstersem gerekirse tinfoil barb ları akvaryumdn cıkartabilirim. Ancak akvaryumda yem istikrarını sağlayamamak beni üzüyor. Gecen gün sera granugreen aldım arada bir bitkisel yem olsun diye ona hele hiç bakmıyorlar birkac defa ağzına gt aldı ama geri attı ağzından. Ancak bu balıklar tam bir solucan hastası (tinfoiller haric) İstediğim anda solucan bulma imkanım olduğuh için son 4 gunde 3 tane solucan attım. Ve atar atmaz zebra özellikle resmen saldırdı. Bugünde green terror un cok büyük bi iştahla yedi ki solucanların boyu benim balıkların 2 katıLOL Ayrı eten benım balıklarım suya batmayan yemi de yemiyorlar. Hep dipte ve ortadalar yukarılara doğru hiç bakmıyorlar. Sizce ne yapmalıyım.  Bugünde bir kac defa balıkların kendilerini taşa sürttüğünü gördüm.Confused

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adrianoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2007
İl: Kirikkale
Mesaj: 61
adrianoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 18:03

Kardeşim şu konuda benim balıklarımda aynıydı yani yere batmayan yemi yemiyolardı.Onun tek nedeni var alıştıracaksın kardeşim.Başka hiç bi çaresi yok hep sen öyle vermeye devam et 2.yada 3.gün göreceksinki yemeye başlıyacaklar.Şimdi benim balıklarım elime yemi aldığım zaman hemen direk saldırıyolar.Yanlız bide şu var ben artık yere batan yemden kullanıyorum,üstte kalmıyo.Bunun içinde önereceğim yem kardeşim sera discus acayip iştahla yiyolar.Bitkisel yem olarakta sera vipagran veriyorum mesela bak kardeşim.Bu yem suya batmıyor havada kalıyor fakat yinede yemi sömürüyolar:)İşte dediğim gibi alışma süresi var,kardeşim merak etme yani alışırlar.Ama senin önce balıklarının seveceği yemi bulman lazım.Bide benim kullandığım yemleri kullansana kardeşim belki işe yarar.Ben bide 10 günde bir karides veriyorum.Onuda afiyetle yiyolar.Tercih ederim yani pişman olmassın.Sağlıklı balıklar kardeşim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UnleasheaDÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2007
İl: Adana
Mesaj: 329
UnleasheaDÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 18:42
Balıkların yemleri yiyene kadar ac bırakmayı düşünüyorum daha doğrusu yemeyi gectim iştahlı bi şekilde yedikleri zaman bile bilerek yanlarına düşürüyorum yemi felan yani yeme karsı pek hareketli değiller.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir