yavruların cinsi


hasansevinÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1
hasansevinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2010 12:55
Selamlar;
Öncelikle böyle bir forum ortamı oluşturduğunuz için teşekkürler bu ilk mesajım.
 Daha önce canlı doğuran beslediğim ve boş duran akvaryumumu tekrar kurmaya kara verdim bitkilerimi aldım ve akvaryumum düzenledim (bitkiler ve hediyeleri için Öğretmen Ali arkadaşımıza teşekkürler). Daha sonra aslında yapmamam gereken bişey olduğunu sonradan öğrendiğim bi halt ettim. Çünkü aldığım neonlar ölmeye başladığında henüz yeni ve oturmamış bir akvaryuma koymamam bir tür olduğunu sonrada bu forumdan öğrendim. Neyse işin ilginc tarafı şu aldığım neonlar (10 adet) teker teker ölmeye başladı. Bunuda anlamış değilim her seferinde 1 neon gruptan ayrı yüzmeye başladı ve o ayrı yüzen öldü. ve sayı 3 e düşene kadar bu böle devam etti. her seferinde 1 tane ayrıldı ve öldü. Ama sayı 7 adetken akvaryumda 1 yavru gördüm sonra ölen balıklar arttıkça yavrularda artmaya başladı. Şuan akvaryumda 3 yetişkin 9 yavru balık var.  Forumu incelediğimde neonların yumurta bırakarak ürediğini öğrendim. ama bütün bu anlattıklarım 3 gün içinde oldu hangi ara yumurta bıraktılar hangi arada yavrular çıktı. Ayrıca yetişkin balıklar ölürken hassas olan bu cinsin yavruları aynı su ortamında nasıl sağlıklı olarak yaşıyorlar anlamış değilim.
 
yavruların resimlerini koyuyorum bunlar neon yavrusumudur yoksa akvaryumcudan alırken suya karışan başka balık yavruları veya yumurtalarının neticesi mi?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KUSURSUZÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 143
KUSURSUZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2010 13:15
  Balıklar direk o suda doğduğu için direk o suya adapte oluyorlar bu yüzden ölmemeleri normal umarım kayıp vermeden büyütürsünüz bunlar muhtemelen neon yavrusu biraz daha olgunlastıkların da daha iyi anlayabiliriz.Balığı yumurta tutmuşken almış olabilirsiniz.


Saygılar.
KUSURSUZ2010-06-07 13:16:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir