Yavrularım :)


BalıkaşkıÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 415
BalıkaşkıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 13:28
Arkadaşlar 20 lt'de 10 adet lepistes yavrum var 2 kök bitkide mevcut.
Filtrasyon adına birşey yok çünkü balıklar çok küçük olduğu için filtre çekiyor 3 günde 1 %10 su değişimi yapıyorum pul yem ve çeşitli yemler veriyorum sizce balıklarımın hızlı bir şekilde büyümesi için başka ne yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 13:38
[QUOTE=Furkanarslan]Arkadaşlar 20 lt'de 10 adet lepistes yavrum var 2 kök bitkide mevcut.
Filtrasyon adına birşey yok çünkü balıklar çok küçük olduğu için filtre çekiyor 3 günde 1 %10 su değişimi yapıyorum pul yem ve çeşitli yemler veriyorum sizce balıklarımın hızlı bir şekilde büyümesi için başka ne yapabilirim?[/QUOTE]Merhaba,hayırlı olsun yavrularınız,sağlıkla kayıpsız büyütürsünüz inşallah.Bence, filtre olarak pipo veya üretim filtresi kullanın. Su değişiminide 2 günde bir yapın. Koyduğunuz suyun tankınızdaki suyla aynı derecede olmasına da ayrıca çok dikkat edin. Yavrularınızın çabuk ve sağlıklı büyümesini istiyorsanız, canlı yem vermelisiniz. Artemia verebilirsiniz, çatlatma işiyle uğraşamam derseniz, kuru yem şeklinde satılan çatlatılmış artemia, sipurilina tozu veya mikrovit verebilirisiniz. NLS nin larviva start yemindende verebilirisiniz. Ağızlarının küçüklüğüne uygun yemler seçmelisiniz. İlk bir hafta sıkıntılıdır ama ondan sonra arada büyüklere verdiğiniz pul yemlerden de avucunuzda iyice ufalayarak verebilirsiniz. Sık ama az az yemlerseniz daha çabuk gelişirler. Sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramazanhandemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 301
ramazanhandemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 13:42
Tankınızı büyüterek başlayabilirsiniz ki en büyük etkendir dersenizki yavrudur yetmez mi yeter yavrular büyüyene kadar sonra onlarında yavrusu vs ilerde büyüsün istemiyeçeksiniz istersen balıklarına artemia ve yumurta sarısıda vereblirsin hızlı büyüümleri için iştahla yiyeçekler ve çabuk büyüme olaçaktır  forumda araştır içerikli bilgiler var saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir