Yavruları Korumada Yeni Fikrim Ve Sorum Var! :)


KarnolinÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 29
KarnolinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 13:12
Herkese merhaba,
30 ltlik akvaryumda mango kökü ve birkaç deniz kabuğunun olduğu, 2 cüce vatoz, 2 albino çöpçü, 1d 1e kılıçkuyruk ve 1 adet platy var. Platy aldığımda hamileymiş meğer. rafya hazırlayıp akvaryuma bıraktıktan sonraki gün doğum yapmış, şimdi sağlam kalanları gördüğüm kadarıyla 3-4günlük 6-7 adet platy yavrularım var.Kılıç kuyruklar ve platy yavruları rahat bırakmıyordu tabi ki ne kadar rafya olsa da rafyanın altında bekliyorlar bulduğu boşluklara dalıp yediler bir kısmını. [:((]
[B]Fikir[/B]
Biz de yavru tarafına geçişi azaltmak amacıyla şeffaf dosyayı bir çok yerinden deldik ve rafyaların olduğu kısmın bitiminden tutturduk. dosyanın içine akvaryumdaki kumlardan ve deniz kabuklarından biraz koyduk aşağıda ağırlık olsun diye.. böylece hem büyük balıklar yavruların olduğu tarafa geçemiyor hem de su sirkülasyonundan yavrular da faydalanıyor.. başlarda çöpçülerden birini de yavru kısmına aldım fazla yemleri yemesi amacıyla.. [:)))]

Ama dikkatli olmakta fayda var; bazen şeffaf dosya kayabiliyor yandan, büyük balıklar yavru kısmına girebiliyor. Nasıl akıl ettiklerine şaşırmadım değil.. [:?] %100 geçişi engellemiş değiliz ama çoğunlukla diğer tarafta yüzüyorlar artık yavrular daha rahat sayılır.. aşağıdaki ve yandaki boşluklar konusunda biraz dikkatli olunca büyük oranda korumayı ucuza sağlamış oluyoruz..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182984/20160314_124754_001.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182984/20160314_132534.jpg[/IMG]

Mango kökünden ötürü su sarımtrak ama balıklarda bir sorun yaratmadı bu zaman kadar.. hagen kum var dipte bitki alacağım diye önce kumu aldım hala bitki alamadım yakın çevremde yoktu, varsa tavsiyeniz açığım..

[B]Sorular:[/B]
1. Sizce yavruları ayrı bir akvaryuma almalı mıyım?
2. Biolife ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? özellikle filtre ve yavruluk konusunda
3. Bir süre sonra balıklar hala ölmezse biraz büyür onlar için yeni bir akvaryum kurmam gerekir tabi.. bu akvaryumdan ne zaman alayım onları ve nasıl bir akvaryum kurayım sizce?
4. Bir de kılıç kuyruklar hareketliler, erkek sürekli kur yapıyor ama henüz bir hamilelik belirtisi göremedim.. tavsiyeniz, düşünceniz var mı?
5. Akvaryumda platyden sadece 1 tane var kılıç kuyruğun erkeği onun da peşinde sürekli bi yerde yakın türler olduğunu okumuştum, bu yavruların babası kılıçkuyruk olabilir mi acaba diye aklıma gelmiyor değil:D sizce?

Şimdiden teşekkürler,
Karnolin
[EDIT]Karnolin,2016-03-14 15:48:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eakinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Antalya
Mesaj: 667
eakinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 20:18
1 Siz bir yavruluk yapmışsınız anladığım kadarıyla, ayrı bir akvaryum olabilir tabii ama bu maliyet meselesi. Akvaryum, ısıtıcı, filtre vs vs. Özetle sizin kararınız illa ki ayırmak istiyorsanız bir yavruluk almak daha ucuz olacaktır.
2 Biolife ürünlerini sormuşsunuz, onun yavruluğunu kullanan arkadaşlarımızın memnun olduğunu okumuştum, onun filtrasyonu için de hava motoruna ihtiyacınız olacaktır. Filtre konusunda ise küçük hacimli akvaryumlarda mekanik filtrasyon için faydalı olduğu belirtiliyor. Bu konuya ilişkin çoook uzun başlıklar var forumda.
3 Yavrular büyüyünce yeni bir akvaryum ihtiyaç değil. Akvaryum çok kalabalık olursa verirsiniz balıkları birilerine ya da satarsınız ya da daha büyük akvaryuma geçebilirsiniz.
4 Balıklar kendi aralarında çiftleşir kendi düzenlerini kurarlar. 1erkek 3dişi gibi bir denge kurarsanız onlar kendi yollarını çizerler. Genel olarak kılıçlar yavru avcıları olarak tanınıyorlar, yani oldukları akvaryumda yavru barınması zor görünüyor.
5 Kılıçkuyruklarla Platiler aynı aileden hayvanlardır, kendi aralarında çiftleşip kırma yavruları olabilir. (Aynı durum moli, lepistes, velifera gibi türler içinde kendi aralarında mevcuttur.)
Sağlıklı Akvaryumlar[EDIT]eakin,2016-03-14 20:19:40[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]182984,Karnolin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarnolinÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 29
KarnolinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 23:03
Ama şuan diğer balıklarla beraber 30ltlik bir akvaryumdalar içinde bırakırsam ve büyüyebilirlerse hacim yetersiz olur diye düşünüyorum. Zaten eve ayrı bir akvaryum kurma isteğim var. Sadece biolifedan filtreli nano akvaryum alıp ısıtıcı ve hava motoru mu alayım yanında yoksa kendim camcıda yaptırayım filtre ısıtıcı filan mı alayım karar veremiyorum hangisi daha ucuza gelir ve güvenli olur.. bir de 5 6 tane yavru kurtarsam kaç ltlik akvaryum olmalı gelişimleri için? Evdeki akvaryumu kurup su düzeni oturana kadar bir süre daha geçecek illaki ama ne kadar süre sonra kurduğum akvaryuma taşıyayım bu yavruları?

[QUOTE=eakin]1 4 Balıklar kendi aralarında çiftleşir kendi düzenlerini kurarlar. 1erkek 3dişi gibi bir denge kurarsanız onlar kendi yollarını çizerler. Genel olarak kılıçlar yavru avcıları olarak tanınıyorlar, yani oldukları akvaryumda yavru barınması zor görünüyor.
5 Kılıçkuyruklarla Platiler aynı aileden hayvanlardır, kendi aralarında çiftleşip kırma yavruları olabilir. (Aynı durum moli, lepistes, velifera gibi türler içinde kendi aralarında mevcuttur.)[/QUOTE]
Bir de şuan platynin karnı yeniden şişmeye başladı gibi geldi bana karnı yine pembeleşti gibi sanki ne kadar süre sonra tekrar hamile kalıyorlar? yavrulardan 2-3 tane kalmış sanırım rafyanın içinde :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eakinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Antalya
Mesaj: 667
eakinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2016 22:27
Kılıçların olduğu yerde o yavrulardan kalan olursa şanslı sayılırlar.
Hacim yetmez diye yeni akvaryum kurmak için acele etmeyin.
Ben hazır akvaryumlara o kadar para vermeyi kendimce mantıklı bulmuyorum. Zaten Istanbul'dasınız iyi bir camcıdan fiyat alın, çok büyük ihtimalle daha ucuza gelecektir.
Yeni akvaryuma niyetiniz varsa olabildiğince büyüğünü yapmaya çalışın, bu yüzden acele etmeyin diyorum, çünkü bu işin sonu yok ve insan hep daha fazlasını istiyor.
Ne kadar sürede tekrar hamile kalırlar sorunuza bilimsel bir cevabım yok ama her ay yeni yavrular görmeniz muhtemel, çünkü bu canlı doğuranlar akıllarına geldikçe çiftleşiyorlar.[:)]

Teşekkür Edenler: [T]182984,Karnolin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakan1Çevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 161
atakan1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2016 22:32
Biolife örneği buyrun :)

https://www.akvaryum.com/Forum/basit_ic_filtre_yapimi_k868245.asp

Beğenenler: [T]182984,Karnolin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KunteperZAZAÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 98
KunteperZAZAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2016 23:17
2,5 litrelik kola şişesini ine ile delebildiğin kadar del. Sonra dibinden kes kapağını takıp kafa kısmından toprağa göm . Kedardanda delip tutturki kayıp gitmesin. Al sana maliyetsiz yuva . Ben 5 litrelik su şişesinde yaptım . İlk kes yavru alıyorum şükür daha ölüm vs de yok

Teşekkür Edenler: [T]182984,Karnolin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarnolinÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 29
KarnolinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2016 09:30
Zaten 2 tane yavru kalmış sanırım rafyaların arasında göremiyorum pek ama camcıdan fiyat almayı düşünüyorum veya letgodan alabilirim belki dedim sonra şu biolifeın filtresini alırım ya da vaktim olursa kendim yaparım :) teşekkürler

Not: yaptım 5ltlik su şişesinden, tabanını kestim her yerinden deldik iğneyle tepesinden sapladım kuma, dibine de 1 deniz kabuğu koydum.. :) 1 tane yavru kalmış ama platy yine hamile oraya alırım yine yeni doğanları inşallah :))[EDIT]Karnolin,2016-03-18 09:18:25[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir