Yavru Lepisteslerimdeki Hasta Durumlar


pofdzmÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 884
pofdzmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2020 00:22
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Yavru lepisteslerimden bir tanesi yerde yatıyor ve kafasını bir yerlere sürtüyor ve de kafasında beyaz bir leke var (yavru olduğu için tam anlaşılmıyor pul kabarması ya da dökülmesi de olabilir). Diğer balıklarım da da bazı yerlerinde pul kabarması var. Ayrıca bir tanesi bütün yüzgeçlerini ve kuyruğunu kısıyor. Bir tane daha var o sadece kuyruk kısıyor. Diğer yavrular normal. Sonz amanlarda bir tanesinin rengi aşırı karardı diğerlerinin ise rengi atmaya başladı. Daha önceden kafada olan bir değişim sonucu balık kaybettim. Yabru olduğu için anlaşılmıyor ama kafasında siyaha çalmış kırmızı tonunda bir bölge var. Bazı ışıklarda sadece siyahta gözüktüğü oluyor. Hasta balıkları ayırdım. Ayrıca ana tanktaki bütün balıklarımda operkulüm bölgesinde yanlara doğru açılma/şişme var.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 11Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2,5 aylık 20 civarı yavru lepistes
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen Mavisi (Contra Itycho) 6-7 damla, Epsom Tuzu, Kaya Tuzu, üzerindrn bayağı zaman geçmiş olsa da flagyl şurup, cipro, terramcycin kreminin sırp versionu içeriği neredeyse aynı bir versionu.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): İçeriye yeni taş aldım.

Arkadaşlar sizce balıklarıma ne olmuş? Parazit falan mı? O kafanın üstündeki bölüm/bölümler "Hole In The Head" hastalığı olabilir mi? [EDIT]pofdzm,2020-06-27 00:41:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çulsuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1877
çulsuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2020 23:21
Resim yollarsanız daha iyi olurdu ama tarifinize göre mantarsal bir hastalık olabilir. Yine de net bir resim yollayın bakılır.

Kuyruk kısması, mantar hastalıkları tedavisi Forumun hastalıklar kısmında var.

Teşekkür Edenler: [T]221771,pofdzm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir