yavru lepistes


efendiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 27
efendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 15:23
Arkadaşlar benim yaklaşık 30-35 tane var bunları aldğıım til yavrulukta beslemeye karar verdim fakat aldığım yavruluğun tülün gözenekleri büyük olduğundan yavrularım akvaryumun içie geçtiler bunun üzerine ben o tülü çıkartıp yerine kadın çorabı geçirdim ne olduysa bunda sonra başladı aradan belli bir zaman geçti ve yavruluğun üzerinde bir tabak oluşmaya başladı iç filtrem dewamlı çalışmasına karşın sanırım tam bir sürkilasyon gerçekleşmedi ve zararlı nitart ve türevlerinin mitarı fazla arttı (sanırım) ve her gün bi kaç tane yavru ölmeye başladı. Bende bunun üzerine bir yavru akvaryumu kurarak yavrularımı ona aktardım (bu gün)
1. Acaba yavruluktayken özellikle büyük olan yavrularımın ölüm nedeni su sirkülasyonun olmaması mıdır?
2. Verdiğim yem micro pallet marka ben bunun iyice ufalayarak veriyorum bundan kaynaklanıyo olambilir mi (artık fazla yem verecem die korkudan nerdeyse yem atamaz hale gelicem:) yavrular için ayrı bir yem mi kullanmalıyım yoksa kullandığım yeme devam etmemde bi sakınca var mı?
Şimdiden herkeze teşşekürler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BARBARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2007
İl: Çorum
Mesaj: 566
BARBARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 15:32
Sedat kardeşim,yavrular için geç de olsa bir akvaryum kurmak çok güzel bir fikir.Tül yavruluk yerine plastik yavruluklardan kullansaydın belki daha iyi olabilirdi.Çünkü belki de akvaryumundaki su kalitesi çok iyi olmadığından kadın corabı yavruluk içinde ve dışında su geçişi olurken suyu süzerek topladığı tortularla kirlenmiş de olabilir.
Yem olarak ise ben genelde dip yemi kullanıyorum.Plastik bir yavrulukta 30-35 adet yavru lepistesim için ysvruluğun tabanından bir parça dip yemini hiç eksik etmiyorum.Bu şekilde yem umuşadıkça yavrular yiyebiiyor ve ne su kirleniyor ne de balıklar fazla yemekten dolayı rahatsız oluyor.Gelişimleri de mükemmel.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 15:34

Yavrulukta yavruların gelişimi yavaşlıyor ve dediğiniz gibi suyun haraketi azaldığından sorun oluyor,ayrı bir yavru akvaryumu edinmeniz oldukça iyi olmuş,sera veya tetranın kaliteli yemlerini ufalayarak yavruları beslemenizi öneririm.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir