Yarisma Kurallari Degismeli mi ?


ahmetselahattinÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,146889[/C]
Kayıt: 04/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 362
ahmetselahattinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2015 01:22
Oncelikle simdiye kadar 66 yarismada da hakki ile kazanan ve derece alanlari tebrik ediyorum.

Bunun yaninda oy dilenen , veya tanidigina kiyak gecen uye , ozel uye veya yonetici fark etmez onlara da (bir besiktas cocugu ve besiktasli olarak) rahmetli Suleyman SEBA´nin ´´SEREFLI IKINCILIKLER SEREFSIZ SAMPIYONLUKLARDAN DAHA DEGERLIDIR´´ lafini hatirlatmak istiyorum.

Konumuza donecek olursak , yarisma kurallarina gore fotograflar icin yardimci program kullanilabilir deniliyor.(Bende kullandim belli sure) Peki o zaman baligin gercek formunu ve rengini yansittigini nasil anlayacagiz ?Bunun etik olmasi ne derece dogru.Forum disinda dunyanin hicbir yerinde yardimci program kullanilarak odul alan bir canli, bitkili tank veya biotop var mi ? O zaman yarisma akvaryum canlilari veya tanklari degil bu canlilar nasil shoplanir ve makinemin markasi tastan sen cikardin beni bastan olsun , katilimcilarda grafikerler ve dugun fotografcilari olsun diye dusunmelimiyiz ?

Netlik oldukca buyuk bir etken fotografta , iso ayarindan tutun mercek cesitlerine kadar teknik konulara girmeden en onemlisi 2000 tl ile kuru bir dslr makine alip 500 ile 2500 tl de ek olarak lens mi almali yarismaya katilanlar ? Ve en onemlisi sevgili forum yoneticileri secilen canlilar hakkinda eskisi gibi neden yorum yapma ihtiyarci duymuyorlar.? Cenk Bildir (Cenk abi)  benim her dusuk cumlemi duzelttigin icin ozellikle senin cevap vermeni istiyorum :) Sen kuleli mezunusun sonunda olum olsa hakli ile haksizi ayirt eder dogru soz soylersin.


Demem o ki yarisma kurallari hakkinda eger biz forum uyeleri konusma veya oylama gibi hakkmiz varsa kurallari yeniden gozden gecirmek veya ilave baska sikayetler varsa bunlari da oylama ile bizlerle paylasma gibi bir konu olabilir mi? yahut biz yaptik boyle ? ile mi devam etmek niyetinde olup olmadiginizi soylermisiniz.

Surc_i lisan ettiysem affola.Ve lutfen hak yemeyen kimse ustune alinmayip Hakka girenler icin de´´ Kul bilmezse Hak bilir´´ diyorum.
ahmetselahattin2015-03-01 09:10:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2015 10:16
Ben yarışma ile ilgili açılan başka bir konuda da fikir beyan ettim ancak yeniden yazmamda mahsur yok diyerek yazayım istedim.

Öncelikle son değişikleri çok olumlu bulmakla beraber kategori sayısının arttırılması gerektiğine inanıyorum. Aynı akvaryumda bile bakılamayacak canlıları, aynı kategoride "güzellik" yarışmasına sokmak bence etik değil.

"Yarışmaya katılırken algılanan kazanabilme ihtimalinin düşük olması sebebi ile" kategorilerin arttırılmasını istiyorsunuz diye bir atıfta vardı hatta ancak şahsen söyleyebilirim ki yarışmaya katılacak bir canlı veya tank oluşturma gayretinde değilim, katıldığım zamanlarda sırf katılım sayısı artsın diye olduğunu ekleyerek katılıyorum. Belirtmekte fayda var.

Yarışmanın her ay değil 3 veya 4 ayda bir yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bazı aylar katılım düşük oluyor, kazanılan derecelerin "bu canlı veya tanka nasıl verilir" diye tepki gösterenimiz çok oluyordur. Bu manzaranın da önüne geçecektir diye tahmin ediyorum. Yapılan yarışmanın kalitesi de artacaktır.

Konuya gelirsek bence şu açıdan da bakmakta fayda var belirli bir miktar kontrast ve parlaklık ayarlaması yapılması bir gerekliliktir. Herkesin kaliteli bir makinesi olmadığı için bazı ufak tefek rötuş yapmanın bir zararı olmayacağı kanaatindeyim. Ancak bununda belli bir sınırı var, yarışma ile ilgili yetkili kişilerin bu ayrımı yaptığına inanıyorum.

Şimdilik yazabileceklerim bu kadar. :)


Beğenenler: [T]105636,Vasfi[/T][T]146889,ahmetselahattin[/T][T]166660,370Z[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir