Yarışma Başlıyor :)


erolorkunturanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 293
erolorkunturanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 10:01
Yapay bitkili canlı doğuran akvaryumları ile ilgili yarışmada olucak mı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacobsen__Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,33377[/C] [C]4,2,33377[/C] [B]2813,3[/B]
Kayıt: 16/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7157
jacobsen__Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 20:55
[QUOTE=cyrelman]Dün akşam tesadüf eseri son zamanlarda çektiğim en güzel kareyi yakaladım. Yanlız isim yazmamıştım akvaryum camına. Ben bu resimle katılmak istiyorum. Acaba üstüne bir programla isim soy isim ve tarih yazsam geçerli olurmu?[/QUOTE]
 
Muzaffer istediğin 3 poz ve ayrı bir imzalı poz yeterli.
 
[QUOTE=yılmaz sağ] [QUOTE=GRAFTT] [QUOTE=jacobsen__][QUOTE=ali876]Tamam. Peki resimlerin sahipleri tarafından çekildiği nasıl bilenecek ? Foto da tarih falan istiyormusunuz? ona göre çekmeye başlıcam da [/QUOTE]
İmzalı fotoğraf çekmeniz gerekiyor. İlgili başlığı ve örnek fotoğrafı Erkan POLAT (GRAFTT) yakın zamanda açacak...[/QUOTE]

İmzalı fotoğraf için gerekli tüm açıklamalar ve cevab bulmuş soruları linkteki konudan ulaşabilirsiniz. Teşekkürler Doğanç.Göz%20Kirpma

http://www.akvaryum.com/Forum/imzali_fotograf_k176296.asp
[/QUOTE]

Yapılan son yarışmada başarılı bir şekilde yurt dışındanda jüri katılımı sağlanmış ve yanlış hatırlamıyorsam yurt dışında böyle bir uygulama olmadığı içinde imzalı fotoğraf istenmemişti, ilgili link'i inceleyebilirsiniz.
[/QUOTE]
 
Bu yarışmada imzalı fotoğraf isteyeceğiz
 
[QUOTE=imbellis] Peki imzalı fotoğrafta balığın yarışma için çekilen fotoğraflarla aynı formda olması gerekiyor mu?Yani mesela ben bir bettamla katılacağım yarışmaya ancak fotoğraflarını ilk aldığım günler çekmiştim(sağlıklıyken) ve şu an kuyruklarında bir problem var,yarışma düşüncesi aklıma gelmediği için imzalı fotoğrafı önceden çekmedim ve bu hasta haliyle çekmek zorunda kaldım.İmzalı fotoğraf için bu geçerli olur mu?
[/QUOTE]
 
Aynı balık olduğunu ispatlarsanız herhangi bir sorun olmaz.
 
[QUOTE=erolorkunturan]Yapay bitkili canlı doğuran akvaryumları ile ilgili yarışmada olucak mı acaba? [/QUOTE]
 
Bu kadarı abartı olmazmıTebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 21:42
[QUOTE=erolorkunturan]Yapay bitkili canlı doğuran akvaryumları ile ilgili yarışmada olucak mı acaba? [/QUOTE]
 
Süper soru.Big%20smileBig%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 21:57
[QUOTE=GRAFTT] Yarışma Özellikleri ve Genel Kuralları

Nedir bu yarışma?

Çoğu akvaryum sever akvaryumuna ve balıklarına bakmaya ve onlarla övünmeye doyamaz. Bu yarışma biz akvaryum severlerin akvaryumlarını ve akvaryum canlılarını sergilediği, onları diğer akvaryum severlerinkiyle yarıştırdığı geleneksel hale gelmiş bir organizasyondur.

Peki kazananı kim belirliyor?

Juri. Sizler tarafından gönderilen ve yarışma grubu tarafından yarışmaya uygun bulunan fotoğraflar, juri tarafından değerlendirip puanlanacaktır. Her bölümde en fazla puana sahip fotoğraf birinci olacaktır.

Nedir bu puan sistemi?

Akvaryum Canlıları

Fotoğraflama (20-40 puan) + %30
Canlı güzelliğini fotoğrafta gösterebilmiş mi? Fotoğraf uygun boyutlarda ve yeterince net mi? Fotoğraf çekilmeden akvaryum camı ve fotoğraf makinası lensleri temizlenmiş mi? Balık güzel bir pozla yakalanmış mı? Örneğin yumurtasını ağzına alırken net olarak yakalanan bir dişi çok ilgi çekecektir. Cep telefonuyla çekilmiş kalitesiz fotoğraflar hem fotoğraflamadan hem de etkileyicilikten düşük puan almanıza neden olabilir.

Jürinin genel fotoğraf değerlendirmesi dışında; tüm kategorilerde sadece fotoğraf kalitesine bakan bir jüri bulunmaktadır. Bu fotoğraf jürisinin oyu toplam oyun %30'u kadar etkilidir. Örnek olarak bir Amerikan Cichlidi 2 jüriden ortalama 70 puan aldı. Fotoğraf jürisinden de 60 puan aldı. Bu durumda toplam puanı 70x0.7+60x0.3=67 olacaktır.

Canlının Sağlığı (15 Puan)
Canlıdaki parazit, enfeksiyon belirtisi, yaralanmalar ve yüzgeç yırtıklarına bakılır.

Canlının Formu (20 puan)
Canlının yüzgeçlerinin ve vücut yapısının düzgünlüğüne bakılır. (Kafa çöküklüğü, bükülmüş omurga gibi özelliklerin bulunmaması gerekir, bunun yanında türe özgü geniş ya da uzun vücut, diri yapı gibi özelliklere bakılır.)

Etkileyicilik (20-50 puan)
Canlının ilk bakıştaki etkileyiciliğine bakılır.

Canlının Türünü Yansıtması (20 puan)
Canlının o türün güzel bir örneği olup olmamasına bakılır. (Kırma olup olmaması gibi...)

Akvaryumlar

Fotoğraflama (20 puan)
Akvaryum güzelliğini fotoğrafta gösterebilmiş mi? Fotoğraf uygun boyutlarda ve yeterince net mi? Fotoğraf çekilmeden akvaryum camı ve fotoğraf makinası lensleri temizlenmiş mi? Fotoğrafta akvaryumun tamamı net olarak karşıdan görünüyor mu? Cep telefonuyla çekilmiş kalitesiz fotoğraflar hem fotoğraflamadan hem de etkileyicilikten düşük puan almanıza neden olabilir.

Akvaryumun Sürekliliği (15 Puan)
Akvaryumun mevcut halini koruması için ne kadar bakım yapmak gerekli. Örneğin her tarafı hızlı büyüyen bitkilerle kaplı bir akvaryum çok budama gerektireceğinden veya çok balık barındıran akvaryum çok sık su değişimi gerektireceğinden bu bölümden düşük puan alabilir.

Canlıların Birbirleriyle Uyumu (20 puan)
Akvaryum içindeki canlıların davranışları ve beslenmeleri birbiriyle uyumlu mu? Bir Malawi biyotopundaki Papağan Cichlid bu bölümden düşük puan almanıza neden olur.

Etkileyicilik (25-50 puan)
Akvaryumun ilk bakıştaki etkileyiciliğine bakılır.

Teknik Ekipmanların Yeterliliği(20 puan)
Akvaryumun teknik ekipmanı (ısıtıcı, filtre, hava motoru, şelale motor, iç motor gibi...) akvaryuma yeterli mi? fazla mı? gereksiz mi? Örneğin obur Malawi Cichlidleri'nin akvaryumunda iyi bir filtrasyon gerekliyken içinde az balık bulunduran veya balık bulundurmayan bitki akvaryumlarında güçlü filtrasyonlara gerek yoktur.

Hangi Kategoride Yarışmalıyım?

Tuzlu Su akvaryumunuz varsa Deniz Akvaryumları kategorisine, eğer bitkili bir akvaryusa sahipseniz bitki akvaryumları bölümüne katılmanız uygun olacaktır.

Eğer akvaryumunuzda bol kayalık az bitkili şekilde sadece malawi veya tanganyika türleri bulunuyorsa ya da örneğin sarartılmış suda bitkili, kurumuş yapraklı amazon ortamınız varsa ya da acı suda yaşayan balıkları acı su dekoruna ve şartlarına uygun yaşatıyorsanız Biyotop Akvaryumları bölümüne katılmanız uygun olacaktır.

Biyotop akvaryumları hakkında fikir edinmek için lütfen buraya tıklayınız.


Tüm Yarışma kategorileri için bu değerlendirmeler yapılırken puanlamalar birbirinden bağımsız olmayacaktır. Örneğin Ağırlığı 25 puan olan etkileyiciliğe, ağırlığı 20 puan olan fotoğrafın kalitesi ve 15 puan olan balığın sağlığı etki edecektir.

İyi de ya biri internetten başka balık fotoğraflarını benim diye gönderirse?

Katılım sahibinin el yazısıyla, görünür bir şekilde adını soyadını yazdığı kağıdı katıldığı akvaryum veya balığın önüne koyarak çekmesi ve bu fotoğrafı 4. fotoğraf olarak katılıma eklemesi gereklidir. Biz burada emeği ödüllendirmek istiyoruz. Akvaryumcu akvaryumcu gezip, pazarlık edip aldığınız, eve götürüp ev ahalisine aldığınız fiyatın onda birine aldığınızı söylediğiniz, yem yemediğinde efkarlanıp, ürediğinde sevinçten havalara uçtuğunuz canlınızdan alacağınız ödül size tarifi çok zor bir mutluluk yaşatacaktır. Dereceye giremeyebilirsiniz ancak dereceye giren canlıları görerek, juri yorumlarını okuyarak daha iyiye yönlenip, daha güzel fotoğraf ve balıklarla birinci olmamanıza bir neden yok.

Yarışmacılar yarışmaya gönderdikleri fotoğraflar için telif hakkı talep edemezler. Gönderilen fotoğrafların silimesi, değiştirilmesi Akvaryum.com'un insiyatifindedir. Fotoğraflar Akvaryum.com sitesinden halka mal olur. Akvaryum.com kişilerin adını fotoğraf üzerinde belirtmek şartıyla fotoğrafları sitenin başka yerlerinde kullanabilir.

Aynı balığın/akvaryumun en az 1 (bir), en fazla 3 (üç) fotoğrafı ile tek bir başvuruda bulunabilirsiniz.

Her yarışmacı o yarışma için, her kategoride en fazla 1 (bir) katılım yapabilir.

Akvaryum.Com hobiciye yönelik, hobiciye kazandıran bir site olduğundan Ticari Üyeler, üretimhane sahipleri, toptancılar, akvaryumcular gibi bu işin ticaretini yapan kişiler yarışmaya katılamazlar.

Yarışmacılar yarışmaya katılırken jürinin tarafsız olduğunu ve ileride değerlendirme hakkında sert üslupla, kışkırtıcı, isyankar vb. tepkiler vermeyeceklerini peşinen kabul ederler.

Jüri, Yarışma Grubu Üyeleri ve 1. derece yakınları yarışmaya katılamaz.

Yarışma şartlarına uymadığı sonradan tespit edilen hobicilere ait akvaryum veya akvaryum canlıları fotoğrafları, yarışmalardan geri çekilecek ve yönetimce takdir edilen cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

Katılım için forum üyeliği zorunludur. Geçerli bir üyeliğiniz yoksa hediye kazanmanız halinde sizinle irtibata geçemeyiz.

Hobiye getirisi olmayan, kazanma şansı bulunmayan belirgin şekilde, ışık ve netlik (flu) sorunu olan fotoğraflar yarışmalara kabul edilmeyecektir. Bu nedenle hobicilerin optik zoomlu olan, çözünürlüğü yüksek dijital kameralarla çekimlerini yapmaları lehlerine olacaktır.

Fotoğrafların güncel; yarışmadan sonra çekilmiş fotoğraflar olması gerekmektedir.

E-Mail adresiniz 3. şahıslarla paylaşılmaz, gizli tutulur.

Dereceye giren balık 2. kez yarışmaya katılamaz.

Hediyeler kargo ücreti alıcıya ait olmamak üzere adrese teslim gönderilir. Adreste bulunamayıp geri dönen hediyeler dilenirse bir defa daha, bu defa alıcı ödemeli olarak adrese gönderilir.

Açıklama kısmına canlı/akvaryum ile ilgili detaylı bilgileri giriniz. Elimizde ne kadar fazla bilgi olursa o kadar rahat değerlendirme yapabiliriz. Aksi taktirde özellikle akvaryum kısmında değerlendirme için yeterli verimiz yoksa beklediğinizden çok düşük puan alabilirsiniz.

[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcgdsÇevrim Dışı

[B]3737,3[/B]
Kayıt: 31/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 179
cgrcgdsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 21:58
Fotoğraf gönderimi ne zaman başlayıp ne zaman bitecek belli mi acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcaganÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 198
mcaganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:10
Sabırsızlıkla bekliyoruz. fotoğraflar hazır, imzalı olan bile :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacobsen__Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,33377[/C] [C]4,2,33377[/C] [B]2813,3[/B]
Kayıt: 16/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7157
jacobsen__Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:19
[QUOTE=cgrcgds]Fotoğraf gönderimi ne zaman başlayıp ne zaman bitecek belli mi acaba? [/QUOTE]
 
Bu hafta içinde detaylı bilgilendirme yapılacak...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wiwiwiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1605
wiwiwiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:23
[QUOTE=mcagan]Sabırsızlıkla bekliyoruz. fotoğraflar hazır, imzalı olan bile :D[/QUOTE]
 
MaşallahTebessüm. Ben daha bir tane bile daha doğru düzgün fotoğraf çekemedimBig%20smile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ali876Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1075
ali876Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:26
Doğru fotoğrafı yakalamak çok zor. Yarışma var oğlum düzgün poz ver desekte dursalar keşke.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ElegansÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 588
ElegansÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:32
Abilerim yani çoğunuz abimsiniz.Yaşı benden küçük olanlarda var.Şimdi bu yarışma çok professiyonel çekimler yapabilen makinelere sahip site üyeleri var fakat biz öğrenciler öyle makinelerle çekim yapma şansımız yok :) hani diyorum şöyle fotorafları kalite kalite ayırmak mümkün olsa =) belli katagoriler olsa bizim gibi öğrenciler arasıda ucuz çaplı bi yarışma olsa.Bizde bu heyecanı yaşasak ;)) elegans2010-01-02 22:33:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcaganÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 198
mcaganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 17:55
[QUOTE=elegans] Abilerim yani çoğunuz abimsiniz.Yaşı benden küçük olanlarda var.Şimdi bu yarışma çok professiyonel çekimler yapabilen makinelere sahip site üyeleri var fakat biz öğrenciler öyle makinelerle çekim yapma şansımız yok :) hani diyorum şöyle fotorafları kalite kalite ayırmak mümkün olsa =) belli katagoriler olsa bizim gibi öğrenciler arasıda ucuz çaplı bi yarışma olsa.Bizde bu heyecanı yaşasak ;)) [/QUOTE]
 
Benim gibi yapın. Profesyonel olmayan makineyle katılın. Önemli olan katılmak değil mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgenccoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 956
ozgenccoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 18:42
1 ocakta Canlı yarışması başlayacaktır yazıyor ancak fotoğraf ekliyorum herşeyi yapıyorum katagori seçimi gelmiyor daha başlatılmadımı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 19:41
Yarışmaya katılım için gerekli bölümler açıldığında katagori kısmıda açılacaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgenccoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 956
ozgenccoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 19:45
[QUOTE=GRAFTT]Yarışmaya katılım için gerekli bölümler açıldığında katagori kısmıda açılacaktır...
[/QUOTE]

Yani daha yarışma başlamadı anlamını çıkartıyorum bu cümleden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir