Yaprak Türleri,mineral Gerekliligi Hakkında


FurkanaydemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2017
İl: Denizli
Mesaj: 271
FurkanaydemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2019 18:50
Mineral nedir,neden Gereklidir?
Mineral;Kelime zaten Latince, «yerkabuğundan çıkarılan» anlamındaki, «mineralis» ten gelir. Mineraller 100 km. kadar kalınlığında olan yerkabuğu (litosfer)'nun en üstündeki birkaç kilometrelik bölümünden elde edilir. Minerallerin kimyasal ve fiziksel Özellikleri vardır.

-Sözlükte "mineral" ne demek?
1. Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık ya da bileşik olarak bulunan ya da kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.
2. İçinde inorganik maddeler bulunan.
Karides için mineral ;Trace elementler ve mineraller tüm organizmalar için büyük önem arz ederler. Ayrıca bir çok metabolistik sürecin yanı sıra enzim üretiminde de mineral ve mikro elementlere ihtiyaç duyulur. Karideslerin kabuk değişim süreci de bu metabolistik sürece örnek gösterilebilir.Hayati önem taşıyan mineral ve trace elementlerin eksikliği durumunda canlılarımızda çeşitli hastalıklar, büyüme geriliği üreme problemleri ve hatta ölüm gözlemlenebilir. Sebepsiz yere öldüğünü düşündüğümüz karideslerimiz de bu sebeplerden ötürü ölmüş ya da hastalıkla savaşmada eksikliklerden ötürü güçsüz düşmüş olabilir. Karideslerin sürekli çeşitli objeleri, camı ve bitkileri tırtıklayarak mikroorganizmalarla beslendiğini biliyoruz. Unutulmamalıdır ki bu mikroorganizmaların da mineral ve elementlere ihtiyacı vardır. Mikroorganizmalardan yoksun bir akvaryumda yavru büyütmek çok güçtür. Hassas ya da üretimi zor diye nitelendirdiğimiz karides türlerinin yavruları dünyaya geldikten sonraki ilk bir kaç hafta mikroorganizmalarla beslenir ve bu sayede büyür gelişir. Yeterince beslenemeyen yavruların ölmeleri kaçınılmazdır. Yavrular kadar genç ve yetişkin karideslerin de bu mineral ve elementlere ihtiyaçları olduğunu görmekteyiz. Karidesler kendi vücutlarında mineral ve trace elementleri üretemezler. Bunları dışarıdan almak zorundadırlar. Verdiğimiz yemlerle canlılarımızın bu ihtiyaçlarının tamamını karşılamamız mümkün değildir. Suyumuzun mineral ve mikro elementlerce zengin olması karideslerimizin ihtiyacı olan bu mineral ve elementlere ulaşmasını sağlar. Shrimp Trace karideslerin ve akvaryum biyosisteminin ihtiyacı olan iz elementleri ihtiva eder
Trace Elements :Vücut dokularında çok az miktarlarda bulunmalarına rağmen organizmadaki metabolik işlevlerde kesin gerekli elementler; iz elementler (Demir, çinko, bakır, magnezyum; manganez, iyot, kobalt, flüor, selenyum, krom vb.),
Mineral;toprak şeklindede var, mineral top diyede geciyor

Karidesler için kullanılabilecek yaprakların listesidir.
1. Catappa Yapragı
2. Çınar Yapraklı Akçaağaç
3. Meşe
4. Karadut
5. Taze/kuru Dut
6. Jak Meyvesi
7. Elma guava
8. Kızılağaç kozalak ve yaprağı
9. Kayın yaprağı
10. Muz yaprağı
11. Kiraz yaprağı
12. Isırgan otu (haşlanmış)
13. Karahindiba
14. Fındık yaprağı
15. Taze/kuru Ceviz yaprağı
16. Taze/kuru Ihlamur Yaprağı
17. Turp yaprağı
18. Çin lahanası
19. Brokoli
20. Ceviz yaprağı(hem kuru hem yaş)
21. Yenidünya/malta eriği/muşmula
22. Ayı elması/Yalancı portakal
23. Havuç (haşlanmış)
24. Ispanak (haşlanmış)
25. Taze dut yaprağı (Haşlanmış)
26. Karnibahar
27. Kırmızı tatli biber
28. Bezelye
29. Haşlanmiş misir
30. Bal kabagi
31 .Havuç
32. Salatalik
33. Pazı
34. Asma Yapragi
35. Fındık Kabugu
Taze yazanlari;5 Dakika haşlayarak ve tüketebilcekleri kadar verebilirsiniz.
Kuru yazanlari;temizlige güveniyor iseniz direk koyabilirsiniz veya 5 dakika kaynar Suda bekleterek atabilirsiniz.

Daha sonra konuya devam edicegim ph düzenleyici vs. ne iş yapdıkları hakkında..
Forumda böyle konular mevcut ama ayrık ayrık oldugu ıcın ben kendı bilgilerimle birleştirip birşeyler ortaya koydum yanlışlarım varsa söylerseniz sevinirim.
Yaziyi izinsiz/haber verilmeden alınması yasaktir.
(Araştirma sonucu böyle önerilerde bulundum,bu yaziyi okuyup dedıklerimi hemen yapmayiniz araştirip yapmanızı tavsiye ederim).
(Tek düz bilmek iyi değildir)[EDIT]Neosever,2019-04-21 19:28:25[/EDIT]

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]210368,Behzad[/T][T]214750,Neoosever[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214750,Neoosever[/T]
+1: [T]214750,Neoosever[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir