Yaklaşık 1 Tonluk Akvaryum


ROYFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 20
ROYFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 15:47
Resimler sonunda geldi..
 
 
 
 
 
ROYFB2012-11-30 15:47:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neonnnÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2010
Mesaj: 131
neonnnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 16:05
Güzel bir akvaryum iyi bir dekorasyona ihtiyacı var çok karmaşık görünüyor şahsen papağan cikletlerini hiç sevmiyorum şunlara para vermeyin ya. İyi günlerde kullanın mobilya dışında nazarlık bir tarafı yok merak etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 22:53
Nihayet dev bir proje daha bitti ve bize hayırlı olsun demek kaldı. Hayırlı olsun. Akvaryum genel itibariyle güzel olmuş ancak yine eleştirmeden geçemeyeceğim. Kusura bakmayın şimdiden.
 
Öncelikle arkadaşların dediği gibi dekorasyon konusu biraz karışık iyi bir düzenleme ile bu akvaryum yarışmaya girer. Hele bu derinlikte bir akvaryumun tam ortasında kocaman bir kayalık harika dururdu. Kenarları boş ortada devasa bir kayalık ve tüm balıklar bu ortadaki kayalığa girip çıkıyor. Aydı resif akvaryumu gibi.
 
ikincisi balık seçiminiz. Bence bu ebatlara daha nadide türler giderdi. Heleki çoğumuzun ticaretini tasvip etmediği papağanlar akvaryumu söndürmüş. Karma yerine sadece frontoza harika olur buraya. veya nadide türlerden birisi olabilir. koca bir koloni mesela. Ama bu tropheus olmamalı. Kendi fikrim troplar çok bayağılaştı artık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babuqhtuLuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2012
İl: Malatya
Mesaj: 928
babuqhtuLuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 23:07
Akvaryum güzel fakat seçillen türler yanlış. Dekorasyon açısından ciddi bir düzenleme gerekiyor sanırım  Mobilyanız etkileyici fakat alt sehpa demir profilden değilde sanırım ağaçtan yapılmış. Eğer ağaçtan yapılmışsa ileride sıkıntı çıkarmasın ? Sonuçta 1 ton sudan bahsediyoruz  Tür olarak tamamiyle bütün uyumsuz balıklar iç içte... Keşke biraz araştırma yapsaydınız daha güzel bir dekorla dudak uçuklatır bu akvaryum. Ama yine de emeğinize ve cesaretinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DoğanTÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Bursa
Mesaj: 190
DoğanTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2013 11:22
[QUOTE=Furkan CRL]Ben Sİze Şu Konuda Yardımcı Olayım DUBLEKS Ev demişsiniz muhtemelen yeni bina yeni binalarda genel olarak c 25 beton 8 lık demir kullanılır tablada Kolon Demirleri Farklı Dır 12 likdir  ev dubleks olduğundan muhtemelen çatı da çekmeler vardır zannediyorum sizin üst katta bulunan odanız kolon üstüne geliyordur geliyorsa herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız fakat gelmiyorsa 140 100 demişsiniz tonaj az bir alana uzun soluklu  basacağından zaman içerisinde asma tavan değil ise tavanda çatlaklar görülecek ve yıpranmalar olacaktır bu tabi zamanlatabi tavan yıkılır mı Çok zor fakat tedbiri elden bırakmamak lazım aşınmaları gözle göreceksiniz 2-5 yıllık bir zaman içerisinde aşınmalar gözükecektir  ben sizin yerinizde olsam ayakların profillerini uzatıp daha geniş bir alana  basmasını ve direncin bu şekilde arttırmanızı tavsiye ederim.

birde örnek vermek isriyotrum 50 50 100 gibi bir ölçülerde üst komşumun odasının köşesine koyduğu bir çelik kasa var döküm yaklaşık 250-300 kilo kendisine zamanında bunu 100 100 ahşap taban yapalım mukavvemeti arttıralım aşınmalar  olur tavanda çatlak olur demiştim yeni bina oldu için bi korkum yok demirler sağlam fakat çürük olsa o kasa benim eve inerdi :) fakat öle kaldı yapılmadı şu gün tavanımın o köşesinde çatlaklar aşınmalar var 7 yıllık bir sürecde kasanın ağırlığı ve yaptığı hasar buradan belli oldu.

ve yaklaşık olarak sizin o akvaryumunuz mobilyası profili yedek dinlendirilmiş suyu sump u ve 3  kişinin aynı anda odaya girmesi ile o odadaki ağırlık 2 tona yaklaşıcaktır sabit akvaryum ve mobilya ağarlığı hariç birde sizlerin ağırlığı zaman zaman tehlikeli olabilir.


[/QUOTE]

Forumda bir abimiz apartman katında böyle bir akvaryum kurmuştu.Hatırladığım kadarıyla yönetim mahkemeye vermiş akvaryumu kaldırtmıştı.
Sıkıntı olması muhtemel.Döşeme 5 ton da taşır statik projesine bakıp hesaplamak lazım.Ancak sizin durumunuz farklı.Yayılı bir yük olması gerekir.Noktasal bir yükte zamanla döşemede Furkan arkadaşımında dediği gibi sehim oluşmaya başlayacaktır.En basit haliyle alt katından bakınca anlayabilirsiniz,kolon veya kirişe denk getirebilirseniz hiçbir sıkıntı olmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@ltun@yÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2013
İl: Manisa
Mesaj: 131
@ltun@yÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 10:14
Bence boyutları söylendiği gibi değil daha küçük yaptırmış arkadaş ayrıca tür seçimi de çok başarısız  yunus koloni veye frontoza çok harika olurdu. bir de dekorasyon toplu kayalık olsa resife benzerdi demiş arkadaşın biri katılıyorum güzel olurdu bence bu akvaryuma canlı bitki de harika giderdi saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir