**yapıldı** En Uygun Overflow


Betta06Çevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2017
İl: Ankara
Mesaj: 58
Betta06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2020 06:06
[:)]Forum içersinde overflow başlıklarının bir çoğunu okudum ve inceledim. Pahalı Overflow box tan tutun akvaryumun içersinde gerekli gereksiz metrelerce uzunluğunda hortumlar dolandırılarak yapılıp başarısız olmuş birçok denemeye denk geldim. Yabancı kaynakları ararken YouTube aracılığı ile bir videoya denk gelerek deneme gereksinimi içersinde bulundum. Hem çok basit hemde çok uygun maliyetler ile yapabileceğiniz overflow sisteminin linkini bırakıyorum. Hastanede personeli olduğumdan çok yoğun çalışıyorum ve bir video çekemedim yarın sistemin bir kaç fotoğrafını ekleyeceğim. Geliştirme aşamasında olduğumdan küçük borular tercih ettim ve linkteki sistemi 2 adet olmak üzere 20 mm borulardan oluşturdum istediğiniz çapta boruları kullanarak sizde çok uygun maliyetlere bu sistemi yapabilirsiniz.

Not: Videoda belirtilen cm lerde boruları kesip sadece emiş deliğini tam tura yakın şekilde testere ile kestim üstte yer alan dirsekleri ise yine matkap yardımı ile değil testere ile keserek oluşturdum. Borular üzerinde yapılan değişiklik emiş deliğinin konumu nedeniyle sistemi çalıştırmadı. 2 adet yapmaya çalıştığımdan birbirine bağlantı yaparken fark ettim 2 li olarak yapmak isteyenlere mecburi yapılması gereken bağlantı şeklinide fotograflayacagim. Bu emiş borularını yine bir altından çektiklenmis bir boru yardımı ile dipten çekim yaptırtmakta mümkün [:)]

Bu sistemi yeniden keşif etmedim. Lakin site içersinde de bu şekilde yapilmis bir sistem görmediğim den paylaşma gereksiniminde bulundum. Yönetimin konuyu sabitlemesi gerektiğini düşünüyor keyifli hobiler diliyorum.
[VID]https://youtu.be/XrIk0owaeus[/VID][EDIT]Betta06,2020-05-31 06:21:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]176357,HarunP[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir