www.teleskopakvaryum.com.tr


passengerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 403
passengerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 15:03

Teleskop akvaryum istanbulda uzak durulması gereken bir numaralı akvaryumcudur.Hele birde filtre almak gibi bir hata yaptıysanız yandınız.Kim nederse desin bu adamların sattıkları mallarda bişey var.Defolu,hatalı üretimi bulunan malları alıp ucuza piyasaya sürüyorlar.Benim Dayım İstanbul barosunda görevli Avukat sizin için bu konuda ondan yardım isteyeceğim arkadaşlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 20:00

Mete bey herkesin yardımlarına ihityacımız var. Avukat tanıdıklarımla bende sorunu danışacağım ama faturası elimde olan mal için çok srecin uzayacağını düşünmüyorum. İlgli süreç şu şekilde  işliyor, gerçekten hızlılar para iadesi bir ahfata içinde sağlancaktır tahminim,


Satın aldığınız herhangi bir mal veya hizmetin ayıplı (kusurlu) olduğunu fark ettiğinizde öncelikle o mal veya hizmeti aldığınız satıcı veya sağlayıcı ile görüşmeniz gerekir. Sorunu çözemiyor ve karşı taraf yükümlülüğünü yerine getirmiyorsa, firma yetkilileri ile görüşmenizde yarar vardır.
Bu tür görüşmelerde yasal haklarınızı (malın iadesi, malın yenisi ile değiştirilmesi, malın tamiri, malın özürü kadar değerinden indirilmesi) bildiğinizi ve seçimlik haklarınızdan hangisini tercih ettiğinizi belirtmeyi unutmayın.
Her şeye rağmen, sonuç alamadıysanız, mal ya da hizmeti satın aldığınız yerde bulunan;
*Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine,
*Tüketici Mahkemelerine,
başvurmalısınız. Böyle bir durumda hakkınızı aramamanız sadece o mal veya hizmet nedeniyle sizin zarara uğramanızı değil, aynı zamanda tüketiciye saygılı olmayan satıcıyı ödüllendirmek ve başka tüketicilerin de benzer mağduriyetlere uğramasına sebep olmak anlamına gelir.
HAKEM HEYETLERİ VE TÜKETİCİ MAHKEMELERİ NEREDEDİR?
Hakem Heyetleri illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır.
81 İl Müdürlüğü ile 851 ilçede Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri bulunmaktadır.
Tüketici Mahkemeleri ise her il ve ilçenin Adliye binalarında bulunmaktadır.
NEREYE BAŞVURULMALI?
Satın aldığınız ve şikayet konusu olan mal ya da hizmetin değeri 1 Ocak 2006’dan itibaren 724.99 YTL’nin (Parasal sınır her yıl DİE’nin TEFE’de meydana gelen yıllık artış oranında artırılır.) altında ise sorunun çözümü için Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmanız zorunludur. Bu durumda, hakem heyetlerinin aldığı karar bağlayıcıdır.
Hakem heyetinin lehinize verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda İcra Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.
Hakem heyeti kararı, aleyhinize çıktıysa 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin kararı kesindir.
Şikayet konusu olan hizmetin değeri 724.99 YTL’nin üstünde ve 1.892,63 YTL.’nin altında ise Hakem Heyetlerine başvurulabileceği gibi, Tüketici Mahkemelerine de başvurulabilir.
Ancak bu durumda, Hakem Heyetlerinin kararı delil niteliğinde olup, bağlayıcı değildir. Lehinize olan heyet kararına karşı tarafın uymaması halinde Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekecektir.
BAŞVURUNUZU NASIL YAPACAKSINIZ?
Şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerle (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) bizzat veya posta yolu ile başvurabilirsiniz.
Yazılı dilekçenizde,
• Satın aldığınız mal ya da hizmetin ne olduğunu, özelliklerini,
• Malın ne zaman teslim edildiğini ya da hizmetin ne zaman ve nerede verildiğini,
• Ne kadar para ödediğinizi,
• Sorunun ne olduğunu,
• Satıcı ya da sağlayıcıya durumu ilettiğinizde neler olduğunu,
• Ne yapılmasını istediğinizi anlatın.
BAŞVURULARDAN ÜCRET ALINMAZ
Hakem heyetlerine yapılan başvurulardan herhangi bir ücret alınmaz. Hakem heyetlerince görevlendirilecek bilirkişi ücretleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanır.
Tüketici Mahkemeleri nezdinde tüketiciler tarafından açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.
GÖRÜŞÜLME SÜRESİ
Hakem Heyetlerine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 3 ay içinde karara bağlanır.
Kararlar, alındığı tarihten itibaren 5 gün içinde taraflara yazılı olarak bildirilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byvatanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 288
byvatanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 22:22
Hakem heyetlerine başvurma denildiği gibi ücretsiz heyetin başvuru dilekçesi başvuru yerinde mevcut ordan o formu doldurduğunuzda fatura - başvuru formu - ve ne zman garantiye başvurduğunuza dair belge vermelisiniz. hakem heyeti ilgililerle birebir iletişime gecerek kararı bağlamaktadır. benimde geen yl başıma geldi aldığımcep telefonu 1 ay sonra arızalandı 25 gün telefonum gelmedi 30 iş günü doldun yenisini verelim dedi italatcı firma 30 iş günü doldu halen gelmeyince hakem heyetine baş vuruda bulundum bu başvurmu duyunca satıcı firma yenisini verdi hemen heyet kararıda 1 ay içerisinde cıktı ve satıcı firmayı bağladığından bu işlem satıcı firmaya yıkıldı ve yenisini vermesi kararını verdiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 22:31

Ben ve arkadaşlarım yakın zamanda Eheim 2217 fitreler aldık(yaklaşık 20 kişi). Bu ürünü seçerken alman kalitesini, uzun ömürlülüğünü, klasikleşmiş tasarımın başarısını, 2217’nin SESSİZLİĞİNİ, olumlu tecrübelerini bildiren arkadaşların tavsiyelerini dikkate alarak aldık. Fakat başımıza gelenler ise düşündüklerimizin tam tersi idi. Filtreyi çalıştırdığımızda inanılmaz bir ses vardı. Satıcı (Teleskop Akvaryum) ile iletişime geçtiğimizle sorunla pek ilgilenilmedi. Daha sonra distribötör firmaya filtreler gönderildi. Hem filtreler gönderilirken kargo ücretleri ödetilerek daha da çok mağdur edildim hem de yerine verilen tüm filtreler sesli idi. Almayadan gelecek filtreleri 2 hafta bekledik ama sonuç hüsran. Daha sonra bu filtreler yerine bir başka model almayı düşündük. (Eheim 2228) Ama ne satıcı ne de distribötütör firma bu teklife sıcak bakmadı. İki filtre arasında satış rakamları arasında 20 tl fark olmasına rağmen bizlerden değişim için 100 tl gibi uçuk bir rakam istendi. Yani 270 tl’lik bir filitre için cebimizden 400 tl’den fazla para çıkacak. Ayrıca sorunla uğraştığımız süreler, verilen telefon paraları ve çektiğimiz çile için ise bir özür bile denilmedi, TELESKOP AKVARYUM  bir sınıf aşağıya inmişlerdir. Müşterilerin mağduriyeti karşında gösterilen vurdumduymaz tavır, istenilen ekstra paralar ve yaşatılan stres bu hobiden insanları uzaklaştırmaktan başka bir şeye hizmet etmemektedir. 

. Beş kuruşluk mal için 300 kuruş para alacaksınız hem de utanmadan daha da üstüne para isteyeceksiniz. Kimse parasını sokaktan toplamıyor, hobim için harcadığım paralar bana eziyet olarak geri dönmektedir. Hem de bu eziyeti çektirenler sözde piyasada adı duyulmuş güvenilir firmalardır. Lafta güvenilir olmak yeterli değildir. Buradan tüm akvaristlere sesleniyorum TELESKOP AKVARYUMDAN ten uzak durun. Paranız cebinizde kalsın, keyfinizde kaçmasın. Ben yarın tüm mağdur arkadaşlarıma sesleniyorum lütfen tüketici derneklerine başvuralım ve haklarımızı arayalım.

Ama sorunun çözümüne destek olan para iadesi verilmesine ikna eden ANADOLUPEt ve Ali Bey yanımızda bu süreç içerisinde en fazla destek veren oldular. Yinede onlara teşekkür ederim.
Sayılar
 
 
Bizdeki sorun şu andaki serilerin içerisinde sorunsuz olan yok. Yeni model istiyoruz abartı fark isteniyor. Ürün farkı satışta 20 lira benden istenen 100 lira. Ben neden 290 tl'ye alacağım 2228'i gidip 350 tl'ye alayımki? Bende para iadesi istiyorum bir hafta doldu diyor. Bakalım yarın neler olacak ama Teleskopun müşterisi ile telefonda görüşmesini vakit kaybı olarak görmesi müşteriye bakış açılarını göstermek adına güzel bir örnek.
Saygılarımla
ativan2009-11-17 21:39:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byvatanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 288
byvatanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 00:20
Bak bende alış verişim oldu esra hanım ilgilendi bende tetra hava motoru var 1 aydır hava lastikleri arızlandı garntili hava lastiklerini bekliyorum halen ital edilmedi. Ben esnafım aldığım cihazlardan ilk 24 saat içinde 5000 tl civarında olan makinamada bozluldu adamlara demediğim laf kalmadı adamlara paranızıda işstemiyorum makinayı götür dediğimde kötü reklam için olacak diye 10 tl lik bir parca için dahi konyaya izmirden gediler değiştirip gittiler yoksa makinayı verecektim başaka fşrmaya yeni başka makaina alacaktım kötü reklam olacaktı bunlara her hafta 180 tl lik makiananın parcası kırılıyordu her hafta gönderiyorlardı yenisini düzgün yapana kadar ürünü bu şekilde değişim yaptırdım kargo ücreti ile 200 tl yi huluyordu benden ekrtra para istedi bu şirket bazı ürünler için al makinayı götür dedim yarında faturayı hakem heyetişne veriyorum dedim baktım parcaynon yanında elaman göndermişler makinalara bakım yapılsın diye bazen sıkıştıracaksın ve hakkını arayacaksın hiç ama iç kimse parayı soakaktan süpürmüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byvatanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 288
byvatanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 00:26

Ayrıca ben şunu belirteyim bir firma aklı başında ise bir ürününün satışını yapacaksa aldığı her ürünü ayda 3 ayda veya daha uzun sürelerde aldığı ürünün naskele secerek kontrol etmelidir. Ve bu kontrollerden geçtikten sonra satışa vermelidir. Ben şahsıma müşteriye sattığım en kötü cotoların camsuyu antifirizleri var donmamaması lazım eksi hava şartlarında donduğunda 1500 tl gibi bir masraf acıyor müşteriye bu ürünü aldığım her partide ürünün kalitesini kontrol ederim naskele bir koliden naskele olacak şekilde bir tane secerim bu antifirizleri ve buz dolablarının derin donduru bölümüne atarım eğer donma veya donam belirklitisi olsursa bu ürürnü satışa cıkartmadan değişime sokarım  çünkü 2 tl lik bir ürün dahi olsa müşteriyi rezil etmemek gereklidir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 10:41
İbrahim son yazdığına katılmıyorum.

Şöyle ki hiç bir firma daha doğrusu satıcı firma kendisine gelen ürünü denemez. Siz 2 TL lik bir ürünü belki test edebilirsiniz sorun değil. Ama kutulu gelmiş bir ürünü nasıl test edeceksiniz. Buna ek olarak bu ürünü tekrar nasıl satacaksınız.

Ürünlerin hatalı üretilmesi vs olabilir. Tüm dünyadan arabaların bile toplatıldığını düşünürsek bu normal birşey diyebiliriz. Çünkü sonuçta biz insanlar olarak hata yaparız.

Daha önce yazmıştım. Bu filtrenin herhangi bir yerinde yada içinde sesi şu kadar desibeldir diye bir ibare var mı?

Eğer var ise ve ölçümlerde bu desibelin üzerinde ses çıkarsa buna itiraz edebilirsiniz.

Ama bir ürün sesli diye o ürün ne ayıplı olur nede başka bir şey. Eğerki firma yani Eheim hatalı bir üretim yaptım der ise ve bunla ilgili işlem yaparsa o zaman sorun olmaz.

Not:
Ayrıca uzaktan ürün iadesinde ki gün mevzusu şöyle olur : ürün sizin elinize ulaştığı an o süre başlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wiwiwiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1605
wiwiwiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 10:47
Oğuzhan bey bu filitrelerin ithalatcısı olan Anadolu Pet bile son gelen 3 parti mal da bu tarz şikayetlerin geldiğini sorun olduğunu kabul ediyor ama bir türlü sen etmiyorsunKahkaha.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 10:54
Hayır ben kabul etmiyorum diye bir şey yok. Yanlış anlaşılma olmasın. Eğer zaten Anadolu Pet böyle bir "resmi" açıklama yapıyorsa tüm problemli ürünleri ya değiştirecek yada iade alacak. Başka çözümü yok. Zaten yukarıda da bunu belirtmeye çalışmıştım.

Ama bu işlemi yapmıyorsa ve elimizde bu hatayı kabul ettiğine dair bir delil var ise o zaman hukuk bizimle beraber olacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byvatanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 288
byvatanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 22:58
Deneme şu şekildede oluyor kullanılan malı kimse almıyor diyorsunuz değilmi. Biz ilk deneme ürünü aldığımız ürünleri yani değeri 100 tl nin üzerinde olanlardan bundan sadece bir müşterilik alırız. onu müşteriye satılır. o ürünü alan müşteri bu ürünü dener ve sürekli o ürün kontrolde tutulur. Eğer sorun cıkarmışsa ürün bir dahaki ürünler satıştan çekilir ve ya geri iade edilir yada ürün alımına devam edilmez. Ben akü satışında çok yaşadım sorunu benim aldığım ilk aküleri iyi ürün verdiler. sonrakileri arızalandı arızasının arkasında durmadı geri gelen o arızalıları müşterinin istedi marka ile değişimi yapıldı sadece kullanım ücreti düşüldü kullandığı ay kadar coğu 1 yıl sonra getirdiği için ve o satılan ürünle aldığı ürün arasındaki fiyat farkıda yansıtıldı. Müşteri zaten bunu kabul eder sorun yaşamamak için + yeni ve kaliteli ürün alacağından bu şekilde ürün iadesi aldığım  ürün cok oldu o eski ürünleride ya gecici kullanımlar için kullandık yada hurdaya verdik. ve o türden ürün bir daha satışını kesmiş oluyorduk. Esnafllık hem kolay hem zordur bir üründen kar ederken bir başka üründen zarar edebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 21:42
İbrahim bey son cümleniz çok yerinde ve anlamlı eanaflıkta bazı maldan zarar edilebilir ama müşteri kazanılarak daha fazla para kaybının önğne geçilir. Şu anda kar yaptıklarını sananlar uzun vadede bu güven kaybı ile ne kadar kaybedeceklerini tahmin edemiyorlar pardon zaten onlar müşteriyi zaman kaybı olarak görüyorlar.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

passengerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 403
passengerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2009 13:17
Adamlar okadar sorumsuz ve umursamazlarki bunca yazılan şeye karşı dönüpde bir cevap bile vermiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafatesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 500
mustafatesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2009 14:02
[QUOTE=mustafates]

Esra Hanım,

Aldığımız ve sesli (uğultulu) çalışmasından ben ve benim gibi bir çok arkadaşın şikayetçi olduğu Eheim 2217-02 filitreyi iade alma ya da aynı olmayan başka bir ürünle değiştirme gibi bir şansınız var mı? Yoksa diğer filitrelerdeki gibi garanti koşullarında tamir ve bakımı mı yaptırılacak?
 
Takip ettiğimiz kadarıyla tamir için gönderen hatta Anadolu Pet ile irtibata geçen arkadaşlar tatmin edici sonuçlar alamamışlar.
 
Eğer uğraşıp sonuçsuz kalacaksa ya da aynıyla değişecekse  uğraşmayalım. Değişen bir şey olmuyor sonuçta. 
[/QUOTE]
 
Ben yine bu kadar olana ve yazlana rağmen kendimi hüsnü zan etmeye zorlayıp cevap bekliyorum Esra Hanımdan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Teleskop Akv.Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 08/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 210
Teleskop Akv.Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2009 14:31
[QUOTE=mustafates][QUOTE=mustafates]

Esra Hanım,

Aldığımız ve sesli (uğultulu) çalışmasından ben ve benim gibi bir çok arkadaşın şikayetçi olduğu Eheim 2217-02 filitreyi iade alma ya da aynı olmayan başka bir ürünle değiştirme gibi bir şansınız var mı? Yoksa diğer filitrelerdeki gibi garanti koşullarında tamir ve bakımı mı yaptırılacak?
 
Takip ettiğimiz kadarıyla tamir için gönderen hatta Anadolu Pet ile irtibata geçen arkadaşlar tatmin edici sonuçlar alamamışlar.
 
Eğer uğraşıp sonuçsuz kalacaksa ya da aynıyla değişecekse  uğraşmayalım. Değişen bir şey olmuyor sonuçta. 
[/QUOTE]
 
Ben yine bu kadar olana ve yazlana rağmen kendimi hüsnü zan etmeye zorlayıp cevap bekliyorum Esra Hanımdan.
[/QUOTE]
 
Mustafa Bey,
 
Sizlere zorla cevap vermiyorum sağlık problemlerim dolayısıyla bir kaç gün uzak kaldım fakat görünen o ki burası oldukça karışmış..
 
Eheim ürünleriniz 3 yıl garanti kapsamındadır, garanti şartları  ürünün ithalatçı firması ANADOLU PET 'in idaresindedir.. Sizlerin şikayette bulundukları yada arızaya göndermiş olduğunuz ürünler kendilerine gönderildi ve kontrolleri yapılarak sizlere tekrar gönderildi. Firma üründe arıza yok dedikten sonra ben yada Teleskop Akvaryum ne yapmalıyız..
 
Sizler kendileriyle doğrudan irtibata geçebiliyorsun , A-kalite bir marka faturanız var sistemlerimde satın aldığına dair tüm kayıtlar mevcut,isterseniz ürünlerinizin direk gerekli ise değişimini ANADOLU PET ' tende yapabilirsiniz. Kendileri ithal ettikleri ürünün arkasında duran bir firmadır. Kendileriyle görüştüğünüzde beni bilgilendirmeniz yeterlidir gerekli işlemlerinizin kontrolunu ve takibi adınıza yaparım..
 
Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir