Walstad İle Geri Dönüş


BaldGuyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2021
İl: Balikesir
Mesaj: 7
BaldGuyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2021 11:23
Ölçüler: 41x24x32h
Canlı Türleri: Henüz eklenmedi (Bloody Mary Karides ve Neon Tetra olabilir)
Bitki Türleri: Zeytin, gül, Bacopa Caroliniana, Pistia, Lobelia Cardinalis, Bacopa Madagaskariensis, Rotala Macrandra mini, Ludwigia Grandulosa, Hygrophila Compact, Marsilya hursita (Bir kısmının zor bitkiler olduğunu biliyorum fakat denemek istedim, olmazsa çıkarıcam)
Tankın Yaşı: 1 Hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: Filtre, Isıtıcı vs hiçbir ekipman yok. Işıklandırma forumdan Yusuf Fındık yapımı 12w powerled
Tasarım ve Dekorasyon: İlk bitkili akvaryum deneyimim olduğundan pek birşey yapamadım, 1 adet mangrowe kökü vardı elimde onu ekledim, arkasını yüksek bıraktım oraya da moss sarılı bonsai ekleyeceğim.

Öncelikle herkese merhabalar. En son üniversite döneminde uğraştığım akvaryum hobisine basit bir geri dönüş yapmak istedim. Bitkili bir tank kurmak istediğimden forumdaki uzun araştırmalardan sonra (piyasadaki ürünleri araştırdığımda yıllar önce öğrenci bütçesi ile aldığım ürünleri şimdi çalışarak alamadığımı farkettiğimden [:?] ) walstad yöntemini denemeye karar verdim.

Görsel açıdan bana güzel geldiğinden sol önden arkaya kırmızıdan yeşile, sol arkadan sağ arkaya yeşilden kırmızıya bir renk geçişi yapmak istedim. En sağda da yine moss ağacı olacak

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232422/081020211108281.jpg[/IMG]

Tabanda forumdan Hamza Özel'den aldığım önerilerle 2,5cm kadar Yaprak marka bitki toprağı kullandım(elenmiş), üstünde Hagen olarak geçen daha öncesinde elimde bulunan siyah kum mevcut, yine 2-3 cm kadar. Aydınlatma günde 8 saat (3 saat aydınlatma - 2 saat ara - 5 saat aydınlatma) olarak yapıyorum.

Resim tankın 5. gününe ait, bitkilerin şuan adaptasyon sürecinde olduğunu düşünüyorum. Henüz kökleri vs oturmuş değil, gün gün ışığa doğru yönelmeye başlıyorlar, ayrıca küçük sürgünler de vermeye başladılar bile. Neredeyse ilk günden fotosentez görebildim, ilk aşamada şaşırmıştım fakat sanırım bu yöntemde toprak yeterince beslediğinden bitki gelişimi oldukça hızlı olacak.

Konuya çok da hakim olmadığımdan şimdilik bahsedebileceklerim bu kadar [:)]

Sizlerin de değerli yorumları ve tecrübelerinden faydalanmak isterim.

[EDIT]BaldGuy,2021-10-08 11:25:24[/EDIT]

Beğenenler: [T]193020,soner322[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir