Vatozda ve Fullred de değisik bi hastalık


mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 15:54
Balıkların 2side öldü bende suyu komple boşalttım küp kayalar termometre iç filtre vs bitkiler hariç ne var ne yok tuzlu suda beklettim 2gün bugün duruladım normal suyla, kumuda akvaryumun içinde 4 5 defa yıkadım karıştırarak iyice bitkileri yıkadım ama o columnaris hastalıgının bakterileri hala üzerindemi bilmiyorum koydum bitkileride suyu doldurdum çeşmeden içfiltre çalışıyor şuanda, sorum şu acaba bakteri gitmişmidir akvaryumdan yoksa bitkilerle vs hala duruyomudur? Duruyosa 1hafta falan boş çalışsa içinde canlı olmadan (bitkiler olucak sadece) kendiliğinden ölürmü? Ölmezse nasıl öldürebilirim metilen mavisi veya mikofishle ölürmü? İlaç hiç kullanmak istemiyorum kendiliğinden ölür inşallah boş şekilde çalışarak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 17:05
Yanlış yönlendirme ile geç tedavi sonrası çok yapacak birşey yoktu. Tuzlu su ile gidecegini sanmam kum, kaya gibi şeyleri kaynatman gerekiyor. Bitkiler için permasol banyosu hariç yapabilecegin birşey yok. Aksi halde at çöpe gitsin. Yoksa yeni alacagın balıklarada o bitkiler aynı bakteriyi bulaştırır. Bizzat bir bitkiyi başka akvaryuma koymamla 2 fullred kaybettim. Kendiliğinden ölür diyorsan o senin bilecegin birşey artık, ben sana yapman gerekenleri söyledim. Kaldı ki ısıtıcısı olmayan bir akvaryumda beyaz benek türü bir hastalık oldugunda gene ölümlerle karşılaşacaksın. Bir akvaryumun olmazsa olmazlarından biri olan ısıtıcın sende olmaması bir eksi. Mikofish bitkileri sarartıp kurutur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 17:13
10kg kum + malzemeler kayaları vs kaynatma gibi bi imkanım yok, elimdede permasol yok bitkileri diktim artık su sıcaklığı sabit 25 bazen 26oluyo yaz geldi alıcam ama şuanlık gerek yok gibi, hem olsa bile beyaz benekte ısı yükseltmek gerek columnariste düşürmek şuan bendeki columnaris olsa bile ısıtıcı bi işe yaramıycak gibi, ilaçsız herşeyi oluruna bırakıcam bakalım. biyerdede bakterilerin ölmesi için oksijende vermememiz lazımmış diye duymuştum iç filitrenin oksijen çeken borusunu çıkarsammıki şuan balık falan yok içinde bitek bitkiler var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 18:51
Kaynatma imkanın yok, permasol yok, beyaz benek gibi hastalıklarda ısı yükseltmen için ısıtıcı yok. Columnariste ısı düşürmek gerek evet bak bunu öğrenmişsin ama senin ısı 26 derecede idi sanırsam. 26 derece columnaris için fazla bir ısıdır. Sen zaten 1 hafta kadar herşeyi oluruna bırakmıştın ve şu an akvaryumunda yaşayan tek balık kalmadı.

Sağlıklı hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 22:24
Çevremde akvaryumu olan birçok kişi var onlarında başından geçmiş bu hastalık olayları başlarda balık öldürmeyen hobici yoktur illaki ölür zamanla herşey yerine oturur diyolar bunu bitek çevremdekiler değil herkes söylüyor forumdada söyleyeni gördüm, çevremdeki kişilerlede konuştum bu hastalık olayını akvaryumcularlada konustum hiçbiri ne ilaç kullanmış ne permasol kullanmış neden kumunu malzemesini kaynatmış akvaryumu oluruna bırakmıslar boş bi şekilde bencede doğrusu bu içinde üzerine yapışıp yaşayabileceği canlı yok bişey yok ölür bence zamanla su değiştirdikcede gider, ben çevremdeki hiçbi hobicinin bi kac balık öldü diye onlarca ilaç vs aldığını görmedim ki siz ilaçtanda öte kimya malzemeleri vs önerdiniz ilk defa sizde görüyorum bunu.Ayrıca öğrenciyiz öyle zengin falanda değiliz herhafta sonu ilaçlara ısıtıcıya havamotoruna vericek param yok benim evet lazım ısıtıcı havamotoru ama zamanla para buldukca olucak şeyler bunlar hepsine bi anda para yatıramam. Çok abartıyosunuz ve sanki çok büyük bi suç işlemişim gibi acemi birine sürekli bi laf sokuşturma çabalarındasınız hem burdan hem özel mesajdan, çok merak ediyorum daha ilk başlayışında hiç balık öldürmeden kral hobici olan varmı. Neyse olayı büyütmeyelim bu fikirlerinizide kendinize saklayın tek yaptığınız suç işlemiş gibi kişinin üzerine gitmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 22:59
Mustafacım yaşının 16-17 olduğunu hatırlıyorum ve sana bakır sülfat ile ilgili olarak kimya hocana danışmanı söylemiştim. Bana kimya hocam ile aranızın hoş olmadığını söylemiştin. Bir öğretim görevlisinin amacı öğrencisini bilgilendirmek olduğunu ve öğrencininde öğretmenine saygılı olması gerekmektedir. Çevrenedeki akvaryumcuların bilgisi ne kadar bilemem ama columnaris olan bir tankta ilaç kullanma diyen bir akvaryumcu ya da akvarist olabilecegini  zannetmiyorum. Bu tıpkı veba salgını varsa suda için bişey olmaz demek gibidir. Gerek hayvan gerek insan sağlığında herşey oluruna bırakılacaksa, doktor, veteriner veya kimyager olmanın bir anlamıda olmazdı. Balık tabi ki ölebilir, insanda ölebilir. Ama hasta bir insan veya hayvanın oluruna bırakılarak tedavi olmadan iyileşmesi yok denecek kadar azdır. Öğrenci olup harçlıklarıyla bu işi yapan bir çok hobici var. Ama burda esas konu bu hobiye nasıl başlamak gerektigi ile alakalıdır. Akvaryum alıp ısıtıcı, hava motoru gibi en gerekli şeyler olmadan gerekli biyolojik döngü oturmadan akvaryum içinde bulunan suya balık atmayla başlamak hata olur. Eger ben senin yaşında olsam bu şekilde ordan burdan duyduklarımla hareket edecegime bu hobiye başlarken en gerekli olan şeylerin yazıldıgı konulara göz atarak başlarım. En basit örnek olarak bu hastalıkla ilgili Mesut abinin sana yazdıgı 1 nisandaki cevap. Onu dinlemiş olsaydın belki şu an balıkların ölmemiş olacaklardı. Bu arada bakır sülfat denilen kimya malzemesini söyleyen tek kişi ben isem forumdaki arama kısmına bakr sülfat yazarak gereken bilgileri bulabilirsin. Son olarak bu işi bilen akvaristler balık hastalandıgında değil, balıklar hastalanırsa diye herzaman ellerinin altında bu ilaçları tutarlar. Dünkü çevirimiçi konuşmamızda bana mikofishi çalkalamadan döktügünü söylemiştin. İlaçlar prospektusunde yazıldıgı gibi kullanılmalıdırlar.

Sağlıklı Hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2015 23:30
Eminim kimya hocamızı tanısanız böyle demezdiniz ne bir öğretim görevlisi nede bi insan, herhangi bişey sorduğumda konuşmaya çalıştığımda yüzüme baktığını cevap verdiğini hatırlamıyorum, bu benden kaynaklanan bişeyde değil sınıftan kaynaklanıyo ve kurunun yanında yaşta yanıyo anlıycağınız. Tamam içinde canlı varken ilaç kullanımı olmalı haklısınızda ben içine bi süre canlı eklemiycem o yüzden ilaç kullanmak istemiyorum hani o bakteri beslenicek bişey bi canlı bulamayınca ölür diye düşünüyorum, canlı koyupta oluruna bırakıcam ölmesini bekliycem vs demiyorum, imkanım olsa gider bakır sülfatta alırım ama alma imkanım yok, ısıtıcı hava motoru onlarıda bi şekilde hallettim diyelim hastalık geçicekmi onları alınca? tüm malzemeleri kaynatma gibi bi imkanım yok eee bunlar dışında ne seçenek kalıyo ki? İçinde canlı olmadan oluruna bırakmak kalıyor varsa baska çaresi siz söyleyin, bana herkes ısıtıcı alma şuan gerek yok akvaryum sıcaklığın yaz gelmeden 25 26dereceyse almana gerek yok dediler(ki bizim evimiz yazın dahada sıcak oluyor). Hava motorunuda iç filitrem var diye almadım param olunca alırım şuanlık filitre yeter diye, Emin olun bütün forumda bulabildiğim herşeyi okudum hobiye nasıl başlanmalı, columnaris hastalığında neler yapılmalı diye hastalık konusunda bulduklarım bi kac kişi ısıyı yükselt diyor bi kaç kişi ısıyı düşür mikofish, teramisin vs birsürü şey var kafa karıştırıyor, benim söylemek istediğim mikofish olayı değil her konuşmamızda suç işlemişim gibi davranmanız hayatımda ilk defa karşılaştığım şeyler bunlar nerden bileyim hangi ilacı ne kadar kullanıcam nasıl yapıcam ne alıcam acemiyim daha, tamam mesut abi bilgilendirdi sağolasın bana çok yardımı dokundu ama bi kaç kişide farklı şeyler söyledi kafam karıştı hangisini dinleyeyim hangisinin tedavisini uygulayım diye, sizde sanki ben çok anlıyorum çok biliyorum ama bile bile uygulamıyorum bu tedavi yöntemlerini bile bile balık öldürüyomuşum gibi davranıyosunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir