Vatoz Türlerinin Bakımı Ve Beslenmesi Hk.


ArifULASÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2016
İl: Ankara
Mesaj: 13
ArifULASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2020 09:25
VATOZ TÜRLERİNİN BAKIMI VE BESLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Vatoz türleri için Renk , Form , Üreme ve Yavru Büyütme vb. hususlarda kişisel tecrübelerime göre verim alabileceğinize inandığım naçizane birkaç öneride bulunmak istiyorum.

📌 Pul, Yaprak, Tablet, Cips ve Granül formlarda 4-5 çeşit kaliteli marka taze yem kullanınız. Ayrıca Spirulina oranı yüksek yemleri tercih ediniz.

📌 “Sera Bakto Tabs” ilaç katkılı tablet yem elinizin altında bulunması gereken en önemli yemlerden birisidir.

📌 Yavru gelişimi için Protein oranı yüksek yemler tercih edilmeli ve Artemia(Canlı) ile yavru gelişimi belirli bir süre desteklenmelidir.

📌 Kuru yemlere ek olarak; Ispanak(Az haşlanmış 5 dk), Kırmızı Kapya Biber(Haşlanmış 10 dk veya Çiğ), Kabak(Çiğ ve az miktarlarda), Sarımsak(Haşlanmış ve az miktarda), Salatalık(Çiğ ve az miktarlarda) sebze çeşitleri de verilebilir.

📌 Bu yemlerle en uygun şekilde diyet programı hazırlanması düzenli beslenme için önemli bir husustur.

📌 Dekor ve besin kaynağı oluşturması içinde, akvaryumunuzda MANGROWE , YATI , MOPANI KÖKÜ ile CATAPPA ve/veya CEVİZ YAPRAĞI kullanılabilir.

📌 ANUBIAS ve AMAZON gibi Sert ve Geniş/Uzun yapraklı canlı bitkilerin ve yosun tutucu KAYA ların kullanılması da faydalı olacaktır.

📌 En ideal besleme Sabah ve Akşam olmak üzere (12 saatte bir) günde iki defa yapılanıdır. Öğün sayısı, balık ve diğer canlıların sayısına ve üretim safhasında yavru balık varlığına göre değişir.

📌 Akvaryumda iyi bir filtrasyon şart. Özellikle de kalabalık akvaryumlarda... Akvaryumlarda Filitre kullanımı konusunda Dış Filtre veya Sump Sisteminden birini ve ek olarak İç Pipo Filtresi kullanılmasını (bakteri döngüsünün sekteye uğramaması açısından) tavsiye ederim.

📌 Haftada en az iki defa dip çekimi yaparak 1/3 oranında dinlenmiş ve havalandırılmış su ile su değişimi yapması hayati önem taşımaktadır.

📌 Aşırı kireçli ve klorlu bir suyunuz var ise SU DÜZENLEYİCİ kullanmanızı tavsiye ederim.
Düzenli su değişikliğinin yapılmadığı, Kumlu, Bitkili akvaryumlarda AMONYAK ve NİTRİT oluşumunu engellemek için de Su Düzenleyicileri kullanmalıdır.

📌 Yeni Akvaryum oluşumları ve sonrasında destekleyici bakımdan BAKTERİ KÜLTÜRÜ ve VİTAMİN çeşitleri de kullanılmalıdır.

📌 Sıcaklık 24-26 derece aralığında olabilir. 2-3 derecenin üstünde ve altında Ani Su Sıcaklığı değişimlerinden kaçınılmalıdır.

📌 Mümkünse; İletkenlik, pH, Sıcaklık, Amonyak, Nitrit, Nitrat, vb. Su Değerleri ara sıra ölçülmelidir.

Paylaşılan bilgilerin tamamı tecrübe edilmiş kişisel bilgilerdir. Öneri mahiyetinde hobicilerin ilgisine sunulmuştur. Bir başka kişinin daha farklı tecrübeleri olabilir. Herkes kendi tecrübesini Kurallara ve Ahlaka uygun şekilde dilediği gibi bu platformda paylaşabilir. Paylaşımımın, saygı çerçevesinde değerlendirilmesini rica ederim.

Sormak istenilen başkaca şeyler olursa, herkesin görebileceği şekilde mesaj bırakırsanız, müsait oldukça, bilgimin ve tecrübelerim elverdiği ölçüde yardımcı olmaya çalışırım.

Akvaryumlarınızda hastalığın olmadığı, keyifli hobiler dilerim.

👉 “Arif ULAS - Hastalık & Teşhis & Tedavi & Bakım Önerileri ve Bilgilendirme”
https://www.facebook.com/ArifUlasFishAndPlantCare/

👉 “Green Dragon Longfin”
https://www.facebook.com/pg/GreenDragonLongfin/community/

👉 “Green Dragon Vatoz 🐉”
https://www.facebook.com/groups/193524441414023/?ref=share

👉 “Arif ULAS” Youtube kanalı
https://www.youtube.com/channel/UCKvCz9hbcOrTKfsuwlCiSsA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181777/280120200907371.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]220376,Ali38[/T]
Teşekkür Edenler: [T]220376,Ali38[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir