uyilkinc başkasına ait balığı satıyor.


orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 20:20
Umut bey,sözlerinize diyecek bir laım yok. Siz başka taraftan bakıyorsunuz, ben başka taraftan. Ancak Umut bey, unutmayın tepkisiz kalmakta korumak demektir ve bugün birine yapılan, yarın size de  yapılır. Üyesi olduğum derneği temsil ettiğim doğrudur ve derneğimiz bu şekilde hareket eden kişilere aynen yukarıda ki şekliyle hareket eder. Ne bir eksik- ne bir fazla.

Ulaş bey. Alenen yalan söylüyorsunuz. Ziraa sizin koyduğunuz ilanı dernek toplantısında görüp 4-5 üye tenkit ettik. Onlarda, bende ve hatta sizde bal gibi biliyorsunuz fotoğrafı değiştirdiğinizi. Neyse sonuçta Fatih Ünsal, Ahmet Eren ve Cem Bilmen şahittir sizin ilanınızdaki ilk fotoğrafın bu olduğuna. 
Yalnız sizden yaşça büyük birinin tavsiyesini kulak arkası etmeyin. Bu gibi yollarla hiçbir şey kazanamazsınız. Aksine çok kaybedersiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 00:05
Alıntı yapan arkadaş ilanını düzeltmiş, bu durumda sorun da çözülmüş oluyor. Ancak, Orhan bir hatayı düzelttiği halde sanki kendisi suçluymuş gibi yazılmış. Herkes biliyor ki biri balık ilanı açtığı zaman başkasının balığının fotoğrafını haber vermeden ilanına koyar ve ilandaki fotonun da alıntı olduğunu belirtmezse bu hem etik olmaz, hem de bildiğim kadarıyla forum kurallarına aykırı. Zaten forumumuzda bu sebeple bir çok konu açıldı ve tepki gördü. Ama galiba bu sefer tam tersi ilk defa şikayet eden suçlu durumuna düşmüş :)

Orhan'ın dediği gibi biz ilan değiştirilmeden önce gördük, ama orada en az sekiz kişiydik. Ulaş Bey, sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Ama hatalı olduğunuz halde hakaretlerinizi çok yadırgadım. Adam yerine koymadınız Orhan Arda, Türkiye Lepistes Derneği başkanıdır ve balık satıyor diye birini kıskanacağını sanmıyorum. Çünkü senelerdir Orhan'ı tanırım balık satığını görmedim, duymadım.

Arkadaşlar, fotoğrafın sahibi Fatih, benim yanımda gülerek '' adam benim fotoğrafla ilan açmış'' diye Ti ye aldı ve suistimale açık olduğu konusunda konuştuk. Bunun üzerine Orhan'ın arkadaşı uyarması kadar doğal ne olabilir. Bunu da gayet düzgün bir hitapla yapmış.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uyilkincÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 50
uyilkincÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 01:37
Arkadaşlar  burada benim hatam olabilir. bana özel mesaj ile  yazarak  konuyu insan gibi açıklamak varken  önce  açmış oldugum ilana yorum yazan  sonrasında bana özel mesaj atan biriside benden adam gibi muamele beklemesin.  dernek üyesi yada başkanı olabilir. önce bana mesaj yazması benimle konuşması gerekli. ki şu konunun başlıgına bakın bi   --- başkasına ait balıgı satıyor---  bu ne demektir sizce. benden hoş görü beklemesin kimse bu yüzden arkadaşın bir kuyruk acısı varsa başka yerde gidersin acısını. önce ne yazdıgını bilecek. dernek üyesiymiş başkanıymış  böyle kişilerin öyle yerlerde olması bile ilginç  ki arkadaşın  kompleksi var anlaşılan  sürekli lepistes dernegi üyesi felan diyip duruyor .  komplex li birisi oldugu anlaşılıyor zaten.  her şeyin bir yolu yordamı vardır.  ama lafa gelince kurallardan bahsetmeyi bilir herkes  kendisine gelince  önce suçlarlar sonra konuşup anlarlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 01:46
Iyi valla benim resmi al kopyala yapistir ilana veya baska bir yere koy sahibi bilindigi halde alinti oldugunuda yazma tamam dunyanin sonu degil belki ama orhan beyde uyarmis bilincli bir akvaristin yapmasi gerekeni yapmis ve kaba bir uyari bicimide goremedim ben. Ayrica forum kurallari gibi bircok guncel hayatta da gecerlidir bu kural sucmudur bu konuda degil ama etik degildir yakisani balik temsilidir demektir neyse benim gorusum bu temsilidir yazmak istemiyorsanizda internette anonim bircok resim var photoshopla yapilmis alin onu kullanin emege saygi diyorum resmi kullanan arkadas duzeltmis iyi niyetini belli etmis ama orhan beyde sucluymus gibi iki sayfa dolusu aciklama yapmak zorunda kalmis bilmem anlata biliyormuyum. Orhan kardes sen dogru olani yapmissin uyarin ile ben kendi adima sana hak gozettigin icin tesekkur ederim yyanlisi duzelten arkadasta yakisani yapmis sonunda herkeze iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 10:42
Çok teşekkür ederim Umut Aruv Bey. Bu iş enteresan bir şekilde sanki suçu ben işlemişim gibi üstüme yıkılmaya başladı. Bu durumdan oldukça rahatsızım. Ulaş bey hakaretlerinize istediğiniz kadar devam edin, kötü söz sahibine aittir. Türkiye Lepistes Derneği ve yönetimini sorgulamanız için en az onlar kadar hobiye katkıda bulunmuş, istekli ve fedakar olmanız lazım. Ben sizden hoş görü beklemiyorum ve beklemiyordum, sizden yaptığınız hatayı üstlenmenizi ve düzeltmenizi bekliyordum. Siz önce düzeltmediniz, sonra düzelttiniz ama bu sefer üstlenmeyip yalancı durumuna düşürmeye çalıştınız. Neyseki sonunda hem düzeltip, hem üstleniyorsunuz. Bu saatten sonra bana teşekkür etmek düşer. Ancak ettiğiniz hakaretlerle, kötü sözlerle ve hakir gören üslubunuzla bu hobinin sosyal kısmında uzun süre barınamayacağınız bir gerçektir. Yol yakınken kendinize ve hobiye bir iyilik yapma anlamında üslubunuzu değiştirmenizi öneririm.

Sevgiler
Orhan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 14:22
[QUOTE=uyilkinc]Arkadaşlar  burada benim hatam olabilir. bana özel mesaj ile  yazarak  konuyu insan gibi açıklamak varken  önce  açmış oldugum ilana yorum yazan  sonrasında bana özel mesaj atan biriside benden adam gibi muamele beklemesin.  dernek üyesi yada başkanı olabilir. önce bana mesaj yazması benimle konuşması gerekli. ki şu konunun başlıgına bakın bi   --- başkasına ait balıgı satıyor---  bu ne demektir sizce. benden hoş görü beklemesin kimse bu yüzden arkadaşın bir kuyruk acısı varsa başka yerde gidersin acısını. önce ne yazdıgını bilecek. dernek üyesiymiş başkanıymış  böyle kişilerin öyle yerlerde olması bile ilginç  ki arkadaşın  kompleksi var anlaşılan  sürekli lepistes dernegi üyesi felan diyip duruyor .  komplex li birisi oldugu anlaşılıyor zaten.  her şeyin bir yolu yordamı vardır.  ama lafa gelince kurallardan bahsetmeyi bilir herkes  kendisine gelince  önce suçlarlar sonra konuşup anlarlar. [/QUOTE]

Başından beri yazdığınız yazıları okuyorum, konuşunca adam onu tanıyor da boyle konusuyor diyecekler diye sesimi çıkarmak istemiyorum... 

Adam gibi yazsın etsin, kompleksli olduğu belli  vs.vs. diyorsunuz ya hani... Her mesajınızda ayrı bir ukalalık...

Bu cümleleri kurduğunuz kişi saygın bir platformda yönetici olarak seçilmiş, uluslararası yarışmalarda jüri olarak görevlendirilen bir kişidir. Yıllarca emek verilerek ortaya çıkmış başarıların bu kadar basit SÖMÜRÜLMESİNE tabiikide müsade etmeyecektir. 

Ne bir insana saygı var, ne yaşına başına saygı var, ne ortadaki emeğe bir saygı var ne de bu foruma saygı var. 

Burada üçüncü şahıs gibi görünmek istemiyorum ama şu uslup beni cidden sinirlendiriyor. Bu forumun bu kadar yöneticisi var iken, bize en ufak yanlışımızda uyarılar gelirken sizin bu şekilde konuşmaya devam edebiliyor olmanız manidar geliyor. 

Ne bir dernek üyesiyim, ne balığın resminin sahibini tanırım ne de diğer mesaj yazanları. Sizinle şikayet konusunda konuşan Orhan Arda ile bir defa şahsi münasebetim olmuş ve o da bir takas ile ortamında gerçekleşmiştir. 

Sizden beklenen şey sizi ne küçültür ne de balıklarınızın değerini kaybettirirdi...

Kırıcı olduysam herkesden özür dilerim, gördüklerime tepkisiz kalmaktansa hiç "görememeyi" tercih ederim. 
Ne pahasına olursa olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 17:13
Merhaba, üslupda biraz daha dikkatli olunmalıydı bence. Orhan ın girişimini kutluyorum. Yapılması gerekenin ne olduğunu yazmış. Bunun Lepistes Derneği ile direkt ilgisi var çünkü resmi kullanılan kişide dernek üyesi ve ortada bir emek var. O emeğe saygı gösterilmesi gerekirdi. Benimde buna benzer durumlar geliyor başıma. Ancak, en güzeli ve hatırlanası olay, böyle bir durumda Murat İpşir ile tanışmamdı. Murat benim moscow green resimlerimi sahibinden.com da kullanmıştı. Uyardım ama çok yapıcı bir karşılık almıştım. Sonrasında ise, kendisi ile defalarca telefonla konuşmuş ve alışveriş bile yapmıştık. Üslup önemli. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uyilkincÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 50
uyilkincÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 01:27
[QUOTE=Ziya Erkus]Merhaba, üslupda biraz daha dikkatli olunmalıydı bence. Orhan ın girişimini kutluyorum. Yapılması gerekenin ne olduğunu yazmış. Bunun Lepistes Derneği ile direkt ilgisi var çünkü resmi kullanılan kişide dernek üyesi ve ortada bir emek var. O emeğe saygı gösterilmesi gerekirdi. Benimde buna benzer durumlar geliyor başıma. Ancak, en güzeli ve hatırlanası olay, böyle bir durumda Murat İpşir ile tanışmamdı. Murat benim moscow green resimlerimi sahibinden.com da kullanmıştı. Uyardım ama çok yapıcı bir karşılık almıştım. Sonrasında ise, kendisi ile defalarca telefonla konuşmuş ve alışveriş bile yapmıştık. Üslup önemli. Sevgilerimle.[/QUOTE]

ziya bey siz direk konuşup konuyu çözmüşsünüz sanırım benim demek istedigimi tam anlaşılmamış olabilir. ilk önce benimle irtibata gecip durumu bana acıklasa konuda bu kadar uzamazdı zaten ama ilk önce ilana yorum yazıp  daha sonra benimle irtibata gecmekte pek dogru bişeydegildir. birşeyleri savunuyorsanız eger  konu başlıgı ile içerigi çok yanlıştır buda bu kişinin art niyetini ortaya koyuyor zaten ki tanıyanlar kimin nasıl oldugunu biliyor zaten bu kişide yaklaşımından dolayı tepkiyi hak ediyor benim gözüm de bu kadar dürüst birisi  olsa  beni suçlarken  ilk başta benimle nasıl irtibat kurdugu nuda açıklardı izledigi yol baştan yanlış sonrada benim karşıma gecip dernek üyesiyim demesin  bilinçli birisi bu şekilde itribat kurmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 10:05
Ulaş, ben konuyu çözmedim. Sadece görüş bildirdim. Ayrıca mesajımı okursan, sadece Orhanın girişiminin doğru olduğunu yazdım. Üslup önemli derken her iki taraf için de bunu söyledim. Mesajda Orhan ın adı geçiyor diye onun tarafındayım yada savunuyorum anlamı çıkmasın. Yaptığı işi doğru buluyorum ama yine söylüyorum ÜSLUP ÇOK ÖNEMLİ. Bu konu çoğumuzun başına geliyor. Sonuçları ise bazen çok sıkıntı yaratıyor. Neden kendi resmi konmaz anlıyamıyorum. Cep telefonu ilede olsa bir resim çekilip konabilir. Web sitemde kullandığım resimler var. Bunlardan biriside Samsun dan Mutlu Aysu 'nun (jacksparrow nickli). Kendisini aradım ve iznini istedim. Vermeseydi kullanmayacaktım. Bu işler çok zor değil, bir telefon yada bir mesajla sorulması, izin istenmesi. Şu durumda olabilir, pek çok resmimiz internet ortamında paylaşıldığı için var. Sen diyebilirdinki, ben bu resmi buldum ama kime ait bilmiyorum. Resmin altına yada ilanınada "resim alıntıdır, satıştaki balıklar resimdekinin aynısıdır" cümlesini yazardın, problem kalmazdı. Bu da olumlu bir durum yaratırdı. Bu konu bence çözülmüştür. Diğer arkadaşlara da örnek olmalıdır. Hepimiz aynı hobi çatısı altındayız. Uzatmanın gereği yoktur bence. Aslında, şikayet konusu olmadan yönetime başvuru ile de çözülebilecek bir konu. Yönetim size sorar, yada resimin kendi resiminiz olduğunu kanıtlayana kadar da ilanı askıya alır. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 11:07
Öncelikle neden Fatih yerine benim bu konuyu başlattığımı açıklamak isterim.

Biz dernek çatısı altında toplanırken sadece yurtdışından balık getirelim yada yarışma yapalım diye toplanmadık. Dernek çatısı altında olan her üye, diğer bir üyenin haklarını savunmak ve desteklemekle de görevlidir. Bu birleşmenin ve STK olmanın birinci şartıdır. Bir satışçı dernek üyelerinden birine ticari etiğe aykırı bir tavır sergilese yine aynı tavrı hep beraber veririz. Bu olması gerekendir. O bakımdan "sana ne?" yada "sen kimsin" gibi kelimeleri manasız buluyorum. Biz birlik olduğumuz için bu hobi daha ileri gidecektir ve bu konuyu benim açmamdaki sebepte bu birliktir. Yarın aynı durum bana yapılırsa başka bir üye buna benzer bir konu açacaktır.

--------------------------------------


Ulaş Bey,

Aşağıda sadece bu konuda bana yaptığınız hakaretleri topladım. Doğru düzgün saygı çerçevesinde yazı yazmaktansa neden hakaret içeren mesajları yazmayı tercih ediyorsunuz? Bu sizi yüceltmekten ziyade küçük duruma düşürüyor. En sonunda dürüstlüğümü sorgulamışsınız ki, başkasının fotoğrafıyla balık satmaya çalışan ve ardından uyarılınca ilanını düzeltip, "baştan beri ilan böyleydi" şeklinde yalan söyleyen biri olarak dürüstlük sorgulayacak durumda olmadığınızı düşünüyorum. Size neden mesaj atmadım diye sormuşsunuz. Oysa bu konu açılmadan önce size mesaj attım ve sizden hakaret vari cevaplar aldım. Siz bu şekilde cevap vermek yerine doğrudan ilanınızı düzeltseydiniz, hem yorumu kaldırırdım hem bu başlığı açmazdım hem de konu bu noktaya gelmezdi. Ama şu ana kadar olan bütün olaylar sizin seçtiğiniz yolun sonuçları.

Bakın aşağıda bana yaptığınız hakaretleri yazıyorum. Sizin bu söylemlerinizi kabahatinizi örtmek için bu kadar küçülen bir kişinin söylemleri olarak gördüğüm için bu laflarınızı gerçekten önemsemiyorum. Ancak sizden yaşça büyük biri olarak tekrar söylüyorum. Bu üslupla hobinin sosyal tarafında olamazsınız.

Tanıyan yanıyor demişsiniz. Ancak kişi esas sözleriyle ve hareketleriyle kendini tanıtır ve sizin doğruyu söyleyip, uyaran birine karşı yaptığınız hareketler ve sözler aşağıdadır. 

Bakın kendinizi nasıl tanıtmışsınız;

-Dengesizmisin özürlümüsün
-insan muamelesi göresiniz
-kuyruk acısı varsa başka yerde gidersin acısını.
-arkadaşın kompleksi var
-komplex li birisi oldugu anlaşılıyor zaten.
- benim gözüm de bu kadar dürüst birisi olsa beni suçlarken ilk başta benimle nasıl irtibat kurdugu nuda açıklardı

Bu sözleri söyleyen biri hobi yi öğrenmeden önce beşeri ilişkileri öğrenmeli. Yaş farkı hiç önemli değil ancak üslup olarak size karşı oldukça temiz bir üslupla hitap eden birine bu şekilde hitap etmeniz sizin beşeri ilişkiler ve adap konusunda daha öğrenecek çok şeyiniz olduğunu gösterir.


Bu saatten sonra konu benim açımdan kapanmıştır. Hatalı olan kişi daha hatalı bir tavırlada olsa hatasını düzeltmiştir. Umarım buna benzer tatsız olaylar bir daha yaşanmaz.

Saygılar
Orhan
orhanarda2014-02-26 11:07:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 16:23
Merhaba.
Konunun fazla uzamaması ve gereginin yapılabilmesi için geçici olarak kilitliyorum. En kısa zamanda gereği yapılacaktır.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir