uretim tankinda sorun


mustafacecenÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 50
mustafacecenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 00:53
5 adet balik icinde 3 disi 2 erkek ve ana tankta her disi ayri bir bölgeye birer hafta arayla 2-3 defa yumurta döktuler ve larvalari gördum.sonra iki tane uretim tanki yaptirdim ve kurdum.
su-cesme suyu 5 gun tam takir kurulu halde bekledi.seranin pipo filtresi ve sera 200luk isitici isi 29 sabit olarak ve iki cift sorunsuz bir sekilde aktarildi.ama baliklarin renkleri tankta daha temiz ve acik bir renk aldi 1-2 gun icinde.ve yaklasik iki hafta icinde su icinde isitici ve kablosunda beyazimsi veya seffaf diyebilecegim bir sanki deri katmani olustu belkide bir yosun turu ama isigi akvaryuma yaklastirip yakindan bakinca gördum ki su icinde tabiri caizse artemiayi cok fazla andiran ve artemia gibi su icinde sekerek yuzen gözle zor görulebilen beyaz renkte canlilar görmeye basladim.baliklarda bir sorun görunmuyor her hangi bir kasinti deri ustunde kurt vs canlilar yok gayet sakin ve durumlari iyi gibi ama ben kuskulanarak tuz atarak biraz care aramayi denedim ama malesef degisen birsey yok.tuz atarak iletkenlik te dogal olarak artti.su degisimi gunluk %20 dinlenmis su ile yapiyorum ve filtreyi 2 gunde bir yikiyorum.bu konuda bir fikri olan var mi?

mustafacecen2009-01-14 00:55:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 10:10
Mustafa Bey, bu gördükleriniz muhtemelen su ile gelmiş canlılar balıklarınıza bir zararı olacağını düşünmüyorum. Zaman içersinde kaybolacaklardır.
 
Birde filtreyi yıkadığınızı söylemişsiniz. Biliyorsunuz bir tankta en önemli oluşum biyolojik döngüyü sağlayan bakterilerin oluşumu'dur. Bunlar olmazsa balıklar her türlü stres'e ve hastalığa açık hale gelirler.
 
Bu nedenle filitreyi yıkamayın aksine bakteri kültürü ekleyin ki 21 günde döngü otursun. Bakteri kültürü atmadığınız takdirde filterinin oturması 2 ila 2,5 ay arası sürüyor. Başarılar..
 
 
 
 
Saygılarımla,
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir