üretim akvaryumunda suni üretim


gülşahÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 57
gülşahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 18:43

eş discus üretim akvaryumunda yumurtladıktan sonra eşleri diğer tanka alıp yumurtaları güzel havalandırdıktan sonra 3.gün çıkarmı şimdi eşleri ayırdım 3.gün oldu yumurtalar siyahlaştı vede tek tek düşüyor ne yapmalıyım


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 20:08
Bunun için yavrulara verebiliceğiniz yemi yapmalıydınız. Bunuda tabiki bilmiyorsunuz sanırım. O yüzden larvalar ölüceklerdir. anaçları yavruların yanından almaktansa koniye tel koyarakta yavruları çıkarabilir. Anaçlara baktırabilirdiniz. Diskus   balığında devamlı denemelerle   yol alabilirsiniz. Diyelimki larvalar çıktı yem yemeleri için devamlı uğraşmanız gerekir, ufak kaba alıcaksınız pipetle toplayıp besleyeceksiniz   daha sonra akvaryuma geri koy, bunun gibi bir sürü uğraş ve günde en az 5-6 defa yapıcaksınız bu böyle 10 gün kadar   sürecekki   artemia almaya başladıklarında   belki rahatlarsınız, bu seferde artemia çıkarıp vermelisiniz. Ne   diyeyim kolay gelsin, bence tel koyarakta sonuç alabilen arkadaşlar var. Sizde aynı şekilde yapmalısınız. Eher ali osman felekle konuşursanız size   yardımcı olucaktır   sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pankasyusÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 59
pankasyusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2007 10:15
Üstad, bunu yapmak; bir çift discustan 500 yavru alıp kayıpsız büyütmekten zordur.Rahmetli Birol Abi dahi iyi sonuç alamamıştır.Jack Wattley in formülü sır gibi saklanmakla beraber, bu formülün başarısıyla ilgili bir yazıya ben rastlamadım.Yanlış hatırlamıyorsam sana balıkların yanındaki bir akvaryuma başka discuslar koymanı söylemiştim.Bunların eş olması şart değil.Bu yöntemi ben denedim ve yavrular şu anda bir haftalıklar.Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir