Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması


AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 14:55
Bir tabuyu yıktınız tebrikler

Tabi birileirnin çarkına çomak sokmuş oldunuz, tarafsız bir gözlemci yorumu:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 15:27
Ümit abi kesinlikle o tarz bir yaklaşıma girilmemeli zaten bu konuya yorum yazanlar ve okuyanlar olarak bir tepki almış bulunuyoruz. Bunu arttırmak doğru değil ve daha önce söylediğim gibi bana bilgim dahilinde biri gelip sorarsa yine bilgim dahilinde doğrularımı ve görüşlerimi aktarırım. Ama birinin tanıtım konusuna girip bu balık orjinal değildir yazmak etik olmaz zaten bu tarz bir yaklaşım olacağını sanmam.

Sonuç olarak hepimiz neyin ne olduğunun farkındayız. Sadece insanlar bunlarında farkına varsınlar yeterli. Yoksa o almış bu satmış beni ilgilendirmez. Alıcı ve satıcı memnunsa bana araya girmek düşmez. Ancak bana sorulursa doğrusu ne ise onu söylerim bundan da çekinmem.

Saygılar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 15:27
[QUOTE=paloschi06]Forumu baştan sona okudum. HErkesin düşüncesine saygı duyuyorum, araşırarak konuşuluyor bilgiler paylaşılıyor, fakat bakıyormki 3-5 kişi müthiş şekilde ilangi karşıtı kampanya başlatmış, hatta ilanda karşı görüşümüzü yazalım, ilandaki balık ilangi değil diyelim diyorlar.
Bir kere balığın en güzeli herkesin akvaryumunda bulunan balıktır. İlangilerde tropheuslar içerisinde en güsel olanlardan bi tür olarak bir çok insanın akvaryumunda bulunmakta bırcogununda hayallerını suslemektedır. Fikirlere saygı duymakla birlikte o eski zamanlardan kalma fotografların balıgın 24 saat rengı oldugunumu düşünüyorsunuz. Maem öyle, neden çok fazla yellow resmi bulunmuyor, bu renkte fazla fotograf kalmamıs? Bence bunun acıklaması zaten balıgın tam ıstenılen rengı alması her zaman olan bir durum değil ve tam sekılde vermesı pekte mumkun değil. Belki dediğiniz doğru olsa bile bu kadar konunun uzatılması, insanların balıklarından soğumaya getırecek derecede yorumlar yapılmasının ahlaki açıdan etik oldugunu düşünmüyorum. Madem beğenmiyorsunuz ilangiyi almazsınız olur biter. Balıkları bu duruma çekmenin anlamı yok. Saygılar...[/QUOTE]
 
 
Merhaba ali bey konumuza katıldıgınız için teşekürler cevap verme ihtiyacı hissettim
1. 3-4 kişi diyip insanları zan altında bırakmayın direk benim ismimi vere bilirsiniz alınmam
ben ilangi karşıtı diyilim örnek siz ilangi diye ilan açıp satıyosanız ben bilmorsam ben 2000 tl para veriyosam benim günahım nedir ben tüketiciyim nedne dolandırılıyım İlanlarda hepsi ticaret içeriyo para alışverişi yapılıyo takas diyil insanları korumak amacıyla konulara katılıp aydınlatalım dedim benim kişisel fikrimdir bu .
2. Gerçek hobici için akvaryumundaki balık çok degerlidir. İlangi diyorsunuz herkezin akvaryumundakiler bunu neye dayanarak destekliyosunuz bize bunu anlatırsanız bu konuda boşa yorulmuşuz yabancı forumlar türk orumları boşa tartışıyorlardır umarım. ?
3. Ad konings yorumuda 1990 daki fotolar var internette diye yorum yapmıştı bu işte okadar paralar dönüyorki gerçek balıgın resmi yayınlanmıyor litatürden kalkmaya yüztuturdular ama seçkin hobicilerde oldugunu duyyoruz. Renk konusu ise ikola örnek sabittir ilangi devamlı yanan sönen bir balık diyil çok baskın dişi erkek hep aynı renkte sarı balık tutup kırmızı - turuncu - turuncu sarı karışımı olmuyor renk terformansı ile alakası yok detaylı okumadınız sanırım yeşil moba versek size
şaşırmıcaksınız demek oluyor.
4.ahlaki açıdan etik diyil demişsiniz ben susup gerçekleri saklayan türk hobicilerinin bilinçlenmesini istemiyen insana ahlaksız bencil gereksiz bir insan derim bizim amacımız bu balıgın ne oldugu bize nasıl pazarlandıgı gerçek ilangiyi nasıl bulucaz  insanlr balıklarını seviyosa madiyatına bakmıyorsa
kimse balıgından sogumaz akvaryumda para ve marka yüzüyor görmeyen insan için balık lepistes olsun fark edermi. ?
 
Saygılar...
 
 


[QUOTE=KILIÇ] [QUOTE=Burak Bulut] 
Şu anda ilangi yellow forumlarında tanıtımı açık olan ama balığının ilangi yellowla alakası olmayan bir çok tanıtım mevcut her birine senin balığın ilangi yellow değil demek bence bize düşmez insanlar bunu doğru yola yönlendirmek olarak algılamazlar emin olun. Fazlasıyla tepkiye sebep oluruz bu davranışla ve ayrıca insanların kalbi kırılır bırakın herkes kendi akvaryumun içinde mutlu dünyasında yaşasın biraz gerçekçi olanlar zaten şu anda burada.
[/QUOTE]
Söylediklerinde haklılık payı var Burak. Özellikle üstteki kısmın altına imzamı atarım. İlangi besleyen bir arkadaşım; "Konuya baktığımda İlangi karşıtları, hep İlangi beslemeyen insanlar" dedi. İnsanların büyük bir şevkle ve heyecanla tanıtıma koydukları balıklara "Sizin balıklarınız İlangi değil." demek, ben dahil kimseye düşmez. Bu konunun açılma amacı, gerçekten yellow denilen varyantın azalma nedenlerini tartışarak günümüzdeki balıklarla karşılaştırmak ise böyle bir hareket, bu anlayışla bağdaşmaz diye düşünüyorum. Tüm insanlar bu konuyu görüyorlar. Sen gördün, balıklarından soğudun ve sattın. Şu an besleyenler ise soğumamış ki satmıyor veya yeniler almaya devam ediyorlar. Beğenen besler, beğenmeyen beslemez. Konu bu kadar basittir. 
Açıkçası ben bu başlığın da misyonunu tamamladığını düşünüyorum. (Dikkatinizi çekerim; gereksiz olduğunu değil, sadece misyonunu tamamladığını...) Sebebine gelince; tamam ortada bir gerçek var ancak, her ne kadar konu sayfalarca uzamış olsa da, çok fazla desteklendiğini belirtir bir katılım da olmadı forumdan. Genelde birkaç kişi arasında paslaşma şeklinde oldu. Kimileri sadece okudu, kimileri itibar etmedi, kimileri de etmek istemedi. Ancak buna rağmen çok faydalı paylaşımlar oldu ve hakikaten bilmediğimiz yada görmediğimiz bazı hususları bilmiş ve görmüş olduk. 
Sana katılamadığım tek husus, "gerçekçi olanların burada olduğu" söylemin. Çünkü diğer insanlar da hayal aleminde değiller kanımca. Yukarıda da belirttiğim gibi; beğenen bu konuya rağmen beğenip besler.  Senin de belirttiğin gibi "Burada bunlar yazmasına rağmen, İlangi alanları uyaralım" mantığı yersiz. Çünkü burada yazılanların bir bağlayıcılığı yok. Burada hangimiz otoriteyiz? Yada ne zaman otorite olduk. Ama Kerem kardeşimin de dediği gibi, dile getirilmeyen veya getirilmek istenmeyen şeyler dile geldi ve en azından tecrübelerini ve bilgilerini paylaşan arkadaşlarımızdan faydalanmış olduk.
Lakin, bana göre forumdaki çoğu İlanginin, Red Rainbowlardan tek farkı kırmızı yüzgeçleri gibi görünüyor. Buna göre Red bu kadar popülerken, mevcut İlangilerin de popüler olması gayet doğal ve bence de güzeller.Şöyle bir baktım da uzattıkça uzatmışım . Gereksiz yazılar da varsa kusuruma bakmayın. Velhasıl herkes için en güzel balık, beslediği balıktır.
Saygılar, selamlar...
[/QUOTE]
 
Tek yanıtlamak istedigim burdaki insanlar ilangi beslemeyen insanlar deniyor buna nasıl hemen kararkılındı bende piyasada ilangi diye satılan f0 lardan 1e 4d var ?


DÜZELTME : Ben yorum yapalım derken espiri yapmıştım ama ilanlarda hata var butonu kullanalım derken çok ciddi olarak söyledim ( KİMSENİN HADDİNE DİYİL İNSANLARIN HEVESLE AÇTIGI TANITIMLARA KARŞI ÇIKMAK )


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 16:41
Yazınızı şaka olarak algılayan olduğunu sanmıyorum Mehmet Bey. Ayrıca "hata var" tuşuna basılsa ne olacak ki? İlangi'yi Forum Yönetimi mi düzeltecek? Aslında bu cümleyi yazarken, aklıma şu geldi. Akvaristler derneği var. Bence bu hobinin gelişmesini bu kadar çok isteyen her arkadaşın üye olması gereken (Benim de üyesi olmak için geç kaldığımı düşündüğüm)bir dernek. Şu anda bile ellerinden geldiğince aktif olmaya ve akvaryum dünyasında faydalı işler yapmaya uğraşıyorlar ve çoğu sıkıntıyı, gözlemleyebildiğim kadarıyla yöneticiler çekiyor. Bu derneğe üye olabilirsek, hem maddi katkımız olur, hemde aktif olarak katılımımızla çok daha güzel işler yapılabilir hobinin gelişmesi adına... Belki bu hususta çeşitli paneller düzenlenebilir, ithalatçılardan da bilgiler alınabilir ve ortak bir strateji geliştirilebilir. 
Bununla birlikte, balık yavrusu satıp para kazanan arkadaşların da hoşnutsuzluğunu gayet doğal karşılarım. Ben de yavru sattım, herkeste satıyor. Ben de şu an İlangi beslesem kaygım olur. Çünkü bu balıklar masraflı balıklar ve ben kendi adıma, her daim masraf yapsam mali açıdan daralırım. Bir şekilde kendi kendini çevirmeli...
Burada kimsede kötü niyet var falan da demiyorum, sakın kimse yanlış anlamasın. İlangi beslemiyorum da, satmıyorum da. Ancak beslemek istediğim balıklar içinde zirvededir. Tabi ki bu tartışmalardan ve tecrübeli arkadaşlardan alabildiğim bilgiler ışığında, ben de daha seçici olacağım bu türü ararken. Yani burada tartışılanların bana da faydası olacak inşallah.
Tek derdim, burada paylaşım yapalım derken diğer insanları kırmayalım. Yani burada tartışılanlardan kendimize misyon çıkarıp, başka insanları rencide edecek davranışlarda bulunmayalım. Balık alırken, insanların bilinçlenmesi için, orijinal balıklar alıp beslemeleri için sayfalardır yazı yazan bizler, sadece balık alacakları değil, hali hazırda balık besleyen akvaristleri de düşünelim.  
Saygılar...
KILIÇ2011-05-26 18:53:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 18:46
Burak bulut bey. Siz balıklarınızı satmışsınız galiba. Sattığınız balıkların türü neydi acaba ? İlangimi chilinga mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 18:55
[QUOTE=KILIÇ] Yazınızı şaka olarak algılayan olduğunu sanmıyorum Mehmet Bey. Ayrıca "hata var" tuşuna basılsa ne olacak ki? İlangi'yi Forum Yönetimi mi düzeltecek? [/QUOTE]

Algılanması pek sorun diyil türkçe çektigin yere uzanandildir.
Hata var butonu kullanılması demek NKAMBA BAY türünü İLANGİ olarak satılmasını engellemek olur
ve düzeltmeler yapılarak insanlar bilinçlenmiş olur.

NOT : Yönetim düzeltme yapmıyor şu KULLANICI şu yorumu yaptı diyerek ilana ekleme yapıyor.


[QUOTE=andoriell]Burak bulut bey. Siz balıklarınızı satmışsınız galiba. Sattığınız balıkların türü neydi acaba ? İlangimi chilinga mı? [/QUOTE]

Burak yazana kadar ben merakınızız gideriyim. :) çok kaliteli NKAMBA BAY idi piyasada zor buluncak kalitede idi.
ZeUss2011-05-26 18:57:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 19:05
Merak ettiğimden sormadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 19:06
[QUOTE=KILIÇ] Yazınızı şaka olarak algılayan olduğunu sanmıyorum Mehmet Bey. Ayrıca "hata var" tuşuna basılsa ne olacak ki? İlangi'yi Forum Yönetimi mi düzeltecek? Aslında bu cümleyi yazarken, aklıma şu geldi. Akvaristler derneği var. Bence bu hobinin gelişmesini bu kadar çok isteyen her arkadaşın üye olması gereken (Benim de üyesi olmak için geç kaldığımı düşündüğüm)bir dernek. Şu anda bile ellerinden geldiğince aktif olmaya ve akvaryum dünyasında faydalı işler yapmaya uğraşıyorlar ve çoğu sıkıntıyı, gözlemleyebildiğim kadarıyla yöneticiler çekiyor. Bu derneğe üye olabilirsek, hem maddi katkımız olur, hemde aktif olarak katılımımızla çok daha güzel işler yapılabilir hobinin gelişmesi adına... Belki bu hususta çeşitli paneller düzenlenebilir, ithalatçılardan da bilgiler alınabilir ve ortak bir strateji geliştirilebilir. 
Bununla birlikte, balık yavrusu satıp para kazanan arkadaşların da hoşnutsuzluğunu gayet doğal karşılarım. Ben de yavru sattım, herkeste satıyor. Ben de şu an İlangi beslesem kaygım olur. Çünkü bu balıklar masraflı balıklar ve ben kendi adıma, her daim masraf yapsam mali açıdan daralırım. Bir şekilde kendi kendini çevirmeli...
Burada kimsede kötü niyet var falan da demiyorum, sakın kimse yanlış anlamasın. İlangi beslemiyorum da, satmıyorum da. Ancak beslemek istediğim balıklar içinde zirvededir. Tabi ki bu tartışmalardan ve tecrübeli arkadaşlardan alabildiğim bilgiler ışığında, ben de daha seçici olacağım bu türü ararken. Yani burada tartışılanların bana da faydası olacak inşallah.
Tek derdim, burada paylaşım yapalım derken diğer insanları kırmayalım. Yani burada tartışılanlardan kendimize misyon çıkarıp, başka insanları rencide edecek davranışlarda bulunmayalım. Balık alırken, insanların bilinçlenmesi için, orijinal balıklar alıp beslemeleri için sayfalardır yazı yazan bizler, sadece balık alacakları değil, hali hazırda balık besleyen akvaristleri de düşünelim.  
Saygılar...
[/QUOTE]

Düzeltme yapmışsınız katılıyım dernek burdaki kadar ses uyandırcagını düşünmüyorum kaç üyeye dernekten ulaşırız işlerinden dolayı giden kaç kişi var. ? ama hobi gelişme açısından katılınması gereken platforum kendisine fayda saglıcak her insan katılıcaktır zaten.

Benim anlam vermedigim balıgın asıl adı olan NKAMBA BAY desek ilangi yerine balık ölücekmi nolcak. ?  Kimse demiyorki piyasadaki ilangi denilen canlılar kötü pis demiyor kimsede yavrusunu satmasın demiyor tabiki satıcak en dogal hakkı ( KONU IRK İLE ALAKALI KONU HOBİCİLER İLE ESNAFLAR İLE ALAKALI DİYİL IRK ŞUAN İTİBARİYLE BİR ÇOGU NKAMBA BAY BU TOPLUMDA BİLİNÇLENİRSE HERKEZ ALDIGI BALIGI BİLİCEK TURUNCU OLANLARIN TÜRÜNÜ BULAMADIK DAHA )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 19:56

Herkes kendi beslediği türün grup olarak fotoğraflarını koysa ne güzel olurdu. Kimin ne amaç uğruna çırpındığıda ortaya çıkardı. İlangilere laf atan herkesin farklı türleri var ve yavrularını satışa koymuşlar.İlangi kadar çabuk satılmıyor tabiki. Ama şuan olan bir trend .Kimi gerçekten rengine hayran olur alır. Kimide üreteyim yavrusunu satayım diye. İlla ki bir gün gelecek ilangininde dubuosiden ikoladan farkı kalmıcak. Ama bunun doğal olarak gerçekleşmesi gerekli. Binbir türlü hikaye anlatıp karalama kampanyalarıyla değil.Ben bu balığın adı şırınga dahi olsa beğeniyorum ve alıyorum. Adını değiştirin ne farkader yani. İlangi olmasın şırınga olsun. Ayrıca ülkemizde bir sürü tanganyika göl bilimci varmış. Gözlerim yaşardı.2 yıldır türkiyede olan bir tür hakkında ne kadar çok bilgiye ulaşıldı. Bantı olmayan dubuosilere dubuosi diyen kişiler insanların saf kan balıklarına laf atıyorlar.Gölden gelen balıkla 3 göbek atlamış torunu bir olur mu Allah aşkına.Elbette renk farkları oluşacak. Öyle olsa neden herkes f0 balık alıcam diye uğraşıyor.Neden f1 balıkla bile f0 ın arasında görüntü farkı oluyor. Gölden gelen dubuoside 2 cm bant oluyor. En kral yerli üretim dubuoside 1 cm olan bantı düzgün dubuosim var diye hava atıyor. F0 ikola ile yerli üretim ikola bir mi?Hangi babayiğit diyebiliyor aynılar diye.Elinizi vicdanınıza koyun.  En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 20:10
[QUOTE=andoriell]

En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.

[/QUOTE]

Mehmet Bey, bende 1e 4d lik F0 İlangi koloninizi merak ettim doğrusu. Eğer Kasakalawelerinizi yayınlarken onlarında birkaç karesini yayınlarsanız sevinirim. Sayfalar dolusu süren bir konuda,neden hiç bahsetmediğinizi veya foto koymadığınızı da merak ettim şimdi. Gerçi, piyasadakilerden diye bahsetmişsiniz ama elden çıkarmadığınıza göre, güzel fotolar bekliyorum haberiniz olsun...
Saygılar...
KILIÇ2011-05-26 20:57:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 21:12
İlangiyi bitirmeye çalışanlar var diye imada bulunmak ve insanları zan altında bırakmaya çalışmak çok komik, ilangi bir efsanedir, her tropheus severin gönlünde tahtı vardır ancak ortadaki balıkların çoğu ilangi değil işte, kimsenin hatrı için bu devrana oh çok güzel maşallah! denilecek bi durum yok ortada.  Alınan alınsın satılan satılsın, Tebrikler Zeuss tebrikler Cobra.
RESPECT2011-05-26 21:19:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 21:17

Saf ırk ilangi ilan başlıkları şuara moda oldu :)))


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 21:27
Burada ilangiyi savunanlar forumdaki her balık ilangidir demiyor. Elbette çakma çukma kırma balıklar var. Ama burada çığıtkanlık yapan arkadaşların % 90 ı türkiyede ilangi türünün bulunmadığını söylüyor ve savunuyor. Hayatında görmüşlerya o dedikleri ilangilerden. Allah için ya 1 tane foto var 1. başka ne dayanakları var. Ayrıca fotoğraf gölden bile değil. Akvaryumdan çekilmiş. Adam belki oynadı rengiyle. Işıklandırmadan öyle çıktı belki, . Ne var elinizde afrikalılar ilangi türünün soyu kurudu diye genelge mi yayınladı. Dün tanıtımlarda abi seninki orjinal ilangi süper ooo diyenler bugün burada neler söylüyorlar. Allah insanı şaşırtmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 21:50
[QUOTE=bjk06]

Saf ırk ilangi ilan başlıkları şuara moda oldu :)))

[/QUOTE]
Buğra kardeşimin bu sözü, bir arkadaşımın başına gelen bir olayı hatırlattı. Konuyu dağıtmışım gibi düşünmeyin ama bir tebessüm bırakmak adına sizlerle paylaşmak istedim.
Bir arkadaşım ev almak için bakınırken bir emlakçıya uğramış... Şu ev bu ev derken, bir ev aklına yatmış.

-Şu 90.000 TL'lik 3+1 FULL yazan, neleri var?
-Abi o nun camlar pimapen, mutfak, banyo, tuvalet fayans.
-Isınma nasıl?
-Kombili...dee, kombi almanız lazım! Bir de mutfak dolabı yok...
-Nasıl yani kombi yok mu?
-Yok abi.
-E abicim bu nasıl full? Kombisiz, dolapsız full mu olur?
-Haa abi. Senin dediğin FULL+FULL
-... (Dumur)
........................................................................
Bir an bu diyaloğun şöyle geliştiğini düşündüm.

-E ilanda "İlangi Yellow" yazmışsın, bunlar mı yellow?
-Haa abi bunlar sade "İlangi Yellow". Senin dediğin "Saf Irk İlangi Real Yellow"

Herkese iyi akşamlar... KILIÇ2011-05-26 21:52:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir