Ülkemizdeki akvaryum dükkanı sahipleri...


bulentsgrÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 40
bulentsgrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2008 20:40
Arkadaşlar siz genel olarak ülkemizdeki akvaryumculardan yada pet shoplardan memnunmusunuz?
 
Açıkcası ben hiç değilim.Herşey sadece ticaret mantelitesi içinde yapılıyor.Alakasız alakasız türleri beraber yaşıyo diyip mküşteriye veriyolar sonra akvaryumda balık ölümleri kaçınılmaz oluyor ve bu hobiye yeni gönül veren insanları bile soğutuyolar.
 
Nitekim ben ilk akvaryuma geçen sene bu şekilde başlamıştım ve akvaryumcunun sadece para kazanma hırsı ve bu konudaki bilgisizliği yüzünden baya bi balık kaybetim.İmdadıma bu güzel forum yetişti ve beni tekrar sevdirmeyi başardı bu hobiyi.
 
 
Diğer bir konu ise burada bir çok akv aryum severin bildiği kimilerinin beslediği türleri akvaryumcuya gidip sorduğunda suratına anlamsız anlamsız "o ne " demesi.Bu beni son derece üzüyor.Çünkü eğer bir işi yapıyorsan bütün ayrıntılarını inceliklerini bileceksinki hem para kazan hemde müşterini memnun et.Ama benim gördüğüm kadarıyla birçok akvaryumcu sattığı balıklar dışında başka bildiği tür yok gibi bişe.Biraz az bulunan bi balık sorsan hiçbirşey bilmiyor.Ben çoğu balık alışımda bana yanlış yem ve balığın ismini yanlış söylediler.Sağolsun forumdaki arkadaşların sayesinde herşeyi yavaş yavaş öğrenmeye başladım.
 

Ben eğer bir akvaryum dükkanı sahibi olsaydım bütün türleri özellikleri öğrenmeye bilmeye elimden geldiğince bu hobiye gönül verenlere ulaştırmaya çalışırdım.Fakat ülke insanımızın miskinliği her konuda olduğu gibi bu konuda da en üst seviyede.Müşterinin satıcıdan bilgili olması beni son derece üzüyor.ben inanıyorumki bu forumdaki çoğu kişi herhangi bir akvaryumcudan çok daha fazla bilgi biliyodur.Bu konuda bu forumun desteği yatsınamaz fakat bütün temennim akvaryumcuların daha bilgili ve insanlara önce para kazanmaktan çok bu hobiye gönül vermelerini sağlamak.Bunları söylemek istedim, tabiki istisnalar var burada birçok akvaryum dükkanı sahibi ticari üye var onlara sonsuz teşekkür ediyorum.Ama bunların sayısı bence çok az.Benim bu konudaki görüşlerim böyle.Umarım ben yanılıyorumdur.

Saygılarımla...
SaRCoPhiLiuS2008-06-13 17:01:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2008 21:03
Bülent Bey yorumlarınıza aynen katılıyorum. Bu durumun püf noktasınıda yine yazınızda belirtmişsiniz. Bu işe gönülden bağlı olmak ve isteyerek yapmak birde zorunlu olarak bu işi; iş olduğu için yapmak noktasında sorun çıkıyor. Bu işi severek yapan akvaryumcu çok az hatta nefret edenler var. Bu nedenle sorunlar yaşanması kaçınılmaz hale geliyor.İnsan sevdiği ilgilendiği şeyleri öğreniyor ve bilgisini geliştiriyor. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MTARIKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 588
MTARIKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2008 22:33
Bursa da son bir ayda 20 ye yakın akvaryumcu dükkanı kapandı. Zaman içinde, akvaryumcularda çağa ayak uydurmak ve kendilerini, işlerini geliştirmek zorunda kalacaktır. Aksi taktirde,  canlılardaki doğal seleksiyon misali, onların içinde de elene elene sadece işini adam gibi bilen ve yapanlar kalacaktır.
 
Ülkemizde bu hobinin önündeki en büyük engelin bahsettiğiniz özelliklerdeki akvaryumcular olduğunu düşünüyorum.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ebrarÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 42
ebrarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2008 13:02
Bütün arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum.Zamanında hobici iken bende aynı sorunları yaşadım ama artık bilinçlendim.Şimdi ticaretiyle ugraşırken bütün arkadaşları da bilgilendirmeye çalışıyorum bazen yanlış anlaşılsam bile üzmüyo bu beni ben görevimi yapıp anlatıyorum.Ögrenmenin yaşı ve sınırı yoktur.Bilgiler de paylaştıgın zaman degerli olur diye düşünenlerdenim.(İşini hakkıyla yapanlara da ben de teşekkür ederim.)
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanxdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 64
hakanxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2008 13:08
Araştırarak akvaryumcuların bizi kandırmasından kurtulabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2008 16:49
Öncelikle yazılanlara katılıyorum. Ama bazı konularda sizi bilğilendirmek isterim neden balıklar hakkında bilgileri az diye tabi bu benim fikrim öncelikle balık satışı yapan akvaryumcunun bu formdaki üyeler gibi fazla zamanları olmaması üyelerden daha çok stresli olmaları bu stres mali durumlardan kaynaklandığı kesin ve onlar sattıkları balıkların bilğilerini bilirler diğereri onları çekmez çünkü satmıyolar o yüzden de öğrenme gereksini duymazlar. Birde artık balık satışı yapan petshoplar internet yaygınlaştığı için artık satış yapamaz duruma düştüler çünkü günümüzde artık akvaryumcular balık satamıyor çünkü artık herkes balık üretir ve bunları satıyor olmalarından dolayı bu iş artık bitme noktasına geldi. Elinde 2 çeşit çikleti olan kendini üreticiyim diye piyasaya çıkıyor. Öyle ki 10 yaşında bir çocuğun balık sattığına şait oldum. Yani akvaryumcular artık zor durumda ve bitme noktasına gelmiş durumdalar. Nedeni herkes balık satmaya üretmeye başlamasıdır.
saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2008 19:25
Selamlar zaten şu an Tüm dünyada hobicilerin elinde petshoplardan daha fazla çeşit var ve hobiciler üretim yapmakta , petshoplar yakın bi gelecekte tıpkı kedi köpekte olduğu gibi sadece malzeme ve yem satmakla yetinecekler . Artık üretimhanelerinde devri kapandı , büyük çifliklere ihtiyaç var .Her meslekte olduğu gibi günün şartlarına ayak uyduramayan piyasadan silinecektir .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustang_27Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 363
mustang_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2008 14:39
      O kadar çok çeşit varki. Akvaryumcu hangi birini getirsin bunun için hem maddi, hemde yer sorunu olmaması lazım. Bu ilşk şart.
      Sonrası için ben  akvaryumculuk yaparken, değişik çeşitler getirdim ama buda nedir hangi grupla yaşar diye soran çok nadir alıcılar çıktı.
      Diğer sorun ise ben etiket sistemi yaparak setteki balığın hangi grupla yaşayacağı genel ve kısa olarak özellikleri hakkında kısa notlar düştüm.
      Bazen müşterilerde zorla istiyor sanki, Abi bu balık o balıkla iyi bir şekilde yaşamaz diyorsun yinede olsun sen ver diyen müşteriler gördüm.
      Akvaryumcularda suç var ama istisnalar devamlı mevcuttur. Ben olaya ticari değilde hobim olarak baktım. 8 ayda ben o kadar çok şey öğrendim ki. Benim ustam ankarada MUSA AĞIR abidir. Ustamın bana ilk lafı şu olmuştu; Doğru bilgi verirsen kazanırsın. Yanlış bilgi verirsen kaybedersin.
      Ben ustamında dediği gibi doğru bilgiler verdim. Bazı müşterilerim bana doğru söylediğim kızdılar. Aynı anda hem akvaryum hemde balık almak istediler, Olmaz dediğim zaman başka esnaftan alıp gittiler. Ben hiç bir zaman olur abi diyerek vermedim. Yine yapsam yine vermem .Ben paradan daha çok bir canın vebaline girmekten korktum. 
     BİRAZDA BİZ HOBİCİLER OLARAK DOĞRU VE DÜRÜST AKVARYUMCULAR BULALIM.
     İyilere destek olalım ki kötülerde kendilerine çeki düzen versin.
 
    SAYGILARIMLA   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedat79Çevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 262
vedat79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2008 23:15

Bizim toplumuzda hangi sektör doğru düzgün bilgi veripde işini yapıyorki ben kücücük bile bişe alırken bu elektironikden ev eşyalarına bu tür hobi amacalı hertürlü sektöre kadar kimse işini doğru yapmıyor ben optikciyim sirekcide bizim sektörde cok zor duruma düşdüğümüz oluyor insanlara yanış yönlerdirmelerinden, hic bişe bilmiyormuş gibi bir akvaryumcuya gitseniz pirana ile japonu yaşar der bırakın teknik bilgi almayı hangi tülerin nasıl yaşayacağını bile bilmiyorlar bana ilk başladığımda tüm akvaryumuma tuz adırıp hepsini öldürmüştü ne alıcaksanız ilk tarafsız olan interent ortamında araştırp doğruyu öğrenip almak lazımdiye düşünüyorum son olarakta  verdiğiniz kadar alırsınız.(Dünyada hickimse iyi güzeli kaliteyi ucuza üretemez)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CemalÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 477
CemalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 15:28
Bence arkadaş çok haklı.Geçen gün bi havataşı alıcam. sancaktepede bi akvaryumcuya gittim . hava taşı sordum ama adam demezmi - o neki ?  hemen çıktım ordan ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir