tuzlu su kurulumu


kunteper1zzzÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 8
kunteper1zzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 20:28

s.a balık severler saglıklı balıklar dilegiyle.130X50X60 dıy tatlı su akvaryum da sarı prenses,argus,ahli,kırmızı pacu besliyordum ve bunları arkadasıma verdim.

Tuzlu suya baslamak istiyorum.Mercan,balık ve canlı kayalı bir akvaryum istiyorum.Sump 35x90x35h 3 bölmeli yeterli olurmu.Akvaryum da delik olmadıgı için overflow box ile suyu sump a vermeyi düşünüyorum sizce iyi bir sistemmidir.Bubble Magus Protein Skimmer NAC7 350 lt akvaryum 110 lt sump akvaryum için yeterli olurmu.eheim 300 watt ısıtıcım mevcut kullanabilirmiyim.akvaryum kapağı mdf aydınlatma olarak t5 ler uygunmudur ne renkler ve kac adet kullanmalıyım daha fazla önerilerinize ihtiyacım var saygılar. 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 09:27
Sumpınızı daha geniş uygulayabilirseniz daha güzel olacaktır. Çünkü hacminize uygun olan Nac7  (Boyutlar=235×215×500 mm) yi yerleştirmekte zorlanırsınız . Ayrıca ileride veyahut başlangıçta ekleyebileceğin reaktörler içinde yer kalmaz. Ayrıca Eheim 300 W uzun bir ısıtıcı ve sumpa yerleştirmenizde sorun yaratacaktır. Sumpı daha geniş ve uzun yaparsanız ileride çok faydasını görürsünüz. Skimmer olarak sececeğiniz ürünün ideal çalışma derinliği genelde 20-25 cm dir. Bulunduğu yerdeki su yüksekliği bunu gecerse hava emiş sorun çıkartabilir. Kanımca Nac7 yerine BM150 modeli daha uygun olacaktır. Biliyorum maliyet artıyor ancak motor Atman yerine daha kaliteli Aquabee oluyor. Sumptada skimmerın olacagı bölgeyi şaşırtma koyarak ideal su yüksekliğinde çalışmasınıda sağlayabilirsiniz.

Gelelim akvaryuma, akvaryumunuzun yüksekliği hariç boyu ve eni çok güzel. Yükseklik demek daha kuvvetli ışık demektir. İmkanınız var ise sorun olmamaktadır. Ancak kısıtlı bir bütçe ile yola çıkarsanız yüksekliğin 50 yi geçmemesini sağlayın. Overflowla su indirebilirsiniz ancak camı deldirebilirseniz çok daha güvenli olacaktır. Sabırlı bir kişi iseniz elinizde DIY yapılmış bir akvaryumu kullanmakta isterseniz camları söküp taban camını iyi bir camcıya götürüp deldirebilir Durso sistemli taşırma kuleli bir tankı yeniden yapıştırarak elde etmiş olursunuz. Yada Sadece arka camı götürüp 10 cm kadar kısaltıp bir nevi taşırmayı arkada yapabilirsiniz. Seçenekler forumda mevcuttur.
Işıklandırma için o genişlikte bir akvaryum için ve derinliği değiştiremem derseniz kişisel önerim iileride sizi ekleme çıkarma yapmayacak şekilde 2 adet 150 Wattlık Metal Halide ve 2 adet actinic Blue T5 olmasıdır.  Ama buda elektrik masrafı lamba masrafı yaratabilir. Dİğer secenek 8 adet T5 güzel reflektörleri olan bir sistemdir. Unutulmaması gereken önemli konulardan biri tuzlu suda sadece balık değil mercanda beslenmek istediğinde AYDINLATMADIR. Malesef bu tür bir yükü olan akvaryumlarda iki masraf kapısından ne kadar az fedakarlık yaparsanız o kadar zevk alırsınız. Bunlar Skimmer ve Işıktır. Şimdiden hoşgeldiniz tuzlusuya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kunteper1zzzÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 8
kunteper1zzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 23:56

Dediginiz gibi akvaryumu degiştirebilirim fakat bazı şeyler tam kafamda oturmadı öncelikle malzeme ve canlılar ,ozmos gibi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 09:09
Şöyle söyleyeyim o zaman. Biz tuzlusucular başta söylediğimiz hiç bir sınırda kalamıyoruz malesef :)  Yani sadece balık besleyeceğim diyen ben bil şu an 3-5 tane mercanıda eklemiş bulunmaktayım :) Bu sebepledir ki esneyebilecek bir sistem kurabilmemiz hayati önem taşımaktadır. 
Kafanıza takılan malzeme konusunu açabilrseniz daha net konnuşup tartışabiliriz. Canlılar kısmı ise çok geniş olduğundan o da bir açıklama istiyor. Ozmoz olayı gerektirmeyen tek krite :) . İnanın biliyorum ki 300 tl gibi bir miktarın akvaryumla direkt ilişkisi olmayan yada olmadığı düşünülen bir cihaza vermek problem yaratabiliyor. Ancak ozmoz kullanımının size faydaları gani. Kendi sistemimde bir 20 litrelik çöp kovasını depo olarak kullanıp haftada bir RO su ile dolduruyorum. Buharlaşmadan kaynaklı su eksilmelerini bir maşrapa sayesinde buradan aldığım su ile tamamlıyorum. Banyomda hem çok yer kaplamıyor hemde ev sakinlerine temizlik konusunda sorun çıkarmıyor :) Ve en önemli konu ise YOSUN. İster inanın ister inanmayın damacana su bile başınıza yosun belasını açacaktır. Ve bu ana kadar yapılmış tüm masraflara rağmen seyir zevkinizi alıp götürecektir. Çünkü çalışan bireyler olarak yosun ile şiddetli mücadeleyi malesef haftasonu haricinde yorgun argın geldiğimiz bir akşamada yapamayız. Buda sorunun birikmesine ve işin içinden çıkılmasının tek yolunun sistemi ya baştan kurmak yada sistemi elden çıkarmak olduğunu farkedeceğiz. Bence acele etmeden kafanızda bir sistemi önce kurun. Ozmoz, Aydınlatma ve skimmer için iyi bir araştırma yapıp elinizdeki imkanlar ölçüsünde iyi olanları alın. Alamaz iseniz zamana yayın. Böylece bütçe kontrolünüde sağlamış olursunuz. Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kunteper1zzzÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 8
kunteper1zzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 23:17
Skimmer olarak bubble magus nac 66 siparişini verdim.kafa motoru olarak aquabee 3000 almayı düşünüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir