Turkish Death Pool 1400 LT 250x80x70h


ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 14:00
Emeğe sağlık;gerek hacim gerekse balıklar on numara,tebrik ederim.Sağlıklı balıklar ve hobiler dileğiyle..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilhansefaolgacÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 22/08/2012
İl: Erzurum
Mesaj: 70
ilhansefaolgacÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 15:20
Öncelikle oturduğum yerde eriyip bittiğimi söyleyeyim, amerikan dışındaki balığa balık demeyen birisi olarak ciddi ciddi kısmen hayalimi gerçekleştirmişsiniz, 2 tane balığa bayılıyorum: Oscar ve Red Terror, rt yi görmek güzel ama keşke oscar da olaydı demekten alamıyorum kendimi. Ellerinize, aklınıza sağlık, harika bir tank olmuş... anarxia2013-05-05 18:30:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 16:18
Kökler çok hoşuma gitti ne kökü ve nerden aldınız acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolleskaanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 11
wolleskaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 17:45
Harikulade kelimesini kullanmak isterdim bugüne nasipmiş nazar değmesin acayip beğendim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

artgyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1142
artgyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 19:30
Akvaryum muazzam sizi tebrik ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SeLoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 1126
SeLoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 19:43
Çok güzeller maşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 20:12
[QUOTE=Köksal Gürkan] Maaşallah, çok güzel balıklar ve çok güzel bir sistem. Ancak tanıtım konusunda sadece bunların olması bana çok sade geldi. Kurulum planlarından ilk kuruluma, balıkların temininden süreç içindeki değişimlere kadar çok büyük hikayesi var. Bilmeyenler için bunları paylaşsan buzdağının gürünmeyen kısmını paylaşmış olursun. Tanıtım konun bunu hakeden bir konudur.
Bir de Mo ile konuşup buraya yorum yazmasını sağlasanız onun etkisi ve katkısı da büyük olurdu.
[/QUOTE]

[QUOTE=Onur Nergiz] ...Ayrıca kurulumun başından sonuna hikayesini ve resimlerini bende merak ediyorum. [/QUOTE]

Köksal abi ve Onur, haklısınız. Buz dağının görünmeyen kısmında ciddi bir arkadaşlık dostluk ve amerikancı dayanışması var desem herhalde yalan olmaz. Tankın kurulum dönemine ait fotolarını daha önce rüya'da paylaşmıştım ama şimdi fotolar nerede bilemiyorum. O zaman bir çok fotoğraf çektirmiştik ama o fotoğraflar Emre abide diye hatırlıyorum. Tanıtım konusunu bekliyordu O'da resimleri yüklemek için. Bir seneye yakın zaman olduğu için o fotoları artık Emre abi ne zaman yüklerse diyelim. Kurulumdan sonra dekor zamanı Rastlantısal, Cenk Sinor sağ olsun çok emek harcadılar. Burak, Önder abi de ellerinde ki köklerle destek verdiler. Özel türler için her zaman bahsettiğim ve her zaman da şükran duyacağım Bigman Cenk abim'e tekrardan çok ama çok teşekkürler. O olmasaydı herhalde ne Festae, ne Loisellei ne de Trimac gibi nadir türleri göremiyor olacaktık. 

Popülasyon için konuşursak, 

Blackbelt çok düşeş ve bir o kadarda şansa bulabildiğim bir balık. Cihat arkadaşımızdan almıştım. 500 litre orta amerikan karmamın tanıtım konusunda detaylı video ve yazıları vardı, youtube'dan gorky12 takma ismim, aratılırsa o zaman ki videoları görebilir arkadaşlar. Blackbelt Onur'un da bahsettiği üzere Türkiye'de ben daha başka bir hobicinin tankında görmedim. Yok mudur, muhakkak vardır ama akvaryum.com'da bilinen tek Blackbelt şu an DP'de ki bu koca oğlan. Eğer varsa özellikle dişi Blackbelt, üretmek için dişiyi kesinlikle almak isterim. 

Midas olsada olur olmasada dediğim, İzmir'den Umut arkadaşımın getirttiği ve Emre abimin hediyesi olan dişi Midas ile yola çıktık. Midas demek ne kadar doğru bilemiyorum ama Türkiye'deki Midasların ekseriyeti Midevil dediğimiz Midas- Red Devil kırması balıklar. Bu sebeple o zamanlar çok şüpheye düşmüş, MFK'da ciddi araştırma yapmış ve Midevil olarak bakmaya devam etmiştim. Dişi olması ve sadece turuncu renkleri barındıran erkek bir Midevil istemem sebebi ile de elden çıkartmış, Gürkan abimle değiş tokuş yapmıştık. Getirdiği Midevil resimlerde gördüğünüz, geçenlerde, erkek Festae'mi kaybettiğim lanet bir hastalık sebebi ile ölen Kınalı'nın yavrusu. Babadan aldığı ve genlerinde bulunan ciddi dominant ve agrasiflik sebebi ile 250 cm'in 200 cm'ini kendisine alıp, diğer göreceli sert türleri 50 cm'e hapsettiği sebebi ile bugün Gürkan abiye babasının azda olsa yokluğunu doldurmak için geri gidiyor.

Argentea Önder abinin hediyesi, elinde ıskartaya çıkan bir balıktı. Parachromis ve Vieja/Paratheraps tutkumdan dolayı aldığım ve cidden DP'ye yakışan bir balık. Orta derecede agrasif olan Gümüş (Argentea ismi, balığın yaşadığı topraklarda gümüş anlamına geliyor) süper agrasif amerikan karma tanklarına cuk oturan bir dolgu balığı. 

Synspillum Gene önder abinin hediyesi 3 ateşkafadan büyük erkek olanı. diğer 2 ateşkafayı Gürkan abiye hediye ettikten sonra tek erkek devam ettim. iri cüssesi ve ortadan biraz az agrasifliği ile ciddi anlamda hem göz dolduran hem de asayişi biraz olsun sağlayan gökküşağı renklerini ve blue topaz rengi gözleri ile sizi kendisine aşık edecek bir balık. süper agrasif amerikan karmalarının olmazsa olmazı.

Pearsie Gürkan abiden hediye gelen, aslında hiç düşünmediğim ama gene de Mo'nun hayallerimize soktuğu bir balık. Hala onun Pearsie gibi kafa yapmasını bekliyorum. Şu an cüsse olarak uygun ama serçe suratı bir an önce gelişse iyi olacak kanaatindeyim. Kartal vucudunda Serçe kafası pek olmuyor 

Festae zaten Dünya'da efsane olan, türkiye'de de yeri oynatan bir balık. Rüya'da bile tartışmalara sebep olup ciddi amerikancıları bile ikiye bölen bir tür. 100 sayfayı aşkın kendisine ait konusunda hikayesi detaylı anlatıldığı için buraya yazmaya gerek yok. Sadece elime geldiğinde 1 cm'den küçüktü. Şuan 20 cm'i aşkın 2 yaşına yakın türünün en iyi örneği F1 (esaret altında üremiş vahşi balığın tohumu) bir dişi. Erkeğini bundan bir kaç ay önce strese bağlı olduğunu düşündüğümüz ve tam olarak hala ne olduğu kanaatine varamadığımız bir hastalık sonucu kaybettim. Erkek 30 cm civarıydı. hafif kafalı ve cidden çevirisini yapmış olduğum ve makaleler bölümünde yayınlanan Festae makalesinde bahsedildiği gibi tonluk akvaryumları tek başlarına hakeden balıklar.

Loisellei Cenk abinin 2. veya 3. İngiltere seferinden getirdiği Önder abinin beslemeyi çok sevdiği, ve benimde Parachromislere aşırı ilgimden dolayı benim de sebeplendiğim bir tür. Önder abide ki dişi, bende ki erkek çıktı. 

Red Tiger Motaguensis Rastlantısal (Ümit)'ın bursa orhangazideyken beslediği ve arkadaşlarında üremesi için emanet ettiği balıklardan. Benim erkek Mota, 650 litrelik tanktayken malesef kendisini kurtaramadı ama bu erkek, Önder Abinin çiftleştirdiği ve şu an sayısı az da olsa popülasyonun babası diyebileceğimiz erkek. 30 cm'den biraz büyük. Ağız deformasyonu sonradan oluştu. Üst dudak içinde çıkan bir sivilcenin kemikleşmesi sonrasında elle müdahalede  de bulnsak düzeltemediğimiz bir sıkıntı. 

Trimac Ülkeye tek sefer 2 adet geldi. 2'side Emre abideyken ufak olan akvaryumdan sıçrayıp öldü. Bu erkek ise wet pet olarak bakılırken, bazı sebeplerden dolayı Cenk abiye geri gitti. Benim şansıma, Cenk abi akvaryumlarını bir süreliğine kapattığı için bana hediye geldi. İyi kide geldi 

Sefa, Oscar mevcuttu. Bloath hastalığına yakalandı, 2 ay boyunca karantina tankında tedavi etmeye çalıştım ancak başarılı olamadım ve kaybettim. Benimde sevdiğim fakat DP'de çok pasif kalan bir tür olduğu için eklemeyi düşünmüyorum. 

Kökler Amerikan tanklarında kullanılan mangrov denen amerikadan gelen kökler. Şansa 1'er metre halinde denk geldi ve hemen aldım. Maltepe petten geçen sene almıştım. fiyat olarak çok uygundu.

Atladığım konular varsa interaktif bir şekilde sürece katkısı bulunan arkadaşlarında mesajlarını rica ederim.

Bu rüyayı gerçekleştirirken Amerikan Rüyası sakinlerine tekrardan çok teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 21:15
Mükemmel bir akvaryum.Mükemmel balıklar.Böyle akvaryumları ülkemizde görmek hobi adına çok sevindirici.Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 21:31
Görkem bey tebrikler Türkiye de tank ve türler açısından tek olduğunu ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Sizlerden ilham alıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 21:36
Güzel beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Unutulmamalı ki bu tank, bu rüya desteksiz olmazdı. Rüya ve Gürkan abinin hep dediği çekirdek kadro olmasaydı, ne bu tankı yaptırırdım ne de bu kadar güzel olurdu. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugigrekÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2009
İl: Edirne
Mesaj: 57
goktugigrekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 23:09
Masallah harika akvaryum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamdi ÇEVİKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 293
Hamdi ÇEVİKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 14:39
Gerçekten çok etkileyici. Balıklar sanırım türünün en iyi örnekleridir. Hobiyi olması gerektiği yapabildiğiniz için tebrik ederim ayrıca..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zubunel_genubiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7910,2[/B]
Kayıt: 07/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 436
zubunel_genubiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 16:54
Tebrik ederim Görkem Bey. Emeğinizin karşılığını fazlasıyla hak ediyorsunuz. Gerek tank gerek canlılar takdiri hak ediyor. Kayıpsız, sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whitesinekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 528
whitesinekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 13:05
Akvaryumun uzaktan bir resmini eklerseniz çok iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir