tür önerisi


incememetÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 11
incememetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 15:52
Selamlar.Uzun süredir forumu zevkle takip ediyorum.Yıllardır kuş,balık,bitki vs... besliyorum.Her hobici gibi kendimi frenlemeyi pek beceremiyorum.Kuş beslediğim zaman evde 10-15 kafes oluyordu.Akvaryum da aynı şekilde.Bir anda 4-5 akvaryuma çıktığım oluyor.Ama bu sefer belirli sebeplerden akvaryum sayısını bire indirmem gerekiyor.125 x50x65 ölçülerinde akvaryumum var.dış filtre,ısıtıcı,aydınlatma mevcut.Yavrularını besleyen,onlarla yaşayan,cüce amerikanlar beslemek istiyorum.Akvaryumda hareketlilikten hoşlanıyorum.Yavruladığı zaman balıkları ayırmamı gerektirmeyecek hareketli tür ve bu boyutlarda bakabileceğim sayı hakkında tavsiyelerinizi rica ediyorum.Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kurty_pirateÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 304
kurty_pirateÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 16:57
   Güzel bir akvaryum hacminiz var. Bence cüce amerikanlardan çok büyük amerikanları düşünmelisiniz. Ben de yıllardır her türlü balığı besledim ama büyük amerikanlardan aldığım hazı hiç birinde alamadım.

   Yavru olmasa da olur derseniz oscarları önerebilirim. Çok akıllı ve beslemesi çok zevkli bir balıktır.

   Yavrulasın istiyorsanız bildiğiniz gibi amerikanlar yavrularına bakarlar ama bir yere kadar :D. Erkek daha da erken pes eder. Bir yavru akvaryumunuz olmasında büyük fayda var.

   Green terrorleri de tavsiye ederim. Şu an akvaryumumdalar ve güzel balıklar. Çok kolay yavru alabiliyorsunuz. 2 dişi 1 erkek le 2 dişiden birden aynı anda yavru alabilirsiniz. Çok örneğini gördüm.

   Biraz sert isterseniz FlowerHornlar da çok güzel sert ve asil bir balık. Bir sorun olmazsa yakında onlardan da besleyeceğim. Ama üremede sorun çok olur. Dişiyi üreme haricinde akvaryumda tutmanız biraz zor olur.

Bence büyük amerikanlara bakın.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayzerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Denizli
Mesaj: 262
kayzerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 17:52
Sevgili hemşehrim incememet , öncelikle inşallah hakkında hayırlısı olur. Amerikanlar güzel balıklardır. Sen sanırım biraz sakinlik arıyorsun akvaryumunda. 3 farklı tür cüce amerikan akvaryumuna yakışacaktır. Rainbow , keyhole , 7bantlı ; bu üç türe bakmanı tavsiye ederim. Özellikle Rainbow'lar yavrularını yemiyorlar ne sebeple olursa olsun. Yavru alımı diğerlerine göre nispeten daha kolay bir tür. Bitkili bir akvaryum yaparsan çok rahat yavru alabilirsin. Onun dışında yazdığım türler canlı doğuranlarla dahi bakılabilecek kadar uysal ve sakin türlerdir. Her şeyden önce sağlıklı balıklar büyütmeni dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir