Tupac Amaru Shakur ve Bazı Şarkıları


SaulosiÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 564
SaulosiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 21:07
Dear Mama = [VID]http://www.youtube.com/watch?v=Mb1ZvUDvLDY[/VID]
Keap ya Head Up = [VID]http://www.youtube.com/watch?v=HfXwmDGJAB8&feature=related[/VID]
Changes = [VID]http://www.youtube.com/watch?v=eXvBjCO19QY&feature=relmfu[/VID]
Öldürüldükten 16 yıl sonra hologramı = [VID]http://www.youtube.com/watch?v=TGbrFmPBV0Y[/VID]



Tupac Amaru Shakur (d. 16 Haziran 1971 – ö. 13 Eylül 1996), ABD'li rap müzik sanatçısı, şair, senarist, aktör ve prodüktör. 2Pac, Pac ve Makaveli adlarıyla da bilinir.

2007 itibariyle Tupac Shakur, 75 milyon üzerinde albüm satmayı başarmış ve genç yaşta ölmesine rağmen bu başarıyı yakalayarak En Çok Satan Müzik Sanatçıları listesine girmeyi başarmıştır.Rolling Stone Dergisi tarafından Tüm Zamanların En Büyük 86. Sanatçısı seçilmiştir.Tupac'ın şarkılarının birçoğunun ana teması varoşlardaki şiddet ve zorluklar, ırkçılık, sosyal sorunlar ve Doğu Yakası - Batı Yakası kavgasında diğer rapçılarla yaşadığı sürtüşmelerdi.

7 Eylül 1996'da Las Vegas, Nevada'da 4 kez vuruldu. Hastaneye kaldırıldıktan 6 gün sonra solunum ve kalp yetmezliği tanısıyla öldü.

17 Yaşındayken Annesi hapise atılınca onu zor bir hayata başladı.Kısa sürede ünsahibi olan Tupac rap dünyasının lideriydi.Çıkardığı şarkılarda rapi kadın,kız,kumar konularından kurtarı başarmıştır.En iyi şarkısı olarak gösterilen 'Dear Mama'da annesine duyduğu sevgiyi anlatmaktadır.4 Kez vurulan tupac sonuncu vuruluşundan sonra Biggie'yi suçlamış ve dünya'nın en iyi diss'i olarak nitelendirilen 'Hit Em Up'u çıkardı.

Her zaman çelik yelekle dolaşan Tupac , çelik yelek giymediği bir günde arabasında  uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.Ölmeden önce çıkardığı Albüm : The Don Killuminati olup sadece 3 gün sonra öldürülmüştür.17 yaşında başlayıp 25 yaşında biten kariyerinde ırkçılığa , şiddete , zenginliğe ve illuminatiye karşı çıkmıştır.
Tarzı
Tupac'ın müziği ve felsefesi çoğu Amerikalı, Afrikalı-Amerikalı ve dünya vatandaşları (Kara Panter Grubu, Siyah milliyetçiliği, eşitlikçiler ve özgürlükçülerle birlikte özdeşleşmiştir. İlk albümü 2Pacalypse Now 'da sosyal sorunlar, eşitsizlik, açlık ve polis şiddeti üzerine müzik yapan Tupac, ikinci albümü olan Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. 'da da aynı tarza devam etti fakat "Keep Ya Head Up" gibi şarkılarda duygusal taraflarını da gösterdi. Bu albümden sonraki çıkan her albümde Tupac agresifliğini bir doz daha artırdı.

Sosyal eşitsizlik, kontrolsüz öfke, şefkat, umut ve eğlence gibi birbirinden tutarsız temalar üstüne oluşturulan 1995'teki albümü Me Against The World'ün ardından 1996'da albümü All Eyez On Me 'yi çıkardı. Bu albümdeki "Ambitionz Az A Ridah", "I Ain't Mad At Cha" "California Love", "Picture Me Rollin'", ve "Life Goes On" gibi şarkıların bulunduğu birçok şarkı klasik olarak kabul edildi. Bu albüm öncekilerden tamamen farklı bir tarza sahipti. Sosyal yönden sorunları aktaran şarkıların yanında çoğu şarkı parti müzikleri ve havalı olup, hayatın tadını çıkarma üzerine kuruluydu. Tupac hayli başarılı olan albümdeki tarzını "Hayatı kutlamak" olarak açıklamıştı.

Ailesi

Afeni Shakur (annesi): Tupac'ın annesi daha Tupac'a hamileyken Kara Panterler davası nedeniyle hapisteydi. Tupac'ın daha anne karnında başlayan hapishane ziyaretlerinin onun peşini yaşam boyu bırakmaması acı bir ironi olarak görülmektedir. Afeni'nin hapse girme nedeni ise bazı bankalara ve büyük mağazalara bomba koyduğu suçlamasıydı.

William Garland (biyolojik babası): Tupac biyolojik babasının ölmüş olduğunu bilerek büyüdü. Ancak 1994 yılında New York'ta uğradığı silahlı saldırının ardından hastaneye gelen ziyaretçilerden biri Tupac'a babası olduğunu söylediği zaman Tupac'ın hayatında yeni bir dönem başlamış oldu. William Garland da Tupac'ın çevresindeki birçok kişi gibi Kara Panterler'in bir üyesiydi.Tupac son yılında babasıyla görüşmüş olsa da gerçek babasını Mutulu Shakur olarak kabul ettiği bilinen bir gerçektir.

Mutulu Shakur (üvey babası): Afeni Shakur'un ikinci eşi. Tupac'ın gerçek babası kabul ettiği adam. 1981 yılında karıştığı iddia edilen üç ölümlü silahlı soygun suçundan hüküm giyerek cezaevine girdi ve hala daha orada. Tupac'ın ölümünden sonra dostlarıyla bir araya gelerek Dare To Struggle adlı bir anma albümü yayınlanmasına ön ayak oldu. Albüm ABD'de bulunan siyasi tutuklulara ithaf edilmişti.
7 Eylül 1996 tarihinde Tupac, Suge Knight ve Death Row grubu Las Vegas'ta bulunan MGM Grand Oteli'nde Mike Tyson - Bruce Seldon boks maçını izlemeye gittiler. Maçtan sonra grup, otelin lobisinde Crips çetesinden Orlando Anderson'u gördü. Çıkan kavgada Death Row grubu Orlando Anderson'u feci şekilde dövdü. Olaydan sonra Tupac ve Suge Knight eğlenmek için Club 662 isimli kulübe gitmek üzere hazırlandılar. Tupac, Suge Knight'ın sürdüğü BMW 750iL araçta ön koltukta oturuyordu ve arkalarında da arkadaşlarından ve korumalarından oluşan uzun bir konvoy vardı.


Eylül 1996 Silahlı Saldırısı ve Ölümü


Saat 23:15'te Suge Knight'ın aracı kırmızı ışıklarda duruken aracın sağından yaklaşan beyaz bir Cadillac Suge ve Tupac'ın yanında durdu ve arka koltukta oturan kimliği belirsiz biri tarafından mermi yağmuruna tutuldu. Tupac'a 4 adet mermi isabet etti. Mermilerin biri sağ akciğerine isabet etti. Suge Knight ise sadece başına aldığı sıyrıkla kurtuldu. Tupac derhal hastaneye kaldırıldı. Birçok ameliyata alındı. İç kanamayı durdurabilmek için doktorlar son çare olarak sağ akciğerini aldılar. Tupac'ın durumu kritikliğini sürdürdü ve yaşam destek ünitesine bağlandı.

6 gün süren mücadeleden sonra Tupac'ın vücudu pes etti ve 13 Eylül 1996 tarihinde saat 16:03'de hayata veda etti. Resmi ölüm sebebi olarak birden fazla kurşun yarasına bağlı solunum ve kalp yetmezliği açıklandı.Tupac'ın vücudu yakılarak küllerinin bir kısmı annesi tarafından Los Angeles'ın üzerine serpiştirildi, bir kısmı da grubu Outlawz'un üyeleri tarafından uyuşturucuya karıştırılarak çekildi.

Ölümünün sonrasında hakkında yüzlerce spekülasyon yapıldı. Hayranlarının çoğu onun ölmediğine inanmaktadır. Hakkında 7 Gün Teorisi (7 Day Theory) ortaya atıldı. Tabi bu efsaneyi çürütecek tezler de ileri sürüldü. "Öldü" denildikten sonra da albümleri çıkmaya devam etti. Ölümü konusunda hala delil yetersizliği ve şüpheler vardır. Bu kadar sene geçmesine rağmen suçlu veya suçlular bulunamamıştır. 1419oguzhan2012-09-10 21:08:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaboyÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 648
AquaboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 23:26
Aha bir tane daha benim kafadan çıktı..  Yalnız çok kez araştırmama rağmen bazı sitelerde ölmedi vs gibi şeylerde var vikipedi de ise ölüp ölmediği halen bilinmiyor diye yazılar yazıyor ki youtube'ta  Snoop dog- Dr.dre ve Tupac olmak ile birlikte 2002'de konser veriyorlardı hatta konserin arka sahnesinde kocaman 2002 yazıyordu..  

Tupac'ı severim ve tek geçerim.. Sevdiğim parçalarından bir kaç tanesi...

Kendisini 2004 yılında bu şarkısı ile tanımıştım..
Gangsta Party 

All Eyez On Me
Hail Mary 
Only God Judge Me
Life Goes On 
Ghetto Gospel
Me Against The World

Ayrıca paylaşım için teşekkürler genellikle Türkiye de fazla tanıyan kişi yok ne zaman tupac desem o kim diyorlar çevredekiler... Tanınacak bir kişi gerçekten...
Lake Tanganyika2012-09-10 23:31:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaulosiÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 564
SaulosiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 18:21
[QUOTE=Lake Tanganyika] Aha bir tane daha benim kafadan çıktı..  Yalnız çok kez araştırmama rağmen bazı sitelerde ölmedi vs gibi şeylerde var vikipedi de ise ölüp ölmediği halen bilinmiyor diye yazılar yazıyor ki youtube'ta  Snoop dog- Dr.dre ve Tupac olmak ile birlikte 2002'de konser veriyorlardı hatta konserin arka sahnesinde kocaman 2002 yazıyordu..  

Tupac'ı severim ve tek geçerim.. Sevdiğim parçalarından bir kaç tanesi...

Kendisini 2004 yılında bu şarkısı ile tanımıştım..
Gangsta Party 

All Eyez On Me
Hail Mary 
Only God Judge Me
Life Goes On 
Ghetto Gospel
Me Against The World

Ayrıca paylaşım için teşekkürler genellikle Türkiye de fazla tanıyan kişi yok ne zaman tupac desem o kim diyorlar çevredekiler... Tanınacak bir kişi gerçekten...
[/QUOTE]

Rap dünyasını ve gerçek dünyayı değiştiren bir insanı tanımamak gerçekten acı vericiymiş 1 yıl öncesine kadar. :)

Şu sözleri yazabilecek başka insan var mıdır acaba?(Türkçe çevirisi olduğundan bazı zıtlıklar olabilir.)


Dear mama

Seviliyorsun

[2Pac]
Ben gençken annem ve ben kavga ettik
On yedi yaşımda sokağa atıldım
O zamanlar yüzünü bir daha görebileceğimi düşünmezdim
Dünyadaki hiçbir kadın annemin yerini alamaz
Okuldan atıldım; ve eve gitmeye korkuyordum, salakmışım
Büyük çocuklarla kurallara uymazdık
Küçük kız kardeşimle gözyaşı döktüm
Yıllar sonra diğer çocuklardan daha fakirdik
Ve değişik babalarımız olsa da, aynı dram
İşler kötü gittiğinde annemizi suçlardık
Neden olduğum stresi hatırlıyom da, çok kötüydü
Cezaevi hücresinden anneme sarılıyordum
Ve ilk okulda cezaevini göreceğimi kim bilebilirdi
Bir gün de polisten kaçacağımı
Anne beni yakala, arka tarafıma bir tokat at
Ve krek bağımlısı olsan da, anne
Herzaman siyah kraliçeydin, anne
En sonunda anlıyorum
Bir kadın için adam yetiştirmek kolay değil
Her zaman çok çalışırdın
Sosyal yardımda yalnız fakir bir anne, nasıl başardın söyle bana
Senin hakkını ödeyemem
Ama planım sana anladığımı göstermek
Seviliyorsun

Koro:

Bayan...
Seni sevdiğimizi bilmiyor musun? Tatlı bayan
Sevgili anne
Senin üstünde kimse yok, tatlı bayan
Seviliyorsun
Seni sevdiğimizi bilmiyor musun?

[2Pac]
Şimdi kimse bize bunun adil olduğunu söyleyemez
Babamdan sevgi görmedim çünkü korkak yanımda değildi
Öldü ama ben ağlamadım, çünkü kızgınlığım,
Bir yabancıya üzülmeme izin vermiyordu
Ve bana ne kadar kalpsiz deselerde, şimdiye kadar hep
Bir baba arıyordum, o ölmüştü
Gangsterlerle takıldım, ve uyuşturucu satsalar da
Bir kardeş sevgisi gösterdiler
Taşındım ve zor günler geçirmeye başladım
Bana para lazımdı o yüzden uyuşturu satmaya başladım
Suçlu değilim çünkü, kokain satsam da
Posta kutuna para koymak güzel bir duygu
Kira günü geldiğinde kirayı ödemeyi seviyorum
Umarım sana gönderdiğim elmas kolyeyi almışsındır
Çünkü üzgün olduğumda hep yanımdaydın
Ve beni hiç yalnız bırakmadın çünkü beni sevdin
Ve senin işten geç geldiğini görebiliyordum
Bize sıcak bir tabak hazırlamak için mutfaktasın
Sana verilen hurdalarla uğraşıyorsun
Ve anne her Şükran Günü mucizeler yarattı
Ama şimdi yol taşlık diye, yalnızsın
İki kötü çocuğu kendi başına yetiştirmeye çalışıyorsun
Ve senin hakkını ödeyemem
Ama planım sana anladığımı göstermek
Seviliyorsun

[Koro]

[2Pac]
Biraz içki koyuyorum ve eskileri hatırlıyorum, çünkü sorun olduğunda
Her zaman anneme güvenebilirim
Ve ne zaman ümitsiz görünsem
Beni odağa geri getirebilen sözleri söylüyorsun
Çocukluğumda hastayken
Beni mutlu tutmak için yaptığın şeylerin sınırı yok
Ve tüm çocukluk hatıralarım
Benim için yaptığın güzel şeylerle dolu
Ve deli gibi davransam da
Beni yaptığın için Tanrıya teşekkür etmeliyim
Nasıl hissettiğimi anlatmak için kelime yok
Hiç sır tutmadın, hep dürüst kaldın
Beni yetiştirişini ve verdiğin tüm üstün sevgiyi takdir ediyorum
Keşke acıyı ortadan kaldırabilseydim
Ve geceyi atlatabilirsen seni daha parlak bir gün bekliyor
Dayanırsan herşey yoluna girecek
Hergün bir mücadele, hayatta kalmak lazım
Ve senin hakkını ödeyemem
Ama planım sana anladığımı göstermek
Seviliyorsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir