Tüberküloz Verem


sahra4509Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 41
sahra4509Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 10:52
Geçmiş olsun hobinin zorlukları bunlar . Aynı zorlukla gende mücadele etmiştim. Çok zor bir hastalık. Öncelikle hastalıklı balıkları akvaryumdan ayırman lazım bulaşıcı bir hastalık ben bu hastalığı araştırırken aynı düşüncelere kapılmıştım sizinle aynı şeyleri yaşadım bir çok şey denedim colout tablette tut bacto direct bactobur tablet furan veya daha piyasadaki diğer ilaçlar... önce şunu söyleyeyim daha bu hastalıktan hiç balık kurtaramadım. Hastalık ilerlemişse balık oluyor. Iç parazit sanırım enfeksiyon yaratıyor. Hayvani sinir sistemini omurgayı felç ediyor. Yamuluyor ve oluyor bir flagg ile cipro tedavisini denemedim o belki ise yarar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaristdrÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 24
akvaristdrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 11:49
Merhaba , akvaryum canlılarında görülen hastalıkları erken gözlemlersek kurtarma şansımız bir nevze olabiliyor fakat genelde kayıpla sonuçlanıyor.Bunun için özellikle yeni başlayan arkadaşları tecrübelerle vs. sağlıklı yönlendirerek canlıların hastalanmamalarını sağlamalıyız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LitaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2018
İl: Antalya
Mesaj: 4
LitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 20:49
Harika motivasyon.. Tamamdır aynen elimden geldiği kadar devam.

Bu işin en önemli tarafıda disiplin! Biraz ipin ucunu kaçırmaya gelmiyor. Çok büyük sorumluluklar bunlar.
Biraz duygusalsanız bu hobi yorar insanı.

Şimdilik gittiği yere kadar bakalım.

Tekrar çok teşekkür ederim. Gelişmeleri ve deneyimleri paylaşacağım.

Sağlıklı balıklar herkese.


[QUOTE=mesutok]Verem (tiberküloz) değil balıkların bence, sen böyle su değişimine devam et sık sık yeniden yara oluşmuşsa oraya başka bir balık saldırıda bulunmuş olabilir. Yahut bakteriler yarayı yeniden derinleştirmiş olabilir. Balığı eline alırsın orasının ıslaklığını pamukla alırsın, sonra parmağınla oraya sabah akşam eczanede satılan terramycın deri melhemi 3TL. ondan sürebilirsin. Yahut o balığı başka akvayuma ayırırsın, hava taşı çalıştırırsın sadece ve akvrayum suyunu Biyoteknik Mikofish ilacıyla açık sarı yaparsın o suda 3 gün su değişimi yapmadan yüzer. Böyle böyle geçene kadar ilaçlarsın geçer kanlı yaralarda bu tedavileri uygula korkma. Yahut yine balığı eline alırsın pamukla yara bölgenin önce ıslaklığını alırsın, sonra pamuğa bol mikofish damlatırsın o yara bölgeye süresin sabah akşam buda fadalı gelir kanlı yaralarda dış mantarlarda. Su değişimini bol yap korkma 3 güne bir bile yapabilirsin. Filtrelerinizi haftada bir gözden geçir bu aralar. Ve izle balıkların birbirlerine saldırıları varmı öldürcü ısırıcı saldırılar oluyormu. Bir balık bir balığı sürekli takip edip onun yara yerlerini kuyruğunu ısırıp koparmaya çalışıyormu.[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikmeraklisiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2016
İl: Izmir
Mesaj: 52
balikmeraklisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2018 09:42
Tüberkülozdan Korunma Yolları Nelerdir?

İnce hastalık diye de bilinen veremin eskiden adı bile insanı korkutmaya yetiyordu. Ancak günümüzde ilerleyen tıp sayesinde vereme yakalanma riski erken yaşlarda yapılan aşılar sayesinde oldukça düşürülmüştür. Çocuklara 2 aylıkken ve 7 yaşında verem aşısı uygulanmaktadır. Eğer çevresinde verem hastası olan biri varsa kişi hemen gerekli tedbirleri almalıdır.

İlk olarak bir hastaneye gidip gerekli tüm tetkikler yaptırılmalı ve gerekiyorsa hastalığın bulaşmaması için bir süre ilaç kullanılmalıdır. Bunların yanında diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi veremden korunmak için de beslenme ve yaşam kalitesine özen gösterilmelidir. Yeterli ve doğru beslenilmeli, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi madde bağımlılığından uzak durulmalıdır.

Tüberkülozun Tedavisi Nedir?

Öncelikle tüberkülozun çok ciddi seyreden ancak tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu söylemeliyiz. Hastalığın teşhisi konulduktan sonra tedaviye başlanmazsa hastanın hayatını kaybetmesine kadar giden tehlikeli sonuçlar doğabilmektedir. Ancak doktorunuzun uygulayacağı, yaklaşık 6 ay süren ilaç tedavisi sayesinde hastalıktan tamamen kurtulmak mümkündür.

Tedavi sırasında Rifampisin, Pirazinamid, Etambutol ve İzoniazid gibi antibiyotikler kullanılmaktadır. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendirici vitaminler de tedaviye dahil edilmektedir. Yaşanılan yerin hijyenik ve her daim temiz oluşu, sağlıklı beslenme gibi alışkanlıklar da hastalığın tekrar ortaya çıkmasına engel olacaktır.

[URL=https://bilgihanem.com/verem-tuberkuloz-nedir/]Alıntıdır[/URL]

Beğenenler: [T]72854,mesutok[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir