TROPHEUS'da PROBLEM


emreeeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 586
emreeeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 00:08
[QUOTE=metinemre]Gecmis olsun bence de cok buyuk bir ihtimalle bloat olmus, flagyl veya metronidazole ile hastaligin ilerleyen safhalarinda tedavi sansi azalmaktadir, internetten (amerika kaynakli sitelerden) aquarium products adli firmanin clout adli ilacindan getirtin bir sonraki sefere hazirlikli olursunuz, bloat`in en etkili tedavisi bu ilacla yapilmaktadir.
 
Tropheuslarda granul yemlere cok fazla guvenilmemelidir, pul yemler disindaki yemler her zaman siserek baligin bagirsaklarini tikayabilir, tavsiyem baliginiz ne boyda olursa olsun pul yem kullanin, granul yem kullanmak istiyorsaniz havanda ezerek verin.
Saygilarimla
[/QUOTE]

Arkadaşlar ,

Granugreen bulgur gibi bir yemdir.balık yemi direk yerse sindirim sisteminde şişecektir ve sıkıntıya yol açacaktır.

Granugreen kullanılmadan önce akvaryumunuzda küçük bir kapla biraz su alın ve içinde bekletin.Yaklaşık 5 katı oluyor.Bu işlemden sonra balıklarınıza verin.Hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız.

Ben senelerdir kullanıyorum ,hiçbir sorun yaşamadım.Bu yem gayet güzel bir yem,bu kullanımla tavsiye ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 01:15
Şu anda balığın durumu nasıl?
-Yem yiyor mu?
-Yemiyorsa bile yeme karşı ilgisi nasıl?Almaya çalışıyor veya ağzına alıp geri mi bırakıyor?
-Gruptan ayrı olarak mı takılıyor?
-Bu sıkıntı başka balıklarda da var mı?
-İlaç yada katkı maddesi kullandınız mı?
-Kullandığınız tüm yemlerin listesi nedir ne şekilde veririsiniz?
-Akvaryumunuzun ısısı nedir?
-Şu sıralar balıklarınızda korkuya neden olcak şeyler oldu mu oluyor mu?(göz önünde olması,düzensiz yanan ışıklar,varsa küçük çocukların sürekli akvaryumla uğraşması vb.)
Bu cevaplara göre bir tedavi yöntemi izleyebiliriz.
 
Bence balık yem yemiyorsa bloat olmuş ve iç organları su alarak şişmeye başlamış.Hastalık son safhasına doğru ilerliyor.Ancak ayrı bir tankta temiz ve dinlenmiş yararlı bakterisi olan suda bactopur direct kullanarak çok geç kalınmamışsa ve balığın direnci güçlüyse kurtulabilir.
Eğer yem yiyorsa sindirim sorunu olabilir ve su değerlerinin bozulmasından dolayı gözleri şişebilir.
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurkan76Çevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 562
gurkan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 22:59
Ömer Bey, ilginize  çok teşekkür ederim.Balığım dün gece eve gittiğimde ömüştü. Balıklarla şu sıralarda hiç ilgilenemiyorum.Evden sabah çıkıyorum gece yarısı dönüyorum.Durum böyle olunca balığın hastalandığını farketmem çok uzun sürdü. Son safhada bile (yani dün) hareketleri gayet normaldi. Yemler devamlı verdiğim yemler tetra phyll-sera flora-tropical süperforte-tropical vegetable. Granül olarak tropical süperforte- nls thera a+ ayrıca sera sipurilina tablet. Yemleme kışa göre daha az yapıyorum mecburen.  Yalnız şöyle bir durum var bu balık yeme en fazla saldıran balıktı. Acaba diyorum nls thera yı veya tropical süper forte granül den cok fazla yemesi böyle bir durumamı yol açtı? Yemlemede bir sıra izlemiyorum 8-9 çeşit yemden hangisi elime gelirse ondan veriyorum.Sadece nls thera a+ yı haftada bir kez veriyorum. 2.Aslında hareketlerinde de bir tuhaflık yoktu gruptan ayrı takılmak gibi.3. Bu sabah diğer balıkları yemledikten sonra izledim hepsi gayet sağlıklı ve yem yiyorlar.(hatta daha tanktan çıkaramadığım minik yavrular bile.) 4. Aslında genel olarak hiç ilaç kullanmıyorum. Sadece su değişimlerinde buffer - lake salt ve yine seachem in stability bakteri takviyesini kullanıyorum. Birde tabi 9w uv kullanıyorum. 5.Akvaryumun ısısı gündüzleri oldukça yüksek 29-30 civarı.     Umarım yemden kaynaklanan bir durumdur ; daha fazla kayıp olmaz.  Selamlar...   gurkan762009-07-06 23:01:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 00:35
Tekrar geçmiş olsun.
Anlattığınıza göre yemlerden de olduğunu sanmıyorum.Mesela thera A ben hergün veriyorum.Aylardır da kullandığım bir yem.Eğer su değişimlerini çok çok fazla oranda yapmıyorsanız stability kullanmanıza hiç gerek yok.Zaten balığın olduğu yerde bakteri her zaman olacaktır.
Bence sorunun sebebi balığın bir şeyden streslenmesinden kaynaklanıyor.Ama bu nedir bilgilerle ortaya çıkacak gibi bir durum değil.Heralde başında sizde yokken meydana gelen bir durumdur.
Hastalıkta tahmin ettiğim gibi son safhasında olan bir durummuş.
Tekrar geçmiş olsun inşallah bu son olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Buğra DolunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Isparta
Mesaj: 419
Buğra DolunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 12:42
Geçmiş olsun arkadaşım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAPEPHIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 311
HAPEPHIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 14:09
Gürkan bey balığınızı kaybetmenize üzüldüm, dediğim gibi hastalık ilerlemişti, diğer balıklarıda mümkün olduğunca gözlemlemeye çalışın onlarda belirtiler varsa onları ayırarak tedaviye başlayın!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir