Tropheus hakkında bilmek istediklerim.


EchoeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2005
İl: Bursa
Mesaj: 1829
EchoeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2008 00:14

Yavrular için endişe etmemiz çok normal ve insani bir duygu ancak söylediklerim düşüncelerim değil, gerçekler ve edinilmiş tecrübeler. Zaten dikkat ederseniz gerekli şartları oluşturduktan sonra (kayalandırma, vs..) ibaresini de ekledim tavsiyelerime.

Artemia'ya gelince; Bu hayvancıklar doğrudur bitkisel beslenen canlılar fakat, kendi doğalarında yosunların arasında da artemia büyüklüğündeki başka canlıları tüketebiliyorlar. Gelişimlerinde önemli besinlerdir bunlar. Benim tropheuslarım ilk geldiklerinde 1.5 cm kadardılar ve geldikleri ana kadar akvaryumum birkaç hafta boş kalmıştı. Bu arada kayaların üzerinde yosunlar ve o yosunların arasında değişik kurtçuklar türemişti. Hatta camlarda. Yavrular da gelir gelmez bu yosunlara ve o canlılara yumulmuştu. Çok kısa sürede geliştiler ve sağlık kazandılar. 1 yıldır herhangi bir hastalık veya kayıp yaşamadım. Bu sağlıklarını ve kondüsyonlarını belki de o canlılara ve yosunlara borçluyumdur. Zaten birçok tropheus-sever de yavrularına kısa bir süre artemia veriyorlar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMET EROLÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 81
AHMET EROLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2008 00:31

Mustafa beye katılıyorum, ve tropheus lar bıtkısel beslenıyorlar ,ben ıkolalarıma ve ılangılrıme, flora ve gıranur geeren bunların arasında hayvansal gıranurde var ,tabı 4 /1 dende cok az karısımla verıyorum, daha oncede erkeklerı ayırıp ,verecek yer bulamadım, lısede tanıdıgın kantındekı akvaryumuna attık, orada malavılerın arasında gormenız lazım malavılerden bıle daha ırıler, ayrıca yedıklerı yem kalıtesız dıp yemı ,bır sey olmadılar, bunu dogru bulmuyorum ve kımsenınde yapmasın dıyede anlatmadım, ben mecbur oldugum ıcın boyle bırsey yaptım, mecburdum 7 erkek nerde besleye bılırdım, yenıden soyluyorum, tropheuslar bıtkısel beslenır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir