Tropheus gövde ve anus bölmunde şişlik


Ramazan41-10Çevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 58
Ramazan41-10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 21:45

Fotoğraf:-

Canlıdaki Belirtiler:-


Akvaryum Kapasitesi (litre):700

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:-

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph-8.3 sıcaklık 27

Filitrasyon:suap

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:flagyl 3 tablet 3gun de

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Öncelikle selam.

Tropheus Red rainbow kolonisi aldım ve balıklardan birinde bir tuhaflık sezdim.
Dişi balığın karnında diğerlerine oranla buyuk bir şişlik oldunu görunce incelemeye başladým ve anus kısmında mercimekten daha buyuk bir şişlikğe rasladım şaşırdım.
Parizitden şupelendim flagyl denen ilacı uygulamak zorunda kaldım.
Balıkların bazılarında beyaz dıskıları gördum. 3 gun kulandım hepsinin dışkısı normale döndu. Şu an yemlemeye ara verdim 2 gundur yem vermiyorum.
Rahatsız olan balık eskisine nazaran hareketlendi ama karın bölgesindeki şişligin azalmasına ragmen normale dönmediğini fark ettim. Aynı şekilde anus kısmındaki şişliğin azaldığını ama tamammen yok olmadığını, gözlemliyorum hala.
Sorun ne olabilir ? Yardýmlarınız ,fikirleriniz ve önerileriniz bekliyorum acil.
Not:balıkları 10 gun oldu alalı. Talihsiz bir olay da yasadık balıkların biri poşete yumurtayı tukurunce diğer balıklardan biri yumurtaları yediğini görduk. Sorun burdan kaynaklanan birşey olabilirmi veya başka bir hasatalık olabilir mi?
Ramazan41-102011-01-29 00:41:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkantÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 06/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1624
BerkantÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 00:18
Sanırım doğru tetadavi uyguluyorsunuz ki aşama kaydetmişsiniz.Yumurta yemesinden kaynaklanan bir sorun olacağını sanmıyorum ama sorun yem olabilir.Bildiğiniz gibi tropheus balıklarında hazımsızlık şikayerleri çok oluyor.Eğer yemlemeye başlarsanız ilk başta sprilina ağırlıklı pul yemlerle başlayın sonra granüllü olanları kullanın ve etçil yemlerden uzak durun. Eğer balıkların gelişimine daha da destek vermek istiyorsanız etçil yemi 2 haftada bir, bir öğün olarak vermenizi öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bercesteÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2010
İl: Bursa
Mesaj: 936
bercesteÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 03:25

Arkadaşım geçmiş olsun.Benim anladığım kadarıyla senin balığın bloat olmuş. Ben sana tedavi olarak sera baktopur dayreki öneririm. Her 50 lt ye bir adet kullanıyorsun. Üçüncü günün sonunda yüzde elli su değişimi yapıyorsun.Eğer bu ilacı kullanacaksan akvaryuma bol hava vermen gerekiyor. Faydasını göreceksin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ramazan41-10Çevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 58
Ramazan41-10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 08:16
Slm arkadaşlar öncelikle flagyl denilen tabletle  3 gun eritip  yemledim. Balıgın rengi yerine geldi. 3 gun ara verip tekrar aynı işlemi yaptım balık birazdaha duzeldi. 1 hafta ara verdim şişlik baya hafilemiş anusteki şilikte azalmıştı. Lakin tam sonuca ulaşamamıştım. İlla clout yada baktabur kulanılması gerektini dusunurken tedavi yöntemini biraz degiştirdim. Flagyl  denilen tabletin piyasada serumuda var. Daha öncelerden discus tecrubelerimizden  aklımıza geldi . Balık yem tukurmeye başladıgını görmustuk. Bu serumu gectimiz cumartesi hemen temin etim (fiyatı tabletle aynıı)  30 mg enjektörle balıgın agzına yavaş yavaş 25 30 sn suresince başaltık.  3 4 saniye sonra balıgı akvaryuma saldık
 ve bu serumu her akşam suprilina yeme 30mg  ekeleyip  balıklara ana tankta veriyorum . Bizim hastamız yemi iştahla yiyiyor karında iyice duzeldi hafif anuste şişlik  var  akvaryumda artık göze carpmıyor . Onu ararken baya zorlanıyorum . tedaveyi kesemedim 3 gun daha sürdurup 1 hafta ara verip  3 gün daha önleyici olarak yemle verecegim 1 hafata baya uzun bir tedavi sureci. Diyer balıklarda bu surecten nasibini aldılar sanırım akvaryumda parazit denilen illet kalmadı  umarım bu bolat denilen hasatalık tekrarlamaz cok sinir bozucu yine bir gelişme olursa bu balıkla ilgili burda paylaşacagım ilginize teşekur ederim.
                    Herşey hobi için deneyimlerimizi paylasalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir