TROPHEUS AKVARYUMU


DR.TROPHEUSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 673
DR.TROPHEUSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 17:41
Valla bende doğada hayvanın etçilde beslenmediğine kim karar vermiş bilmiyorum benim hasta balığım ve ayrıca f0 geldiğinde 1 ay hiç bir şey yemeden yaşayan balıklarıma artemia verdiğimde nasıl yem yediğini anlatamam ben kesinlikle aşırıya kaçılmadığı sürece ayda bir verilmenin sakıncası olmadığı gibi faydası olduğunu düşünüyorum...Denemeyen arkadaşlar hiç çekinmesin üremeyide olumlu etkiliyor...Ben direk hasta balığımı artemia ile canlandırıdım halada veriyorum sık verilmesi belki sorun yaratır ama ayda bir bir öğün hatta 2-3 hafta bir hiç bir sakınca olmayacağına inanıyorum zaten bir kere verdiğinizde izlediğiniz manzara karşısında yok arkadaş bu balık etçil olmasın düşüncesine kapılabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaliloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 491
HaliloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 23:24
[QUOTE=wizzy]Peki tropheuslar kaç yıl yaşar ortalama ?

Konuyla alakasız bir soru oldu ama :)

[/QUOTE]
 
Alakasızlık değil de, çok forumun 4 sene sonra hortlamasına şaşırdım... Bu kadarı da oluyormuş demek ki.
Sorunuza vevap vereyim, Tropheuslar 5-8 yıl arası yaşarlar.


[QUOTE=][QUOTE=redrain][QUOTE=Hiko][QUOTE=Dr.Tropheus]Öncelikle akvaryum ölçüler çok iyi,fakat balık tropheus türleriniz ve sayısını yazmamışsınız.Isınızı 36 ya çektikten sonra yapılacak işlem 3-4 avuç iyotsuz kaya tuzu atarsanı ph derecesi biraz daha yükselecektir.Normal ph derecesi(8.5 - 9.4)olması idealdir,dolasıyla denge ve hastalıkta dayanıklılık artacaktır.Balıklarınız yetişkinseler haftada 1-2 kere artemia ve donmuş karidesi(ısındıktan sonra)vererek balıklarınızı kızıştırabilirsiniz(bu benim kullandığım kızıştırmadır,yinede siz bilirsiniz).[/QUOTE]
 
Necmi Bey, Tropheus gibi %100 otçul bir balığa Artemia ve Karides gibi yemlerin verilmesi taraftarı değilim. Balıklarınızın sağlığı açısından vermeyin derim. Etçil beslenme diyeti Tropheuslarda yumurta veriminin düşmesine neden oluyor.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyrorum Hikmet Bey'e.Artemya verilmesi çok yanlış.Yanlış bilgileride lütfen paylaşmayınız.
[/QUOTE]
 
İneğin et yemesi gibi bir olay
[/QUOTE]
İneğin önüne et koysan yemez; ama balık artemia ya hayır demiyorsa çok da katı olmamak gerekir diye düşünüyorum. Balığına artemia verip balığını öldüren ve bu ölümün artemiadan dolayı daha çabuk geldiğini kanıtlamış birisi var mı? Sen artemia veriyor musun derseniz, bugüne kadar hiç vermedim. Ama verildiğinde hayvan bunu yiyorsa; demek balık bundan zarar görmüyor.
 
Hayvanların içgüdüsel olarak kendi yararına olan hareketleri sergilediğini unutmayalım. Örnek olarak; köpekler karınları ağrıdığında karın ağrılarını gideren otları yerler... Balığın yeme saldırdığını dikkate alıp, aşırıya kaçmadan verilmesinde problem olmayacağını düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir