Tropheus Akvaryumlarında Bitki


TUNCAYKILICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 241
TUNCAYKILICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 20:08
    Bu konu uzun zamandan beri kafamı kurcaladığı için açıyorum.Tartışmaya ve fikir alış verişine ihtiyacım var. Gerek canlı doğuranlar olsun gerek Güney Amerika kökenli balıklar olan Diskus tetra vs türleri beslerken habitatları gereği biotop diye adlandırdığımız akvaryumları kurarken olmazsa olmazlar canlı bitkiler ağaç kökleri vs. nerdeyse herkesin akvaryumunda var.Bitkiler Anubias saz derken artık tanganika akvaryumlarına en başta tropheus akvaryumlarına bile girdiler.Başta suyun ph'ını düşürdükleri nitratı emdikleri için tercih sebebi olduklarını bu sebeple son zamanlarda birçok kişi sumplarında bile bitkiler ekliyor.
Benim merak ettiğim konu şu bitkiler gündüzleri karbondioksit alıp oksijen vererek akvaryumun doğal döngüsüne ve balıklara faydalı olurken gece bu işlemin tersini yapmıyorlar  mı? Soru iki sudaki karbondioksit oranında ph'ı düşürmüyor mu?Bende bir tropheus sevdalısı olarak akvaryumuma korkmadan bitki ekleyebilir miyim karbondioksit oranına bağlı olarak ph dalgalanmaları balıkların üzerinde ne gibi bir etkisi olur bunun balıkların doğal ortamlarında olmadı halde forumdaki bir çok tropheus besleyen üstsad diyebileceğimiz kişilere sormak istiyorum
TUNCAYKILIC2010-08-13 04:11:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1506
CmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2010 13:28
Bitki sayısı fazla olmadığı sürece bir şey olmaz.Ancak bitkiler karbondioksit veriyorsa filtrede oksijen veriyor.Yani pek bir şey değişmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir