Tropheus İlangi yellow real


furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 19:43
Senelerden beri bazı kişilerin balıkları zaten yellow du. Pek  çok kimsede turuncu vardı.Şahsen yavru ilangi alırken araştırma yaptım .MEtin Bey in ilangileri turuncu değil sarı olduğu için ondan satın aldım.Bu  real yellow takısı '' malumun ilanı '' oldu.Basit bir durum yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CharyÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 111
CharyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 19:47
[QUOTE=furrion]Senelerden beri bazı kişilerin balıkları zaten yellow du. Pek  çok kimsede turuncu vardı.Şahsen yavru ilangi alırken araştırma yaptım .MEtin Bey in ilangileri turuncu değil sarı olduğu için ondan satın aldım.Bu  real yellow takısı '' malumun ilanı '' oldu.Basit bir durum yani.[/QUOTE]

Ben de Metin beyin balıklarını görüp ondan yavru aldım. Videosunu da ekliyorum İlangi aşağıdaki gibidir 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=LWn3entIBFY[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 21:06
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR] Peki Mustafa Tropheuslar içinde sadece İlangidemi bu takılar var?Neden Kasakaleweye,kasangaya,bembaya,kirizaya vs bu takılar takılmıyor?Sebebini söyliyim İlangi taa en başından beri suistimale açık bir türde ondan ve öylede oldu.Karideslerdekilerle bu durumun uzaktan yakından alakası yoktur,bunu sende çok iyi biliyorsun.Durum şundan ibaret desen eyvallah;Piyasaya İlangi diye aslında chilanga denen bir tür sokulduğu için türünün özelliklerini yansıtan İlangilere bu takı takılıyor.Ama hata yine bizde o zaman o balıkların ithalatları yapılmasaydı Duboiside olduğu gibi bulunamıyor denseydi,bunun yerine o ilangi olmayan balıklar getirildi ve şimdide Real(gerçek) eki eklenme mecburiyetinde kalındı.Olayın özü budur bence,ne dersin?

NOT:kimse hedef alınarak yazılmamıştır,bu hobideki hataların tümü biz hobicilere aittir,arz-talep ilişkisidir.Saygılarımla....
[/QUOTE]


Az bi kısmına katılıyorum ama çoğu kısmına katılmıyorum, kasakalawe zaten kasakalawedir, 1000 tane kasakalawe gelse 999u iyidir, en standart balıktır seçmeye bile gerek yok. Bemba ve kasanga da hakeza öyle, ilangi dediğin zaman iş başka. Afrika ithalatında 1000 tane blaık gelir her tondan ilangimsi balık vardır. En sarısından 1 sınıf ilangide vardır, bordo yüzgeçli cilanga da, yoksa önceden gelen balıkların hepsi cilangadır dersen yanılırsın. Burdaki real eki balığın seçme olduğunu belirtir. 

Alman firmaları bu iyi tonda renkte balıkları seçer fiyatını 2 kat yazar geçer. Sonuna da real koyar. Birebir kristal karidesle aynı durumdur, aynı stratejinin alasının dik örneğidir, kalitesine göre fiyatlandırma var başka bişey değil.

İlangi populasyonu saf olmadığı için böyle bir ticari adlandırmaya ihtiyaç vardır. Olmasaydı başta Airfish gibi büyük alman firmaları yazmazdı. Adam real diye iyisini belirtmiş sen iyisi dersin, adam kötüsüne bi ek getirmez, ben patates derim anladın sen onu


Führer2012-11-28 21:17:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 21:22
Sonuç olarak ticari bir amaçla sonuna real eki almıştır insanların kafası karışıyor böyle olunca da yanılıyor muyum arkadaşlar ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 21:26
[QUOTE=ömer_] [QUOTE=Führer] [QUOTE=ebubekiratar]Führer Mustafa kardeşim boşa dil dökme. Sende, bende diamond akvaryuma gidip 2 ilangi arasındaki açıkara farkları gördüğümüz için konuyu hemen idrak edebiliyoruz. Fakat burdan Almanya ve Afrika ithalatçılarını tek tek gezmeden kulaktan duyma sözlerle yorum yapıldığı için inanılması zor geliyor. Yoksa 12 cm lik İlangi 130 TL  - 12cm lik İlangi Real 230 TL. ancak canlı gözle balıkları gördüklerinde inanırlar bariz kalite farkını. İşin özü para tuzağı yada ticari ad değil o REAL eki.
Saygılarımla,
[/QUOTE]

Ebubekir bey merhaba, ben önceden de F0 ilangi besliyordum, Ancak içinde bazı balıklar bu şekile sarıydı ama çoğu bu performanstan uzaktı. Balıklarımı sattıktan sonra 5-6 tür değişitrdim hiç birnde ilangiden aldığım zevki alamadığımı farkedince, Metin abinin balıklarının da payı var tabiki, tekrar ilangi beslemeye karar verdim.

Bu arada geçen sürede yaklaşık 8 9 ay gibi, gelen balıkları kimin nasıl balık sattığını herşeyi çok iyi gözlemledim. İşin açıkcası hiçbir f0 blaıkla ilangiyi kıyaslama yapamam, bu kadar el altlarından üretimhanelerden özel fiyatlara satılan başka bir f0 yoktur. Dönen pazarlıkları buralarda anlatmak istemem.

Kendimde çok sefer hobici arkadaşlara balık seçmişliğim vardır halen daha çoğu arkadaşım neyi nerden alacağını danışır, o yüzden neyin ne olduğunun farkındayım. Balığı internetten fiyat listelerinde gezip yargılamaktansa gözünün önünde avcunun içinde görmek lazım. Ayrıca o balıklardan benim evimde de bir koloni var.

Bunun bu şekilde satılmasını kristal karides satanların kaliteye göre fiyat koymasına benzetebiliriz, 3-4 derece kristal karides varki 3-4 derece fiyat var, demekki 3-4 kalite ilangi varki 3-4 derece fiyat var, şimdi "SS grade karides bence para tuzğı" dersem komik olur.
[/QUOTE]
Mustafa Bey
Kırmızı ile belirttiğim yazınızdan benim anladığım F1 balıklar F0 olarak satılıyor bazı kişilerce ... Doğru mudur?
Dönen pazarlıkları birşeyleri bildiğinizi ima ediyorsunuz.Peki neden bunları ifşa edip bu hobideki arkadaşlara yardımcı olmuyorsunuz ?
Açıkçası birşeyler bilipte bunu paylaşmamak bence samimiyetten uzaktır.
 
Saygılar..
[/QUOTE]

Ömerbey öncelikle işi samimiyet sorgusu haline getirmezsek sevirim, zira kimsenin kimsenin samimiyetini sorgulacak hali yok.  Benim kimsenin ticaretini ifşa etmeye niyeitim yok, zira her doğru her yerde söylenmez. Herkes  Tanganika Cafer veya Diamond yellow diye duble fiyat isteyince kazıkçı ilan edilmesine kızıyorum, sanki faturasını keserken yanındaymış adamın kaç paradan aldığını bilirmiş gibi," ama bilmem nerde 8-12 130" liraaa diyenlere kızıyorum. Emin olon o bilmem nere dediğinizin hiç kimse 10-14cm XL sarı ilangisini o paralara vermez.


[QUOTE=lastmadness]Sonuç olarak ticari bir amaçla sonuna real eki almıştır insanların kafası karışıyor böyle olunca da yanılıyor muyum arkadaşlar ? [/QUOTE]

Bende onu diyorum kafan karışmasın liste başında blaık bakma git gözünle gör diye. İstanbulda oturuyosun, halen listelere bakıp kafan karışıyo.


Real demek atla deve demek değil adam gerçek ilangi  olduğunu orjinal ilangi olduğunu belirtiyor, diyelim firma bütün ilangiler aynı adla satsın, turuncu kırmızı balıkla, sarı balığı nasıl belirtsin, sipariş nasıl verilsin.
Führer2012-11-28 21:34:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 22:38
İlangi konusu sadece burada değil, yurt dışında da oldukça tartışılıyor. Burada bilimesi gereken bir kaç nokta var.
İlk olarak hep duyduğumuz ve söylenen şey; İlangi'nin diğer türler kadar fazla çıkmadığı ve her yerde "Acaba tükendi mi?" tartışmalarının yapıldığı.
Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da yapılan tanıtımları incelediğimizde; bizim beğenmediğimiz örneklerinin de bolca tanıtıldığını görüyoruz. Yani yıllardır bu balıklar, dünyanın her yerine İlangi olarak satılıyor.
Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de haklı olarak bu türün eski ve yeni örnekleri sorgulama konusu olunca, işin kaynağı olan toplayıcı firmalarda da bu balıklar kıymete bindi.
Önceden topluca gelen balıklar içinden seçilerek güzel koloniler yapılıyor, bu balıklar Mustafa'nın da belirttiği gibi hobici piyasasında uçuk rakamlara satılıyordu. 
Şimdi ithalatçılarımız da hobicilerin taleplerine binaen seçme balıklar isteyince, bu elemeyi ihracatçı firmalar yapar oldu. Aynı yerden aynı balıkları toplayıp, kaynağında eleme yapıyorlar ve bizim firmalarımızdan daha fazla fiyat istiyorlar.
Firmalarımız da talebe binaen, daha yüksek maliyetlerle bu balıkları bizlere getiriyor. 
Aslında burada düzenbazlık, fırsatçılık, vb. olumsuz bir durum göremiyorum.
Pazarda bile "Elma-Elma Real" diye satılmasa da, ucuza alırsak adamın verdiğine razı oluyoruz. İyisini istersek de ona göre para veriyoruz.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 22:56
Mustafam bende iyi balığın iyi para edeceğini gayet iyi biliyorum,takıldığım nokta sonundaki ektedir,ben Real'e nihayi tüketicinin karar vermesi taraftarıyım yani hobicinin, ithalatı yapan tüm firmalardada dost ve arkadaslarım var,hepsinide sever sayarım ama naçizane düşüncemde değişiklik olmayacak zira insanın doğrusu birdir :) GÖKHAN ÖZDEMİR2012-11-29 10:11:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 23:11
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Mustafam bende iyi balığın iyi para edeceğini gayet iyi biliyorum,takıldığım nokta sonundaki ektedir,ben Real'e nihayi tüketicinin karar vermesi taraftarıyım yani hobisinin, ithalatı yapan tüm firmalardada dost ve arkadaslarım var,hepsinide sever sayarım ama naçizane düşüncemde değişiklik olmayacak zira insanın doğrusu birdir :)[/QUOTE]

Abi ben hiç bir firmaya bişey demiyorum nekadar güzel firmalar arttıkça kalite devamlı artıı, hepsine nekadar teşekkür etsek az. Birkaç firma daha olsa eminim kalite daha da artacak. Ben ide biliyorsun İstanbulda irtibatta olmadığım tropheus ithaltçısı yok gibi.
Führer2012-11-28 23:21:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 23:19
İlk mesajımda zaten firmalara lafım olmadığını altını çizerek belirttim,tabiki iyiki varlarda bu güzel turlere kolaylıkla ulaşıyoruz,orda hemfikiriz yani ;) Senide çok iyi biliyorum bırak ithalatçıları girmediğin delik yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 07:17
Benimde ne firmalara nede kaliteli balığın pahalıya satılmasına lafım var sadece  gökhan bey gibi sonuna sonradan eklenen ekleredir lafım onun harici burda yazılan herseye takılıyorum cunku hepinizin bu işi cok iyi yapan araştıran habiciler oldugunuzu biliyorum ... saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir