Tropeus İkola


cagatayardaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 35
cagatayardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2016 18:11
Merhaba, elimde 3 adet ikola var fakat cinsiyet ayrımı yapamıyorum sorum şu ; 1 i kesin erkek titremelerden anlıyorum diğer 2 sine sürekli titreme hareketleri sergiliyor bu olabilir mi yoksa sadece dişi balıklara mı yaparlar bu hareketi bu arada balıklar en az 12 cm damızlık boydalar yani hiç bir çiklette erkek balığa başka bir erkek titreşimi görmedim daha önce bilen besleyen birileri var ise yardımcı olabilir mi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cilamureÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2009
İl: Trabzon
Mesaj: 882
cilamureÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2016 03:46
Titreme olayı biraz göreceli , erkek olma ihtimali var pekâlâ ; fakat bazı dişiler yanlarındaki diger balıklara üstünlük maksatlı da titreme yapıyor. Kesin teşhis için anüs vent resimleri paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

Teşekkür Edenler: [T]174284,cagatayarda[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2016 04:33
[QUOTE=cagatayarda] Merhaba, elimde 3 adet ikola var fakat cinsiyet ayrımı yapamıyorum sorum şu ; 1 i kesin erkek titremelerden anlıyorum diğer 2 sine sürekli titreme hareketleri sergiliyor bu olabilir mi yoksa sadece dişi balıklara mı yaparlar bu hareketi bu arada balıklar en az 12 cm damızlık boydalar yani hiç bir çiklette erkek balığa başka bir erkek titreşimi görmedim daha önce bilen besleyen birileri var ise yardımcı olabilir mi. [/QUOTE]

[B]Cinsiyet ayrımı yapmak kolay da size 3 ikolayı kim verdi çok merak ettim!.. Diyelim ki 1e 2d olsun. Sağlıklı yaşayabileceklerini mi sanıyorsunuz?
Bu kez erkek sürekli dişileri çiftleşmeye zorlayacak, çiftleşme gerçekleşse bile erkeğin tekrar çiftleşmeye zorlamasından yumurtaları ya tükürecekler ya da yutacaklar. Sürekli çiftleşmeye zorlanmaktan stres oluşacak. Bir şekilde hastalık başlayıp önce dişilerinizden birini kaybedeceksiniz. Diğer dişi tek kalınca aynı akibeti o da yaşayacak. Doğal olarak erkek de tek başına yaşayamayacak ve balıklarınızın tamamını uzun süre geçmeden kaybedeceksiniz!..
Tropheuslarda koloni 1e ve en az 4-5 dişi şeklinde bireylerden kurulur ki yılların verdiği tecrübeyle bu oranın da yetersiz olduğunu her zaman her ortamda rahatlıkla söylüyorum. Bana göre oran 1e 8-9d şeklinde olmalı. Tropheuslar kalabalık koloni canlılarıdır!.. Üzgünüm ama sonun başlangıcındasınız!.. Ya koloninizi söylediğim sayılara yükseltmeye çalışın ya da elinizdeki üç balığı da ikola kolonisi olan birine verin.[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagatayardaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 35
cagatayardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2016 17:13
Tavsiyeleriniz icin tesekkurler fakat. Olayi bilmeden etmeden kör cahil bir akvarist degilim 9 senedir. Besliyorum tropeus bir abimden akvaryum patladigi icin bana verildi gerisi kaybedildi. Bende keske yunus ile takas edebilecegim birisi olsa da versem herkesin isi gorulse. Beslemek degil amacim. Cok sukur bu zamana kadar da bir katliam Seklinde balik kaybim olmadi. Firsat buldugum an anus vent fotolarini da paylasicagim tekrardan tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir