TİTREME


AKİRAÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 5
AKİRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 23:01
110 litre akvaryumda Portakal çiklet besliyorum. Akvaryumumda toprak kaya vs bulunmamaktadır. Biyolojik sünger filtre kullanıyorum. 1 erkek 6 dişi var. Yada öyle olduğunu düşünüyorum.

Sorunum söyle; balıklarım genelde akvaryumum bir köşesinde toplanıyorlar. Sonra birden silkinerek hızlıca akvaryumun diğer köşesine gidiyorlar. Bazen olduğu yerde titriyorlar daha doğrusu silkeleniyorlar. Hatta bazıları vücudunun sağ tarafına pes pese dönüyorlar. Sanki bir şeylerden kurtulmak istercesine..

Cok uzmanlığım yok fakat çiftleşme isteği titremelerine benzetemedim.
Sizce bunun sebebi nedir? kurtulmak için ne yapmalıyım? Eğer bir sorun var ise bir daha karşılaşmamak için ne yapmalıyım? Yanıtlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OBABAÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 494
OBABAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 23:07
Balıkların strese girmişler keşke akvaryumunun fotoğrafı olsaydı , tabana kum koyabilirsin ve akvaryumu taşlardan mağaralar oluşturacak şekilde dizayn edebilirsin sitede malawi akvaryumlarıyla ilgili bir sürü güzel örnek var siteden biraz araştırabilirsin . Akvaryumuna güzel bir dış filtre edinirsen balıklarındaki sorunlarından kurtulacağını düşünüyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egouardÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1213
egouardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 00:00
Stresste olabilir.Bendede oluyor.Bi yaklaşıyorum son derece hızla bi koşeden oteki koşeye giidyorlar.Ancak sonra hemen geliyorlar karşıma izlemeye :) Ayrıca renklerden korkuyolar herhalde mavi bişi tutuyorum kaçışıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir