The Green Machine - 300 Lt - Discus'lar Geldi


Am@deusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 470
Am@deusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 01:39
Atakan bugün sizden biraz bahsetti umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Filtre ve lamba seçimleri güzel aynı serileri bende kullanıyorum. ilk zamanlarda vıv seti ile başlamayın toprak amonyak salınımı yapacağı için setiniz çok kirlenecek ilerki zamanlarda takarsınız. Hızlı gelişen bitkilerdeki sorun zamanla tabanı doldurması, sökerken sıkıntı yaşayabilirsiniz testlerle kontrollü şekilde gitmemiz daha isabet olur. İlk canlı konusunda suya hassas karides ailesi ile başlamayın. plati tavsiye ederim, bu balığın kendisi döngü ada ve tropıca döngüye bu canlı ile başlıyor. Tekrar kolaylıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpecialistÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 80
SpecialistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 10:13
Gerçekten çok araştırılıp başlanmış inşallah emekler boşa gitmez istediğiniz finale kavuşursunuz. Takip etmesi zevkli bir konu olacak (:

Atakandan bir paket de ben almıştım aynı topraktan karides için bana da bahsetmişti bu alışverişten (:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 10:14
[QUOTE=Selanikli]Ben dis filtrenin inlet kismina, Bauhaus'tan aldigim musluklu uclu hortum konektoru taktim. Su gelis hortumunu aradan kestim, konektorun iki ucunu hortumun kesik iki ucuna taktim, bosta kalan diger uca da ucu bosta bir hortum taktim (60-70cm gibi). Dis filtreye giden muslugu kapatip, ucu bosta olan hortuma bagli muslugu acinca kovaya su cekimi yapiyorum. Sonra, damacana suyu yere koyup icine az ince kovada olan hortum ucunu koyuyorum. Bu sefer akvaryumdan konektore gelen muslugu kapatip, konektorle filtre arasindaki muslugu aciyorum, hortum damacanadaki suyu cekip filtreden akvaryuma veriyor. Su degisimini bu sekilde son derece zahmetsizce ve ekstra kafa motoru kullanmadan yapiyorum, Akinti motoru oldugu icin dip cekimi zaten yapmiyorum.

Su olarak osmos kullaniyorum. Evde 3 damacana var, biri icme suyu icin, ikisini su degisimleri icin kullaniyorum.

Karisik mi oldu biraz?[/QUOTE]

Super sistem olmuş. Bende filtre ile su değişimi yapıyorum diye kendimi adamdan sayıyordum =)
Benim en büyük sıkıntım evdeki 3 yaşındaki ufaklık, çok rahat olamıyorum, hele damacana seti kurarsam kesin isyan başlar hanımda. O yüzden direk çeşmeden bu işlemi yaparım diye planladım, fakat dinlenmemiş su gerçekten sıkıntı, geçmişte de o kadar dinlendirdiğim halde bir kardinal sürüsünü kaybettiğim için açıkçası tırsıyorum.

Fakat kurduğunuz sistem gerçek güzel.

[QUOTE=Am@deus]Atakan bugün sizden biraz bahsetti umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Filtre ve lamba seçimleri güzel aynı serileri bende kullanıyorum. ilk zamanlarda vıv seti ile başlamayın toprak amonyak salınımı yapacağı için setiniz çok kirlenecek ilerki zamanlarda takarsınız. Hızlı gelişen bitkilerdeki sorun zamanla tabanı doldurması, sökerken sıkıntı yaşayabilirsiniz testlerle kontrollü şekilde gitmemiz daha isabet olur. İlk canlı konusunda suya hassas karides ailesi ile başlamayın. plati tavsiye ederim, bu balığın kendisi döngü ada ve tropıca döngüye bu canlı ile başlıyor. Tekrar kolaylıklar dilerim.[/QUOTE]

Teşekkürler değerli bilgiler için, dediğiniz gibi başlangıçta VIVler ile sıkıntı olabileceği söyleniyor, sanırım düzen oturana kadar normal ekipman ile devam ederim. Benim asıl merak ettiğim ADA'nın kendi kurulumlarında şeffaf borular kullanması. Yani Lily Pipe'lar okey, üzerine adam bir de filtre hortumlarını bile şeffaf yapıyor. Japonya'daki galeriden bahsediyorum, hani şov amaçlıdır desek, ilk kurulduğunda göstermelik yapmışlardır diyebiliriz ama burası hergün insanların ziyaret ettiği bir alan ve o yüzden de sabit düzenekler bu şekilde; bu adamlar bu temizliği nasıl sağlıyorlar çok merak ediyorum. Bende biraz araştırdım, Bauhaus'a yada işte nalbura gidip şeffaf hortumlardan alıp takmak istiyorum ama herkesin tepkisi "onu temiz tutamazsın, sürekli temizlemen gerekir" oluyor.

Ya ADA galeride bir ekip var ve sürekli bu boruları temizliyor yada yine kullandıkları ilaçlar ile bunu sağlıyorlar.

Acaba fikri olan var mı bu konuda?[EDIT]senopita,2015-10-08 10:22:30[/EDIT]

[QUOTE=Specialist]Gerçekten çok araştırılıp başlanmış inşallah emekler boşa gitmez istediğiniz finale kavuşursunuz. Takip etmesi zevkli bir konu olacak (:

Atakandan bir paket de ben almıştım aynı topraktan karides için bana da bahsetmişti bu alışverişten (:[/QUOTE]
Teşekküler,

Evet elindeki bütün toprağı almaya kalktım Atakan'ın =)
Fakat sanırım 2 paket fazla almışım, artık gidip başka şeylerle takas edeceğim, sağ olsun Atakan çok yardımcı oldu, ilk akvaryum'da da aynı desteği verdiler. Buradaki en önemli konu size en pahalısını satmaya çalışmayan içten dürüst insanlar olmaları, UV konusunda yine gidip Eheim'lara bulaşıyorum, ama "abi gerek yok, Jebo'da işini görür" diyebiliyorlar. Bence bu çok önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpecialistÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 80
SpecialistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 10:45
Aynen o konuda ben de katılıyorum çok dürüst bir esnaf kasada bire bir şahit olduğum olay, müşteri yem almaya çalışıyor küçük bir ambalaj zorla kovadan bölünen açık paketi verdi adama belkide beşte bir fiyatına.

Şeffaf boru olayı için de söyleyebileceğim herhangi bir kimyasal ile ilgili fikrim yok ama ben de lily pipe lar ile şeffaf boru kullanıyorum boru harbisi de var elimde üşenilmezde haftalık su değişiminde ya da üşenilirse ayda bir 2 dakikada harbi ile çok kolay temizleniyor.

Beğenenler: [T]176226,Selanikli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MetastazÇevrim Dışı

[B]11621,2[/B]
Kayıt: 08/01/2014
İl: Kirklareli
Mesaj: 189
MetastazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 11:00
Malzemelerin kalitesi ortada inşllah alacağınız sonuşta ümit ettiğiniz gibi kaliteli ve güzel olur.Su değişimişi konusu ana konulardan birtanesi benımde eski tankım 130 litre civarıydı.Tankın arka tarafında kalan bosluga 70 litrelik bir çöp kovası yerlestırmıstım. (20 metre bahce hortumu) Kullanmadıgım bır ıc filtre yardımıyla filtrenın cıkısına hortumu bağlayıp dırek musluga boşaltıyordum. Arkada bekleyen dınlemıs suyuda aynı iç filtre ıle tanka gönderiyordum + bir gece öncesinden ısıtıcı bağladıgım dınlenmıs suyun ısısınıda tankla eşitliyordum + ph minus le suyun ph'da aynı seviyeye çekip aynı iç filtreyı kovanın içine salıp yattığım yerden suyun değişimini izliyordum[:D] Umarım bir ışık yanar kafanızda[;)] Tankın arkasında böyle bir yeriniz varsa dinlenmiş suyunu olması açısından paylaştım. Kolay gelsin[EDIT]Sarslanpay,2015-10-08 11:01:39[/EDIT]

Beğenenler: [T]176226,Selanikli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Am@deusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 470
Am@deusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 15:00
Doğru ada galeride ekipler var. Mesela bu zamana kadar benim sayabildğim. Sera, Teknik ekip, İki asistan (sadece biri bitki ekimi yapıyor) Laboratuvar gibi iş bölümleri var akvaryum kurulumları ve belgeselden çıkardığım bu ekiplerin kurulumlarda bir araya gelerek yükü hafifletmesi. Ayrıca IAPLC yarışmalarını dikkatli takip ederseniz japonca çeviri ve sunum gibi faaliyetlere katıldıklarınıda görürsünüz.

Viv temizlemek için temizlik takımını almanız lazım. Bir miktar excel ile boruların zor yerlerine ulaşabilirsiniz tabi excel'i fırçanıza sürmeniz lazım. Şahsen borularda jbl cleany kullanıyordum ama cam yüzey'i çizebilir. Bir müddet sonra sıkılıp vıv'i kendi haline bırakacağınıza eminim :) Bauhausda akrilik hortumlar yumaşak ve sert olarak var bende ordan almıştım.

,

Beğenenler: [T]176226,Selanikli[/T][T]111535,nasreddin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 15:38
Öncelikle kurulum hayırlı olsun.Oldukça kaliteli ekipman kullanmışsınız,söylenecek her şeyi arkadaşlar söylemiş zaten gerisi zamana kalıyor tekrar tebrik eder,keyifli hobiler dilerim.

Saygılarımla
CEM KIRCALI
www.aquack.net

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelanikliÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]11781,2[/B]
Kayıt: 21/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 652
SelanikliÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2015 15:53
Turgut Bey, buradaki bazi esnaflar bizim kardesimiz, tabi ki isteriz onlar is yapsinlar ama, ozellikle cam ekipman fiyatlari malum. Buradan hic almayin, tesebbus bile etmeyin derim. Ben yeni tank icin sunlari aldim, fiyatlar bence cok uygun ve cok şıklar.

Temizlik icin sahane:
[URL]http://www.ebay.com/itm/321190368451?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/URL]

Lily Pipe takimi, dev gibiler ve fiyat Turkiye'ye gore cok uygun:
[URL]http://www.ebay.com/itm/221501658058?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=520357153520&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/URL]

Buradaki plastik dandik ista difuzor fiyatina neredeyse yakin:
[URL]http://www.ebay.com/itm/221738277324?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=520580925890&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/URL]

Kendi tankimda gorunus soyle:
[IMG]http://s22.postimg.org/6tyslp4n5/image.jpg[/IMG]

Bunlar o meshur markalarin fasonlari... Uzerlerinde marka olsa bunlarin da fiyatlari yine birkacyuz dolar olacak yurtdisinda bile. Neticede cam ayni cam ama uzerinde ADA yazinca 20$'lik cam difuzor oluyor sana 120$...

Bu arada hortumlarim da seffaf ve evet maalesef kirleniyorlar ve kirlenmemeleri icin yapilabilecek hicbirsey yok. Eminim, Amano'nun tesislerinde, o asker disiplini altindaki gariban cocuklardan olusan bir ekip, duzenli olarak boru temizligi yapiyordur.

Su degisimi icin damacana sistemi yapmadim bu arada. Degistirecegim zaman tankin yanina koyup, sonra boslari yine goturuyorum. Yoksa bizim patron da bana musaade etmez diger sekilde :)

Ha bu arada, UV hakkinda, Eheim falan illa ki cok kaliteli ama neticede hepsinin sistemi ayni. icindeki lamba ayni UV lamba, uzerinden su geciyor... Ben Ozelyem'den Jebo 11w aldim (en iyi fiyat oradaydi), 3'er gunde iki akvaryumumu da cam gibi yapti. Simdi zamanlayiciya bagladim, haftada 3 gun calisip duruyor. Tavsiye ederim, monoblok plastikten, su falan kacirmayacak sekilde gayet saglam bir urun. Aralarindaki 3-4 kat fiyat farkini yaratan nedir onu hic anlamadim. Neticede dolabin icine, gorunmeyecek bir yere bir kez takacaksiniz.[EDIT]Selanikli,2015-10-08 16:06:28[/EDIT]

Beğenenler: [T]154882,soner-can[/T][T]111535,nasreddin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasreddinÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 254
nasreddinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2015 18:27
Oy oy oy... Süper bir kurulum macerası. Bunun yanında arkadaşların ilave bilgileriyle konu coşmuş, çok keyifli hale gelmiş. Ellerinize sağlık. Herşey için çok teşekkürler.

Ps. Kurulum sürecinde sizi uzaktan izlemek isterdim doğrusu. Aman video çekimi ve fotoğraflamayı ihmal etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhanyeniÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2011
İl: Samsun
Mesaj: 65
erhanyeniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2015 10:52
En ince detayına kadar kafa yormuşsunuz, ekipman kaliteniz ortada inşallah sonunda hayalinizdeki akvaryuma kavuşursunuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2015 17:03
Teşekkürler geri bildirimler ve destek için.
Mobilyacı beni mahvetti, neredeyse bir haftadır bugün yarın derken hala konsol elime ulaşmadı, bu yüzden de kuruluma başlayamadım.
Bir yandan iyi oluyor, peyzaj her geçen gün istediğim noktalara geliyor, zaten iki haftadır akvaryumla birbirimize boş boş bakıyoruz. Sadece aldığım bitkiler için korkuyorum ama şu an için formlarında bir sıkıntı yok gözüküyor.

Aldığım 45kg kaya fazla mı gelir derken, yetmedi. Alt kısımlarda destek olarak önceki kurulumdan kalma kayaları ve ince çoraplardan yaptığım hagen kum torbalarını kullandım. Konsol geldikten kayaları sabitlemek için silikon kullanmayı planlıyorum.

Kayaların bazılarını parçaladım,
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/169640/IMG_1156.JPG[/IMG]

Ön kısımı kontrast oluşturması içib ayırıyorum kayalar ile, sol tarafta böyle bir alan hazırladım, en önde 0 numara silis kum kullanacağım.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/169640/IMG_1159.JPG[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/169640/IMG_1158.JPG[/IMG]

Grey Manten taşlar gerçekten çok güzel, özellikle dışındaki fay hatları, kırıklar çok hoş bir görüntü veriyor, fakat kırdığınızda içinde farklı bir yapı ve renk ile karşılaşıyorsunuz.
Zeminde strafor kullanarak boşuna yükseklik artırmış oldum, şimdi bakınca zaten Aquabasis altında kaldığı için bir yararı da olmadı. Birde 7.5 lt Aquabasis fazla geldi, umarım ilerde başıma bela olmaz. Çok yükseltmek istemiyorum zemini, ama bunun yanında da biraz derinlik oluşturması içinde arka planının doldurulması gerekiyor bunun içinde dolgu şart.


[QUOTE=Selanikli]Turgut Bey, buradaki bazi esnaflar bizim kardesimiz, tabi ki isteriz onlar is yapsinlar ama, ozellikle cam ekipman fiyatlari malum. Buradan hic almayin, tesebbus bile etmeyin derim. Ben yeni tank icin sunlari aldim, fiyatlar bence cok uygun ve cok şıklar.

Temizlik icin sahane:
[URL]http://www.ebay.com/itm/321190368451?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/URL]

Lily Pipe takimi, dev gibiler ve fiyat Turkiye'ye gore cok uygun:
[URL]http://www.ebay.com/itm/221501658058?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=520357153520&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/URL]

Buradaki plastik dandik ista difuzor fiyatina neredeyse yakin:
[URL]http://www.ebay.com/itm/221738277324?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=520580925890&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/URL]

Kendi tankimda gorunus soyle:
[IMG]http://s22.postimg.org/6tyslp4n5/image.jpg[/IMG]

Bunlar o meshur markalarin fasonlari... Uzerlerinde marka olsa bunlarin da fiyatlari yine birkacyuz dolar olacak yurtdisinda bile. Neticede cam ayni cam ama uzerinde ADA yazinca 20$'lik cam difuzor oluyor sana 120$...

Bu arada hortumlarim da seffaf ve evet maalesef kirleniyorlar ve kirlenmemeleri icin yapilabilecek hicbirsey yok. Eminim, Amano'nun tesislerinde, o asker disiplini altindaki gariban cocuklardan olusan bir ekip, duzenli olarak boru temizligi yapiyordur.

Su degisimi icin damacana sistemi yapmadim bu arada. Degistirecegim zaman tankin yanina koyup, sonra boslari yine goturuyorum. Yoksa bizim patron da bana musaade etmez diger sekilde :)

Ha bu arada, UV hakkinda, Eheim falan illa ki cok kaliteli ama neticede hepsinin sistemi ayni. icindeki lamba ayni UV lamba, uzerinden su geciyor... Ben Ozelyem'den Jebo 11w aldim (en iyi fiyat oradaydi), 3'er gunde iki akvaryumumu da cam gibi yapti. Simdi zamanlayiciya bagladim, haftada 3 gun calisip duruyor. Tavsiye ederim, monoblok plastikten, su falan kacirmayacak sekilde gayet saglam bir urun. Aralarindaki 3-4 kat fiyat farkini yaratan nedir onu hic anlamadim. Neticede dolabin icine, gorunmeyecek bir yere bir kez takacaksiniz.[/QUOTE]

Bende aynen özellikle Lily Pipe'ları dışarıdan alacağım, acelesi olmadığı için isterse 1 ayda gelsinler. Fakat geçen VIV ile diğer markaların Lily Pipe'ları karşılaştırdım, kalite farkı var, VIV daha kristal ve vantuzlarda çok çok daha kaliteli, tabi 1 ay sonra yosun ile kaplandıktan sonra fark eder mi, tabiki hayır.

UV içinde ben de Jebo 11W ile devam ediyorum, günlük 3 saat gibi bir çalışma düzeni kuracam ama sizin yaptığınız gibi haftada belli günlerde çalıştırılabilir.

[QUOTE=Sarslanpay]Malzemelerin kalitesi ortada inşllah alacağınız sonuşta ümit ettiğiniz gibi kaliteli ve güzel olur.Su değişimişi konusu ana konulardan birtanesi benımde eski tankım 130 litre civarıydı.Tankın arka tarafında kalan bosluga 70 litrelik bir çöp kovası yerlestırmıstım. (20 metre bahce hortumu) Kullanmadıgım bır ıc filtre yardımıyla filtrenın cıkısına hortumu bağlayıp dırek musluga boşaltıyordum. Arkada bekleyen dınlemıs suyuda aynı iç filtre ıle tanka gönderiyordum + bir gece öncesinden ısıtıcı bağladıgım dınlenmıs suyun ısısınıda tankla eşitliyordum + ph minus le suyun ph'da aynı seviyeye çekip aynı iç filtreyı kovanın içine salıp yattığım yerden suyun değişimini izliyordum[:D] Umarım bir ışık yanar kafanızda[;)] Tankın arkasında böyle bir yeriniz varsa dinlenmiş suyunu olması açısından paylaştım. Kolay gelsin[/QUOTE]

yorumlar için teşekkürler, benim ufaklık o dinlenmiş suların içinde yüzer =)
Benim ne yazıkki tek şansım direk musluktan su değişimi yapmak, o yüzden değişim setine çok bel bağladım, diğer türlü evde 60-70 lt'lik dinlenmiş su kapları bulundurma şansım yok.

Beğenenler: [T]117056,mek44[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelanikliÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]11781,2[/B]
Kayıt: 21/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 652
SelanikliÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2015 18:03
Turgut Bey, tas sabitlemek icin ben sicak silikon tabancasi kullaniyorum, belki sizin de isinize yarar. Bauhaus'ta bir suru cesit var. Aninda kuruyor ve kuruduktan sonra salinim malinim derdi de yok... Silikonun kurumasi problem olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2015 18:30
[QUOTE=Selanikli]Turgut Bey, tas sabitlemek icin ben sicak silikon tabancasi kullaniyorum, belki sizin de isinize yarar. Bauhaus'ta bir suru cesit var. Aninda kuruyor ve kuruduktan sonra salinim malinim derdi de yok... Silikonun kurumasi problem olabilir. [/QUOTE]

Ya direk kafamdaki soruları benden önce cevaplıyorsunuz. Bende aldım akvaryum silikonu ama derdim bu kuruma olayı, sonra James Findley'in falan videolarında gördüm bu sıcak silikon tabancasını falan dedim malzeme acaba özel midir, çünkü normal silikonda bile bir sürü çeşit varken, cesaret edemedim, diyorsanız ki salınım sıkıntısı yok bende direk onunla devam edebilirim.

Yoksa diğerinin kurumasını gerçekten sıkıntı, hele bir iki gün ise bekleme süresi zaten sabrım kalmadı o şekilde dalacaktım artık, olduğu kadar diyerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelanikliÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]11781,2[/B]
Kayıt: 21/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 652
SelanikliÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2015 18:33
Neticede hepimiz ayni yollardan geciyoruz :) Valla o sicak silikon kuruyunca bildiginiz sertce bir plastige donusuyor. Yeni kurdugum akvaryumda bolca kaya var, benim cok isime yaradi. Seffaf degil yalniz. Yani suyun icinde direk beyaz olarak gorunuyor. Gorunmeyecek sekilde sikmanizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir