Tetra'ların 6'şarlı grup olarak beslenmesi...


batmuraÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 265
batmuraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 09:19
Merhaba, uzun süre sitenizi inceledikten sonra foruma üye olup bilgi ve görüşlerinizden faydalanmak istedim.
 
Sitede tetra familyasından olan balıkların en az altışarlı gruplar halinde beslenmesi gerektiği vurgulanmış. Yaklaşık yedi aydır balık bakıyorum ve 65 litrelik akvaryumun içini genellikle platy, kılıç ve moli/velifera türüyle doldurdum. Bunların yanına 2 tane siyah tetra, 3 tane buenos aires, 3 tane de minör cinsi (bana satın aldığım yerde söyledikleri adlar - gerçek isimleri farklı olabilir) tetra koydum. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Ancak türleri hala en az 6'ya çıkarmam gerekir mi merak ediyorum.
 
2 siyah tetra (ki bir tanesi tamamen beyaz renkli ama cins olarak siyah gibi) sürekli dipteler ve genelde sol köşede bekliyorlar. Minor ve buenos'lara göre daha durgunlar ama yem yiyorlar ve kesinlikle saldırgan değiller. Minor ve buenoslar ise bütün akvaryumu baştan baştan geziyorlar ve zaman zaman kılıç ve moly'lerin kuyruklarını kopardıklarını gördüm ama son zamanlarda onlar da iyiler. Hatta minorler ilginç bir şekilde son 1 aydır yerden bile yem yemeye başladılar.
 
Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim... Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 10:08
   Murat Bey, Öncelikle hoşgeldiniz. Çok güzel bir paylaşım ortamına geldiğinizi söyleyebilirim. İlk önce İmzanıza isim soyisim yazarsanız size herkes isminizle hitap edebilmiş olur.
   Evet biçok tetra türü sürü balıkları oldukları için en az 6 lı gruplar halinde beslenmelidir.Sizin beslediğiniz siyah tetra türü diğer tetralara göre kısmen daha dirençli bir ırktır ancak strese girip hasltalanmamaları için sürü halinde ve uygun koşullarda, kalabalık olmayan tanklarda beslenmeli. Tankınız balık sayınıza oranla çok küçük gibi , bu link size yardımcı olur: http://www.akvaryum.com/litrehesapla.asp
 
   Nekadar çok balık yükünüz olursa, nitrat birikinminiz de okadar artar.Eğer çok balık bulundurmaya devam edecekseniz ki etmemelisiniz, tankınızı iyice bitkilendirmeli be sıkça su değişimleri ile nitrat seviyenizi düşük tutmalısınız.
 
 Sağlıklı balıklar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PosseidonÇevrim Dışı

[B]2213,1[/B]
Kayıt: 19/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 836
PosseidonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 14:04
Tetraları sürü halinde beslemenin avantajları belli. Kendilerini güvende hissetmeleri, sürü balıkları olduklarından dolayı sürü psikolojisini, kendi karekterlerini, hareketlerini sergilemeleri ancak böyle sağlanıyor. Ancak sizin dediğiniz şekilde beslenmesine beslenir ama Batuhan Beyin açıklamalarındaki kriterlere dikkat etmenizi tavsiye edeceğim bende.

Bu arada hayırlı olsun ve hoş geldiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RamireziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1313
RamireziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 15:38
Hoşgeldiniz;
 
Canlı doğuran sayısını azaltıp; balık yükünü dengeleyecek şekilde Buenos Aires ve minör tetraların sayısını arttırmanızı tavsiye ederim.Bu tür orta boylu tetralar genelde 6'lı grupların altında beslenildiği zaman kendilerin yanlız hissedip,çok kolay strese girebilir ve bunun sonucunda da agresif davranışlar sergileyebilirler.Zaten canlı doğuranlara zarar verdiğini gözlemlemişsiniz.Bu yüzden mevcut türlere en az 2-3 tetra daha eklemeniz ve daha öncede belirttiğim gibi bunu tankın populasyonuna uygun bir sayıda belirlemeniz daha iyi olacaktır.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir