tetra tech 1200 dış filitre sorunu


emirhansaracÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 409
emirhansaracÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 01:41
Arkadaşlar herkese iyi geceler,
Öncelikle Mahmut Bey'in dediklerine katılıyorum. Yanlış anlaşılan konu ise Motora gelen suyun debisinin düşmesimi yoksa motorum üflediği suyun debisinin düşmesimi.

Ayrıca 10 seneye yakındır tetra kullanırım. Hiçte kötü bir marka değil. Belki bir eheim değil fakat kötülenecek tükaka denilecek bir motor olmadığı kesin.

Eğer filtreye gelen suda debi düşmesi varsa,
Filtreye gelen su tamamen açık hava basıncı ile gerçekleşir. Gerçi tetra ex1200 de manuel devirdaim pompası var ama eskilerden alışkanlık olduğundan ben sürekli depodan benzin çekermiş gibi ağızımla suyu çeker musluklara öyle bağlarım.Aşağıda paylaşmış olduğum resime bakarsanız açık bir şekilde anlatmaya çalıştım.


Eğer ben yanlış anladıysam ve Motor içeri gelen suyu tam olarak akvaryuma pompalayamıyorsa en bilindik arıza milin veya pervanenin kırılmasıdır.  Akvaryum filtrelerinde motorun bozulması diye bir şey yoktur. Ya lehim atıp içinde bir kablo kopmuştur ya sigortası atmıştır. Çünkü içerisinde bir elektrik motoru yoktur. Tamamen manyetik alan oluşturularak (mıknatıslarla) pervanenin dönmesi sağlanır. Eğer mil veya pervane sağlamsa Mahmut Bey'inde söylediği gibi hortum içerisine muslukların içine veyahut başka bir yere (sadece üst kapak içerisinde bir yere) elyaf bioball vb bir parça kaçmış olma olanağı fazladır. Sepetleri yerleştirirken yuvarlak kısımların birbirine denk gelecek şekilde koymanız gerekmektedir ve üst kapağın altındaki boruyu oraya oturtmalısınız.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Saygı ve Sevgilerimle.Hepinize sağlıklı hobiler



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir