Tetra akvaryumu kuracağım ama nerden bulu


merdtÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 7
merdtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 17:28
Selamlar herkese,
Çok uzun bi aradan sonra tekrar akvaryum merakımın nüksetmesi sonucu 55-60 lt lik ufak bir tetra akvaryumu kurmaya karar verdim. (becerebilirsem ufakta bir bitli akvaryumu olacak :) )
Forum saolsun, bolca bitki bulabileceğim arkadaşlar sayesinde kafamda bitki için bir çok fikir oluşmaya başladı. (başlangıç için olanlardan elbet)
Ama asıl düşüncem olan tetra akvaryumu için (düşündüğüm türler başlıca neon, kırmızı burun, kırmızı göz...vb.) yeterli ve güvenilir bir kaynak bulamadım.
Tetra üretimi konusunda bilindik ve güvenilir yer önerilerini bekliyorum. (bitki olarakta ek yer öeneriniz olursa neden olmasın :) )
Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,
freeasabird2010-03-13 00:59:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 00:50
Mert Bey ülkemizde satış yapacak kadar üretim yapan bir yer yok, varsa da forumda bunu açıklamadıkları için  size önereceğimiz yer yok. Aklınızdaki balıkları tek bir akvaryumcuda bulamayabilirsiniz, ama İstanbul'da azımsanmayacak kadar tetra çeşidi bulabilirsiniz. Lalepet'e daha gidemedim ama giden arkadaşlar her an ellerinde çeşitli tetra olduğunu söylüyorlar. Aynı zamanda Maltepepet sağlıklı ve farklı tetra çeşitleri zaman zaman getirtiyor. Ellerinde çoğunlukla neon ve kırmızı burun tetra bulunuyor. Ben size bunların dışında yeşil ateş tetrayı tavsiye ederim. Ne zaman gitsem ellerinde oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir