tecrübenize ihtiyacım var


pug106Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 26
pug106Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 01:05

Öncelikle aranıza yeni katıldım selamın aleyküm arkadaşlar
100-40-50 cm akvaryum aldım ve içinde aynı anda sarı prenses,mavi prenses,kafalı yunus ve papağan ciklet beslemek istiyorum. Fakat sürekli yorumlarınızı okuyorum biraz bilgi sahibi olmak için ama anladığım kadarıyla akvaryum nekadar büyük olursa olsun canlı kapasitesi belli. 30kg silis kum aldım ve kayada alıcam,akvaryumumda yapay bitki kullansam olurmu veya bana bi tavsiyede bulunun tecrübelerinize ihtiyacım var. Ölmelerini istemem 4. 5 yaşında oğlum var ellerinizden öper, çok seviyo akvaryumu ve hayvanları üzülmesini istemem. Teşekkürler. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihbozdagÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 1391
fatihbozdagÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 01:20
Fatih Bey aleykümselam, hoş geldiniz.
Söylemiş olduğunuz canlılardan yunusu ve papağanı elemenizi tavsiye edeceğim. Çünkü yunus için yeterli hacme sahip değilsiniz. İlla beslerim derseniz (ki bu yanlış olur) yunuslara yazık edersiniz. Stres altında olurlar, rahat edemezler ve türünün özelliklerini pek sergileyemezler. Bu da size zevk vermez. Ayrıca papağan prenseslere göre çok daha sert bir canlıdır ve onları rahatsız eder, bir de farklı su şartları isteyen canlılardır. 
Öncelikle tüm ekipmanlarınızı ve dekor işini tamamlayın, suyu doldurup içine bir tutam yem atın, sonrasında iki hafta kadar tüm ekipmanlar çalışır vaziyette bekleyin. Suyun biyolojik dengesi oluşacaktır ve canlılar için uygun ortam oluşacaktır.
Taşları taş market ve peyzaj işi yapan yerlerden ucuza temin edebilirsiniz. Keskin kenarları olmayan ve yuvarlak hatlara sahip kayaları kullanabilirsiniz. 
Bunlar canlılar için uygun ortamı oluşturacak ayrıntılardır. Bunları canlılarınıza sağladığınızda torunlarının torunlarını bile görebilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

skylinerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2010
İl: Konya
Mesaj: 237
skylinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 01:22
As. Öncelikle hayırlı olsun yeni akvaryumunuz.

Sarı prenses beslemek istiyorsanız en önemli şey sarı prensesin cinsidir. Balıkları sarısı güzel daha doğrusu her yeri sarı olan balıklardan seçiniz. Tabiri caizse limon sarısı olanlar daha iyidir. Dikine siyah çizgisi olan sarılardan kaçının çünkü büyüdükçe görüntüsü bozulacaktır. Ayrıca 2/5 erkek dişi oranını korumanız (Bu oran benim şahsi fikrimdir, herkesin fikrine saygım var) gerekir. Hakeza mavi prensestede yukarıdaki yazılanlar geçerlidir. Ancak mavi prenses sarı prenses kadar sakin bir balık değildir. Saldırgan ve sarıdan daha yerci bir balıktır, bir nevi kelekkesendir. Yunuslarla birlikte sarılar iyi kombinasyonlar sağlar. Yunuslar 300 lt den başlayan tanklarda bakmak daha iyidir ancak benim şahsi tecrübem sizin tankınız yeterli ve yunuslar kumluk alan sever. Papağanlara gelince seveni çoktur ama ben sevmem. Oldukça kavgacı ve kısır balıktır. Dişisi ürer erkeği kısırdır bir nevi katırgibi.

Erkek dişi oranına çok dikkat edin ve soyu düzgün balık seçin.

Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir