Tavsiyelerinizi Bekliyorum


furferÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 83
furferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 08:06
  Arkadaşlar çok uzun süre ara vermiştim hobiye , içimdeki ateş tekrar canlandı .
  Şimdi yeni bir akvaryum yapıyorum .Ölçüleri u 120  g 50  y  60cm ebatlarında bu akvaryum için tavsiyelerinizi bekliyorum .
  Uyumlu balıklar mesela ben sarı prenses velifera yunus ve benekli gurami besleye bilirim aklımdan geçenler bunlar  . Bunlar arasında uyumlu olanlar veya başka balık tavsiyeleri alabilirim . Dış motor  tavsiyesi bekliyorum . Dış motor varken içeriye hava taşı ve iç motor koymama gerek var mı ?
  Dibine ne sersem daha iyi olur ve balıkları koymadan önce ne gibi ilaçlar kullanmalıyım akvaryumda ?
  Şimdiden tavsileleriniz için teşekkürler.SmileSmileSmile
lafayette2008-02-20 10:59:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 09:38

 Umarım ara vermeden önceki tankınızda bahsettiğiniz türleri bir arada yaşatmaya çalışmadınız. Chiclidler canlıdoğuran ve labirentlilerle bir arada yaşamazlar. Ya chiclid besleyiniz yada canlıdoğuran ve labirentli karması yapınız. Dış filtre alacaksanız bir kere alın ama Tetratec veya Eheim alınız. İç filtreye gereklilik görmüyorum ama popülasyonun yoğunluğuna bağlı olarak dış filtreye yardım amaçlı mekanik temizlik için kullanabilirsiniz. Eğerki canlıdoğuran veya labirentli yapacaksanız akvaryuma bitki eklemeniz görsel açıdan iyi olacaktır. Su yüzeyinde yeterli hava sirkülesini sağlarsanız hava motoruna gerek kalmayacaktır. Taban malzemesi olarak suya salınım yapmayan ve besleyeceğiniz türün su şartlarını değiştirmeyen kum seçimi yapmalısınız. Mesela bol bitkili canlıdoğuran veya labirentli düşünürseniz aquaclay kumu gibi.vs.vs.

İçinizdeki ateşin bir daha sönmemesi dileğiyle.
lafayette2008-02-20 10:59:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 13:29
Tank ebatlarınız 360 lt'ye denk geliyor.Size zor türleri tavsiye etmeyecegim ama 360 lt'yide boşa harcamanıza gönlümde razı olmuyor.Daha önce ki tecrubeniz sanırım fanusdan ibaretti.Türler ve ekipmanlar hakkında bilginiz olmadıgını düşünerek bunu söylüyorum.
 
Sizinde istediklerinizden (Her yeni başlayana Sp ve yunusu önermekden bıkmasakda) Sarıprenses ve yunus ile başlamanızı tavsiye edecegim.İnce quartz kum işinizi görecektir.Tankın bir kısımı sp'ler için kayalık,bir kısmınada yunuslar için boş bırakınız.
360 lt'lik bir tanka iyi bir dış filtre lazım,Eheim 2215 yada 2217 tercih edilebilir.300 watt ısıtıcı ve iyi bir hava motoru ihtiyacınız olacak.Kumu,ekipmanları ve suyu tamamladıkdan sonra çalışır vaziyette 1 hafta bekletin.İçine 2-3 günde bir balık yemler gibi az miktarda yem ilave edin.Kaya tuzunu ihmal etmeyin ve yavaş yavaş balıklarınızı edinin.
 
Sayğılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furferÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 83
furferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2008 00:50

Daha önce melek ve benekli gurami besledim ama çok oldu  o tankımda aşağı yukarı 100 küsür litre idi ama o sıralar elektirik kesintisi çok olduğu için hep içine sıcaksu ilave ediyordum buda her zaman olmadığı için teker teker öldüler bende kızdım bıraktım 8 sene oluyor  birde çocukların büyümesini bekledik tabi.

 uzun süre ilgilenmedim ama şimdi aşrı derecede ilgi duymaya başladım buda yaptığım tanktan bellidir herhalde .

birde arkadaşım hava motorumu iç filtremi daha iyi olur tamam dış filitre alıcam ama içierisi için  dış filitreyi tetra tex düşünüyorum ,bu nun içinde önerilerinizi beklerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir